
Bella Maria Kuchnia i Przyjaciele
750 recenzji
Menu
Przystawki
Frytki z batata
frytki, sos spice-mayo
Carpaccio z ośmiornicy
ośmiornica, seler naciowy, parmezan, oliwa cytrynowa, ziemia z oliwek
Mule
tymianek, wino, czosnek, szalotka natka pietruszki, masło, pieczywo
Deska serów 300 g
camembert, gorgonzola, cheddar, grana padano, orzechy włoskie, orzechy laskowe, oliwki, konfitura z cebuli, konfitura z żurawiny
Patatas Bravas
hiszpańskie smażone ziemniaki z sosem pimentón
Bruschetta z awokado 4 szt.
awokado, szalotka, suszony pomidor, sok z limonki, karczoch, oliwa, pikle z warzyw sezonowych, chipsy z topinamburu
Tatar z tuńczyka
polędwica z tuńczyka, szalotka, ogórek świeży, papryczka chilli, oliwa sos teriyaki, chips z jarmużu, marynowane grzybki shimeji, bazyliowy mus z wasabi
Tatar z polędwicy wołowej
szalotka, grzybki marynowane, ogórek konserwowy, musztarda francuska, żółtko przepiórcze, chipsy z parmezanu, oliwa szczypiorkowa
Dania główne
Ratatouille
ratatouille na mleczku kokosowym z warzywami (cukinia, ziemniaki), oliwa szczypiorkowa, pestki dyni, bagietka
Polędwica z dorsza na risotto
cytrynowe risotto, macerowane liście szpinaku, kawior
Pierś z kurczaka
Panierowana piers z kurczaka nadziewana serem mozzarella, szybnką i truflą, ziemniaki puree, brokuł, rukola, cebulka marynowana, pomidorki cherry
Boczniaki w sosie BBQ
boczniaki duszone w sosie BBQ, patatas bravas, mix sałat (rzymska, lodowa, karbowana) z sezonowymi warzywami piklowanymi (brokuł, cukinia)
Stek z polędwicy wołowej
ziemniaki pieczone w ziołach, grillowane sezonowe warzywa (kalafior, cukinia), sos demi-glace na bazie whiskey, masło paryskie
Paella mixta
wołowina, krewetki, seler naciowy, papryka, cukinia, jalapeno, pomidory, zioła, chardonnay
Pierś z kaczki
kaczka, puree ziemniaczane, pomarańcza, buraczki marynowane,puree z dyni i jabłka, sos demi-glace tymiankowy
Paella marinera
krewetki, mule chilijskie, zielony groszek, kalmary, ośmiorniczki, łosoś, dorsz, langustynka, zioła, szafran, chardonnay, vongole, krab
Sałatki
Sałatka Cezar
kurczak, sałata rzymska, pomidorki cherry, grzanki, chipsy z bekonu, sos anchois, parmezan
Sałatka Cezar z krewetkami
sałata rzymska, pomidorki cherry, grzanki, chipsy z bekonu, sos anchois, parmezan
Sałatka z awokado
mix sałat, awokado, dynia pieczona, ciecierzyca, orzechy włoskie, malina, cytryna, miód, jabłko
Zupy
Krem z dyni
pieczona dynia, imbir, chilli, pomarańcza, mleko kokosowe, pestki dyni
Rosół
gotowany na trzech rodzajach mięs (kaczka, gęś, kura), tortellini z perliczką
Śródziemnomorska zupa rybna
krewetki, langustynka, vongole, ośmiornica, łosoś, dorsz, kalmary, krab, małże, chardonnay, pomidory, natka pietruszki, pieczywo
Krem z pomidorów
oliwa szczypiorkowa, puder z czarnych oliwek
Makarony
Spaghetti frutti di mare
krewetki, mule, ośmiorniczki, kalmary, krab, pomidorki cherry, pietruszka, sos winno-maślany
Carbonara
guanciale, żółtka pieprz, ser pecorino
Gnocchi z krewetkami i chorizo
Krewetki, chorizo, pomidorki cherry, chilli, wino, cytryna, parmezan, pietruszka
Tagliatelle wiosenne
pesto z czosnku niedźwiedziego i orzeszków pinii, cukinia, szparagi, groszek cukrowy, pomidorki cherry
Spaghetti vegano
pieczona dynia, chilli, imbir, pietruszka, mleczko kokosowe, liście limonki
Penne tartufo
kurczak, suszony pomidor, pasta truflowa, cebulka, śmietana, czosnek, chilli, pieczarki, parmezan
Tagliatelle bolognese
mięso wołowo-wieprzowe, pelati, parmezan, sofrito, czerwone wino, rozmaryn
Gnocchi z pastą truflową
groszek cukrowy, szalotka, suszony pomidor, szpinak, duszone w mleku kokosowym z pastą truflową