Aksara
2 recenzji
Menu
Przystawki
Batagor
mieszanka smażonego tofu, mięsnych pulpetów wieprzowo-drobiowych, pierożków 50g i bogatego, aromatycznego sosu orzechowego
Udang rambutan
krewetki ok. 100 g owinięte w chrupiące ciasto wonton, smażone na złocisty kolor, podawane z słodko- pikantnym sosem
Pangsit goreng
smażone pierożki ok. 150 g wypełnione delikatnym mięsem z kurczaka
Dania główne
Mie goreng
smażony makaron z wyrazistymi balijskimi przyprawami, wymieszany ze świeżymi warzywami, posypany chrupiącą cebulką, doskonała równowaga smaków słonych, słodkich i lekkiej ostrości, która oddaje żywe smaki Bali w każdym kęsie, bulion shoyu - drobiowo-wieprzowy
Nasi goreng
klasyczne danie kuchni indonezyjskiej, nasi goreng, to aromatyczne połączenie pachnącego ryżu, piersi z kurczaka pokrojonej w kostkę, warzyw i słodkiego sosu sojowego, smażone na złotobrązowy kolor i podawane z jajkiem sadzonym, chrupiącymi krakersami oraz świeżymi ziołami, to kojące i pełne smaku danie oddaje istotę kuchni indonezyjskiej
Nasi bali
balijskie danie z ryżu, wzbogacone aromatyczną kurkumą, która nadaje mu ciepły, złocisty kolor. Podane z wyborem delikatnych mięs i świeżych warzyw
Lawar bali
tradycyjne balijskie danie łączące drobno posiekane warzywa (kangkung -indonezyjski szpinak, bakłażan, bok choy, kalafior, brokuły), aromatyczne mięso mielone i fasolkę długołodygową, wymieszane z ziołami i przyprawami
Nasi jinggo
danie balijskie, podawane na talerzu bambusowym wyłożonym liściem bananowca, porcja ryżu z rozdrobnionym kurczakiem, jajkiem na twardo, słodkim tempeh, wędzonym sate lilit
Desery
Bubuh injin
połączenie czarnego ryżu kleistego i mleka kokosowego, podawane na zimno z lodami i sosem czekoladowym.
Pisang rai
parowane banany obtoczone w tartym kokosie, podawane z syropem palmowym. Sources
Kacang ijo
tradycyjny indonezyjski deser z zielonych fasolek mung, imbiru i liści pandanowych, gotowany w mleku kokosowym.