Bar Orientalny SAI GON
89 recenzji
Menu
Przystawki
Kalmary po wietnamsku z Sa Te i trawą cytrynową (b. ostre)
Kalmary tropikalne ( ostre )
mango ananas chilli
Sajgonki wiosenne ( niesmażone ) z smażoną wołowiną 3 szt.
podawane wraz z dip ( do maczania ) na bazie octu ryżowego
Pierożki HA CAO krewetkowe 6 szt.
podawane wraz z dip ( do maczania ) na bazie sosu sojowego
Mini sajgonki wegetariańskie 10 szt. z surówką
Pierożki HA CAO wegetariańskie 6 szt.
podawane wraz z dip ( do maczania ) na bazie sosu sojowego
Kalmary chrupiące w czerwonym curry (ostre)
Kalmary chrupiące
Dania główne
Krewetki chrupiące
Kaczka Tropikalna (ostre)
ananas, mango, chilli
Kurczak po tajsku z mlekiem kokosowym i curry złocistym
( ostre )
Udko w sosie Teriyaki
sos teriyaki na bazie wina, sake i karmelu
Kim Chi Guk z kurczakiem (ostre)
500 ml
Kim Chi Guk z tofu (ostre)
500 ml
Ryba z sosem Teriyaki
Udko Fuobi sezamomania ( ostre )
Szaleństwo sezamu. Klasyczny sos po chińsku poteżnie wzbogacony sezamem
Zupy
BUN zupa z grillowanym boczkiem
Zupa krabowa impresja
BUN zupa z kurczakiem
BUN zupa z golonką
Zupa PHO z wołowiną smażoną
Wołowiną wysmażona na woku z czosnkiem
Zupa PHO z wołowiną
Zupa PHO z kurczakiem
Zupa PHO z wołowiną smażoną
Wołowina wysmażona z czosnkiem na woku.
Makarony
Makaron z wieprzowiną
Makaron z wieprzowiną
Makaron z warzywami
Makaron z cielęciną
Makaron z kurczakiem
Makaron z tofu
Makaron z krewetkami
Makaron z kaczką
Sosy
Sos ostry
Sos słodko kwaśny
Sos sambal 80 g
Przypraw ostrość do gotowych dań lub wykorzystaj do przyrządzania własnych.
Sos sambal zmieszany z czosnkiem w occie 20ml
Taki sos dołączamy nieodpłatnie do wietnamskich zup - nie musisz kupować.
Dodatki
Frytki 200 g nieposolone
Z kiełkami
kiełki fasolek Mung wyhodowane na samej wodzie, produkt home made i sezonowy
Kim Chi 100 g
Tradycyjna koreańska kiszonka. Przez minimum 7 dni kapusta pekińska, marchewka, biała rzepa sfermentowana na bazie jabłka i gruszki, dodatki aromatowo przyprawowe: pasta papryka koreańska, papryka w proszku koreańska, cebula, czosnek, imbir, sól, pieprz, sos rybny,