
CHAI THAI Taste of Thailand
645 recenzji
Menu
Przystawki
Poh Pia Sod (Fresh Spring Rolls - 6 szt.)
sześć świeżych sajgonek o orzeźwiającym smaku z warzywami lub krewetkami - papier ryżowy, makaron ryżowy, sałata, ogórek, kiełki fasoli mung, jajko, mięta, kolendra, podawane z sosem tamaryndowym z orzeszkami ziemnymi
Keaw Son Khueng (4 szt.)
tajska przystawka w postaci sakiewek smażonych z mielonym kurczakiem, makaronem ryżowym i warzywami - kurczak, ciasto do wontonów, makaron ryżowy, kiełki fasoli mung, orzeszki ziemne, kolendra, posypane kolendrą, miętą i papryką, podawane z sosem tamaryndowym z orzeszkami ziemnymi
Moo Thod (tajskie chipsy)
tajskie chipsy z wieprzowiny, podawane ze słodkim sosem chili
Poh Pia Puk (3 szt.)
tradycyjne smażone sajgonki z białą kapustą, marchewką, kiełkami fasoli mung, makaronem sojowym oraz sosem sojowym, podawane ze słodkim sosem chili
Poh Pia Kung (4 szt.)
krewetki zawijane w chrupiący papier ryżowy - krewetki, papier ryżowy, makaron sojowy, biała kapusta, marchewka, kiełki fasoli mung, sos sojowy, podawane ze słodkim sosem chili
Kung Thod (4 szt.)
krewetki smażone w chrupiącej tempurze oraz panko, podawane z sosem śliwkowym
Kai Satay (3 szt.)
smażony kurczak marynowany w mleku kokosowym i panierowany w kurkumie - kurczak, mleko kokosowe, kurkuma, sos sojowy, sos ostrygowy, podawany ze słodkim sosem chili
Keaw Moo (6 szt.)
klasyczne pierożki wonton nadziewane wieprzowiną, smażone lub gotowane - mielona wieprzowina, ciasto do wontonów, biała kapusta, marchewka, cebula, kolendra, podawane ze słodkim sosem chili
Dania główne
Pad Suki Yaki
makaron sojowy smażony z charakterystycznym słodko-ostrawym autorskim sosem Suki Yaki oraz z jajkiem, pędami bambusa, pak choi, brokułami, kapustą pekińską, kiełkami fasoli mung, porem, marchewką, papryką, posypany prażoną cebulką, sezamem, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Kung Ma Phrao (4 szt.)
krewetki w tempurze w wyjątkowej odsłonie z dodatkiem wiórków kokosowych
Thai Kai Zabb (4 szt.)
smażone skrzydełka z kurczaka (po dwa ramiona i przedramiona) w autorskiej panierce, nadającej im kwaskowatego i średnio ostrego smaku, podawane ze słodkim sosem chili
Kung Sauce Makam
smażone w całości krewetki królewskie w tempurze w autorskim sosie szefa kuchni, podawane na smażonym makaronie Wai Wai - krewetki królewskie (5 szt.), makaron Wai Wai, jajko, posypane smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, smażonymi liśćmi kaffiru i chili
Pad Bamee
makaron jajeczny smażony z jajkiem, warzywami, sosem sojowym i ostrygowym - makaron jajeczny, jajko, pędy bambusa, zielona fasolka, pak choi, brokuły, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, papryka, sos sojowy, sos ostrygowy, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Tom Yum Nam Khon (1.000 ml - dla 1-2 osób)
klasyczny tajski ostro-kwaśny Tom Yum z owocami morza - owoce morza (krewetki, kalmary, małże), mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, pasta Tom Yum, tajska pasta chili, piri-piri, sok z limonki, sos tamaryndowy, sos rybny, posypany szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Pad Thai Tom Yum
klasyczny Pad Thai smażony ze średnio pikantną pastą Tom Yum i innymi dodatkami - makaron ryżowy, jajko, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, czerwona cebula, szczypiorek, chili, tajska pasta chili, pasta Tom Yum, sos tamaryndowy, sos rybny, podawany z orzeszkami ziemnymi i świeżą limonką
Pad Udon
makaron udon smażony w autorskim sosie teriyaki - makaron udon, pędy bambusa, zielona fasolka, cukinia, pieczarki, papryka, biała cebula, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Sałatki
Tum Thai Kung Sod
tajska słodko-kwaśna sałatka som tum ze świeżą papają podawana w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeża papaja (nitki), zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, piri-piri, limonka, orzeszki ziemne, autorski sos Tum Thai, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Thai Som Tum
tradycyjna tajska sałatka Som Tum ze świeżą papają w zestawie ze świeżymi dodatkami - makaron ryżowy, gotowane jajko, chrupiąca wieprzowina, klopsiki wieprzowe (meatballs), tajskie prażynki, skrzydełka po tajsku (Thai Kai Thod), świeża papaja (nitki), pak choi, zielona fasolka, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, autorski sos Som Tum, dostępna w wersji Bangkok oraz Isaan; polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków; cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos
Pla Kung
tajska sałatka ze świeżym mango i miętą w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), trawa cytrynowa, liście kaffiru, marchewka, czerwona cebula, mleko kokosowe (domieszka), sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Yum Ma Muang
