
Cafe Michelle
179 recenzji
Menu
Śniadania
Tost z Pastą Bezjajeczną i Awokado
pajda chleba tostowego z piekarni rzemieślniczej, podgrzana z czosnkiem, a na wierzchu aromatyczna pasta bezjajeczna z tofu, miękkie awokado i karmelizowane jabłko
Full English
sycący angielski klasyk śniadaniowy. Do tofucznicy podajemy duszoną fasolkę, zasmażane pieczarki, parówki Dobra Kaloria, grillowane pomidorki cherry, pieczywo razowe oraz musztardę z ketchupem
Wegańskie tosty francuskie na słodko
pajda chleba tostowego z piekarni rzemieślniczej 1 szt., smażona w panierce z mąki grochowej do rumianej skórki, podana z owocami sezonowymi, jogurtem kokosowym i konfiturą owocową
Owsianka Marchewkowe Ciasto
ciepła cynamonowa owsianka z marchewką, jabłkiem i orzechami, podana z łyżką jogurtu kokosowego i syropem z agawy
Bajgiel Burger
chrupiący bajgiel, plaster topionego cheddara, gyros sojowy z ziołami, soczysty colesław z czerwonej kapusty, kiszony ogórek i karmelizowana cebulka, posypane parmezanem z migdałów
Dania główne
Tosty z pieczarkami warszawskie
grillowany chleb tostowy z piekarni rzemieślniczej, w środku smażone pieczarki, szpinak, topiony cheddar i domowy majonez, podawany z colesławem z czerwonej kapusty
Tofucznica klasyczna
tofucznica z cebulką, sałatka z oliwą ziołową, pieczywo razowe, pesto ziołowe
Wegańskie tosty francuskie na słono
duży tost francuski wegański, pesto ziołowe, pomidorki cherry, rukola, parmezan z migdałów
Tost z Pastą Bezjajeczną i Awokado
pajda chleba tostowego z piekarni rzemieślniczej, podgrzana z czosnkiem, a na wierzchu aromatyczna pasta bezjajeczna z tofu, miękkie awokado i karmelizowane jabłko
Makaron Carbonara vegan
mleko kokosowe, cebula, czosnek, tofu wędzone, parmezan migdałowy, rukola, wędzone plastry kokosa, pomidorki cherry
Grillowany chlebek bananowy
grillowany chlebek bananowy, konfitura, owoce sezonowe, jogurt wegański
Mega kanapka
grillowany chleb, tapenada z czarnych oliwek, pomidor malinowy, ser feta wegański
Tofucznica oryginalna na bajglu
bajgiel z Tofucznicą: wegańskie śniadanie z tofu, domowym pesto, parmezanem z migdałów, świeżymi pomidorkami cherry, rukolą, ogórkiem i rzodkiewką
Zupy
Vegan Chowder
Słoneczna kukurydza, marchewka, mleko, ziemniaczana baza i przyprawy. Podawana z pieczywem razowym, przyprawiona wędzoną papryką. W wersji bezglutenowej serwujemy z nachosami.
Makarony
Makaron Carbonara vegan
mleko kokosowe, cebula, czosnek, tofu wędzone, parmezan migdałowy, rukola, wędzone plastry kokosa, pomidorki cherry
Burgery
Bajgiel Burger
chrupiący bajgiel, plaster topionego cheddara, gyros sojowy z ziołami, soczysty colesław z czerwonej kapusty, kiszony ogórek i karmelizowana cebulka, posypane parmezanem z migdałów
Zestawy
Granola domowa
domowa granola (owies, syrop agawy, orzechy, suszone owoce), jogurt roślinny lub gorący napój owsiany, owoce sezonowe
Desery
Owsianka Marchewkowe Ciasto
ciepła cynamonowa owsianka z marchewką, jabłkiem i orzechami, podana z łyżką jogurtu kokosowego i syropem z agawy