
Bistro Bibuła
1054 recenzji
Menu
Przystawki
Tapas z kozim serem 2 szt.
z konfiturą z czerwonej cebuli
Chrupiące boczniaki w ryżowej panierce
z sosem piri piri z harissą
Tapas z grillowanym serem halloumi 2 szt.
z salsą pomidorową ze świeżą bazylią (lekko pikantna)
Okienka - polski snack
z sosem piri piri
Dania główne
Wiosna na talerzu wege
zielone szparagi na maśle z grillowanym serem halloumi, młodymi ziemniakami, konfitowanymi pomidorkami cherry, rzodkiewką, suszonymi pomidorami, koprem, kruszonką z prażonych nasion i orzechów i dressingiem cytrusowym
Szparagi z burattą
z oliwą bazyliową, konfitowanymi pomidorkami cherry oraz kruszonką z prażonych nasion i orzechów
Pieczony łosoś z dressingiem cytrusowym
z zielonymi szparagami na maśle, młodymi ziemniakami i rzodkiewką
Wiosna na talerzu z chorizo
zielone szparagi na maśle z chorizo, młodymi ziemniakami, jajem poche, konfitowanymi pomidorkami cherry, rzodkiewką, suszonymi pomidorami, koprem oraz kruszonką z prażonych nasion i orzechów
Dziecięcy filecik z kurczaka
z frytkami i sezonowym dodatkiem
Frytki ze skwarkami z boczku
prażoną cebulka, szczypiorem i bazyliowym majonezem
Grillowana pierś z kurczaka
z tagliatelle z marchewki z czosnkiem, suszonymi pomidorami i prażonymi pestkami słonecznika
Skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce
7 szt. podana ze szczypiorem i domowym sosem 1000 wysp
Sałatki
Wiosna na talerzu wege
zielone szparagi na maśle z grillowanym serem halloumi, młodymi ziemniakami, konfitowanymi pomidorkami cherry, rzodkiewką, suszonymi pomidorami, koprem, kruszonką z prażonych nasion i orzechów i dressingiem cytrusowym
Wiosna na talerzu z chorizo
zielone szparagi na maśle z chorizo, młodymi ziemniakami, jajem poche, konfitowanymi pomidorkami cherry, rzodkiewką, suszonymi pomidorami, koprem oraz kruszonką z prażonych nasion i orzechów
Sałata z pieczonym burakiem
z syropem klonowym, marynowanym kurczakiem, rukolą, orzechami ziemnymi, pestkami słonecznika, grzankami z kozim serem i dressingiem musztardowym
Sałata z pieczonym burakiem - wersja wege
z syropem klonowym, rukolą, orzechami ziemnymi, pestkami słonecznika, grzankami z kozim serem i dressingiem musztardowym
Sałata z grillowanym serem halloumi
z wędzonym boczkiem, świeżym szpinakiem, rukolą, oliwkami, suszonymi pomidorami, białym sezamem, octem balsamicznym i domowym sosem winegret
Sałata z grillowanym serem halloumi - wersja wege
ze świeżym szpinakiem, rukolą, oliwkami, suszonymi pomidorami, białym sezamem, octem balsamicznym i domowym sosem winegret
Zielone szparagi na maśle z jajem poche
z młodymi ziemniakami, rzodkiewką posypane parmezanem i szczypiorem
Zupy
Zupa pomidorowa
z domowym makaronem
Chłodnik litewski
z jajkiem
Zupa i drugie danie mięsne
Zupa i drugie danie wegetariańskie
Zupa dnia
Domowy rosół
z trzech mięs: kaczki, wołowiny i kurczaka podany z lanymi kluseczkami lub z makaronem
Zupa botwinka
z ziemniakami z koprem
Burgery
Bibuła Burger
ze świeżo mieloną wołowiną, bekonem, serem żółtym, pomidorem, kiszonym ogórkiem, czerwoną cebulą, sosem BBQ na wędzonych śliwkach naszej roboty podany z okienkami
Kurczak Burger
z filetem z kurczaka, serem żółtym, bekonem, pomidorem, kiszonym ogórkiem, czerwoną cebulą, sosem BBQ na wędzonych śliwkach naszej roboty podany z okienkami
Wege Burger z chrupiącymi boczniakami
z konfiturą z czerwonej cebuli naszej roboty, pomidorem, rukolą i sosem piri piri podany z okienkami
Dodatki
Szparagi z burattą
z oliwą bazyliową, konfitowanymi pomidorkami cherry oraz kruszonką z prażonych nasion i orzechów
Frytki z batatów
z sosem piri piri z dodatkiem arabskiej pasty harissy
Frytki ze skwarkami z boczku
prażoną cebulka, szczypiorem i bazyliowym majonezem
Frytki z batatów ze skwarkami z chorizo
prażoną cebulką, szczypiorem i musztardowym majonezem
Frytki
z sosem BBQ na wędzonych śliwkach naszej roboty
Desery
Domowe racuchy z jabłkiem 3 szt.
z musem z owoców leśnych i cukrem pudrem
Pankejki 2 szt.
ze śmietaną, cukrem pudrem i konfiturą z żurawiny naszej roboty