Blaszak vegan ramen & more
5 recenzji
Menu
Przystawki
Bułeczki bao z mielonym z białka grochu 2 szt.
dodatki: fasolka szparagowa, czerwona cebulka marynowana w limonce, orzeszki ziemne, kolendra, szczypiorek, sezam, sos demi glace, salsa mango z pomidorami, czerwoną cebulką i limonką
Pierożki Xiao Long Bao z seitanem i papryką gochujang
Pierożki Xiao Long Bao z owocem chlebowca i kolendrą
Bułeczki bao z kąskami z białka grochu z tymiankiem 2 szt.
dodatki: fasolka szparagowa, czerwona cebulka marynowana w limonce, orzeszki ziemne, kolendra, szczypiorek, sezam, sos demi glace, salsa mango z pomidorami, czerwoną cebulką i limonką
Pierożki Jiaozi
z dynią i grzybami mun
Bułeczki bao z kąskami z białka grochu z tymiankiem 2 szt.
dodatki: fasolka szparagowa, czerwona cebulka marynowana w limonce, orzeszki ziemne, kolendra, szczypiorek, sezam, sos demi glace, salsa mango z pomidorami, czerwoną cebulką i limonką
Bułeczki bao z owocem chlebowca 2 szt.
dodatki: fasolka szparagowa, czerwona cebulka marynowana w limonce, orzeszki ziemne, kolendra, szczypiorek, sezam, sos demi glace, salsa mango z pomidorami, czerwoną cebulką i limonką
Bułeczki bao z mielonym z białka grochu 2 szt.
dodatki: fasolka szparagowa, czerwona cebulka marynowana w limonce, orzeszki ziemne, kolendra, szczypiorek, sezam, sos demi glace, salsa mango z pomidorami, czerwoną cebulką i limonką
Dania główne
Pierożki Jiaozi
z dynią i grzybami mun
Pierożki Har Gow
z farszem z warzyw (kapusty, kukurydzy, pędów bambusa), tofu i grzybów shitake
Pieczone warzywka
podawane z sosami: pikantnym orzechowym i pieczeniowym z grzybami mun, dodatki: kąski z białka grochu, jackfruit, batat, pieczarki, fasolka szparagowa, groszek cukrowy, posypka z orzeszków ziemnych, cebulka marynowana w limonce, kiełki fasoli mung, kolendra, szczypiorek, sezam, nagietek
Pieczone warzywka
podawane z sosami: pikantnym orzechowym i pieczeniowym z grzybami mun, dodatki: kąski z białka grochu, jackfruit, batat, pieczarki, fasolka szparagowa, groszek cukrowy, posypka z orzeszków ziemnych, cebulka marynowana w limonce, kiełki fasoli mung, kolendra, szczypiorek, sezam, nagietek
Zupy
Ramen Sapporo Stajl
tare na bazie mieszanki past miso. Dodatki: mielone z białka grochu, pieczony batat, pak-choi, kiełki fasoli mung, szczypiorek, kolendra, chili, orzeszki ziemne, olej z prażonych płatków chili
Ramen Sapporo Stajl
tare na bazie mieszanki past miso. Dodatki: mielone z białka grochu, pieczony batat, pak-choi, kiełki fasoli mung, szczypiorek, kolendra, chili, orzeszki ziemne, olej z prażonych płatków chili
Ramen Yuzu Puzu
tare na bazie yuzu, pomarańczy i limonki. Dodatki: kąski z białka grochu w tymianku, groszek cukrowy, czerwona cebulka marynowana w limonce, kiełki fasoli mung, kolendra, limonka, prażony sezam, nagietek, olej z cebuli dymki
Ramen Pomidolove
tare na bazie pomidorów, sosów sojowych i warzyw. Dodatki: mielone z białka grochu, seler naciowy, karmelizowana cebulka, szczypiorek, kolendra, prażony sezam, posypką z prażonych nerkowców i migdałów, śmietanka, olej z blanszowanej pietruszki z dodatkiem czosnku i nieaktywnych płatków drożdżowych
Ramen Yuzu Puzu
tare na bazie yuzu, pomarańczy i limonki. Dodatki: kąski z białka grochu w tymianku, groszek cukrowy, czerwona cebulka marynowana w limonce, kiełki fasoli mung, kolendra, limonka, prażony sezam, nagietek, olej z cebuli dymki
Ramen Pomidolove
tare na bazie pomidorów, sosów sojowych i warzyw. Dodatki: mielone z białka grochu, seler naciowy, karmelizowana cebulka, szczypiorek, kolendra, prażony sezam, posypką z prażonych nerkowców i migdałów, śmietanka, olej z blanszowanej pietruszki z dodatkiem czosnku i nieaktywnych płatków drożdżowych
Ramen Sezamkowy Orzeszek
tare na bazie tahini, masła orzechowego i imbiru. Dodatki: marynowane wędzone tofu, fasolka szparagowa, pieczarki, skwarki z boczniaków, prażone nori, posypka z orzeszków ziemnych, kiełki fasoli mung, szczypiorek, kolendra, prażony sezam, olej sezamowy chili
Ramen Sezamkowy Orzeszek
tare na bazie tahini, masła orzechowego i imbiru. Dodatki: marynowane wędzone tofu, fasolka szparagowa, pieczarki, skwarki z boczniaków, prażone nori, posypka z orzeszków ziemnych, kiełki fasoli mung, szczypiorek, kolendra, prażony sezam, olej sezamowy chili
Pierogi
Pierożki Baozi
z nadzieniem z warzyw po kantońsku (brokuł, marchew, kapusta pekińska) z sosem grzybowym