Menu
Przystawki
Chleb miso
4 kromki żytniego na zakwasie z naszym domowym miso, masło wegańskie
Natto z soczewicy
fermentowana soczewica, chrzan, domowy sos shoyu
Pastusze fujarki
korndog z bobem, pieczarkami, porem i miętą w środku, majonez trzy czosnki, mini sałatka
Dania główne
Najdroższy ziemniak w mieście
młode ziemniaki, fasolka szparagowa, masło orzechowe + jednoroczne bobowe miso, vinegret na rabarbarowej kombuchy, rzepa arbuzowa piklowana z pędami sosny, jabłka w naparze z kłącza kuklika, diy sól maldon
Pastusze fujarki
korndog z bobem, pieczarkami, porem i miętą w środku, majonez trzy czosnki, mini sałatka
Sałatki
Młoda marchewka z groszkiem cukrowym
marchewka od Pana Ziółko, groszek cukrowy od Majlertów, szpinak kubański
Zupy
Zupa botwinkowa-miso
botwinka, miso grochowe, kimchi rabarbar, domowy jogurt
Dodatki
Brokuł gałązkowy
sos musztardowy na melasie, czarny czosnek, pietruszka koji
Najdroższy ziemniak w mieście
młode ziemniaki, fasolka szparagowa, masło orzechowe + jednoroczne bobowe miso, vinegret na rabarbarowej kombuchy, rzepa arbuzowa piklowana z pędami sosny, jabłka w naparze z kłącza kuklika, diy sól maldon
Desery
Pampucha z truskawkami
truskawki, rabarbar, kwiat czarnego bzu