sałatka ze świeżym mango w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), marchewka, czerwona cebula, sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana orzeszkami ziemnymi, orzechami nerkowca, prażoną cebulką, kolendrą i papryką, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Som Tum Thod
słodko-kwaśna sałatka z Bangkoku ze smażoną chrupiącą papają w tempurze w wersji łagodnej lub średnio ostrej - smażona papaja, tempura, zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, limonka, autorski sos Tum Thai, posypana orzeszkami ziemnymi i orzechami nerkowca, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Larb Isaan
popularna sałatka z rejonu Isaan z mielonym mięsem, pieczonym ryżem, warzywami i miętą w wersji średnio ostrej lub bardzo ostrej - mięso mielone (kurczak lub wieprzowina), pieczony ryż, czerwona cebula, mięta, płatki chili, piri-piri, sok z limonki, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Zupy
Zupa Tom Yum 400ml
klasyczna tajska ostro-kwaśna zupa z mlekiem kokosowym - mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, pasta Tom Yum, tajska pasta chili, piri-piri, sok z limonki, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Suki Soup 750ml
tajski klasyk o unikatowym słodko-ostrawym smaku z makaronem sojowym - makaron sojowy, jajko, pędy bambusa, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, brokuły, zielona fasolka, por, marchewka, autorski sos Suki Yaki, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą, papryką i sezamem
Zupa Tom Kha 400ml
klasyczna tajska łagodna i kwaśna zupa z mlekiem kokosowym - mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, sok z limonki, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Gaeng Sen 750ml
pyszny łagodny bulion z makaronem sojowym - makaron sojowy, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, marchewka, smażony czosnek, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem i kolendrą
Zupa Kuay Tiao 750ml
wyjątkowy, esencjonalny i łagodny bulion z makaronem ryżowym - makaron ryżowy, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, smażony czosnek, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i orzeszkami ziemnymi
Tom Yum Toh Taek (1.000 ml - dla 1-2 osób)
tajska ostro-kwaśna zupa z owocami morza - owoce morza (krewetki, kalmary, małże), trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, papryka, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, chili, piri-piri, sok z limonki, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą, bazylią i papryką
Gang Som (1.000 ml - dla 1-2 osób)
popularna średnio ostra zupa z południa Tajlandii z owocami morza - owoce morza (krewetki, kalmary, małże), zielona fasolka, kapusta pekińska, brokuły, marchewka, imbir chiński, mielona ryba (w wywarze), cukier palmowy, kwaśna pasta curry, sos tamaryndowy, sos rybny
Tom Yum Rommit (1.000 ml - dla 1-2 osób)
charakterystyczna ostro-kwaśna zupa Tom Yum w popularnej w Bangkoku wersji z owocami morza i kurczakiem - krewetki królewskie (3 szt.), kalmary, małże, kurczak, mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, sok z limonki, pasta Tom Yum, tajska pasta chili, piri-piri, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zestawy
Thai Moon Cake z nasionami fasoli mung (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z nasion fasoli mung
Thai Moon Cake z taro (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z taro
Zestaw przystawek Chai Thai (dla 2-4 osób)
zestaw klasycznych tajskich przystawek, idealny do dzielenia się z przyjaciółmi i rodziną: Khaeb Moo (tajskie prażynki), Poh Pia Lek (mini sajgonki warzywne - 8 szt.), Poh Pia Puk (sajgonki warzywne - 2 szt. dzielone na pół), Poh Pia Moo (sajgonki mięsne - 2 szt. dzielone na pół), Keaw Moo (smażone wontony - 6 szt.), Look-Chin Thod (meatballsy - 6 szt.), Kai Satay (szaszłyki z marynowanym kurczakiem - 2 szt.), podawane ze słodkim sosem chili, cena dania zawiera dwa opakowania na wynos
Desery
Khao Niew Mamuang (Mango Sticky Rice)
światowej sławy klasyczny tajski deser - świeże mango, biały i czerwony ryż kleisty, mleko kokosowe
Thai Moon Cake z nasionami fasoli mung (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z nasion fasoli mung
Thai Moon Cake z taro (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z taro
Sa-coo Gathi
tapioka perłowa w mleku kokosowym ze świeżymi owocami i polewą truskawkową
Napoje bezalkoholowe
Herbata mrożona po tajsku (zielona)
tradycyjna zielona herbata mrożona po tajsku o charakterystycznym smaku z dodatkiem mleka (osad jest naturalną cechą produktu) - należy wlać do szklanki wypełnionej kostkami lodu
Herbata mrożona po tajsku (czerwona)
tradycyjna czerwona herbata mrożona po tajsku o charakterystycznym smaku z dodatkiem mleka (osad jest naturalną cechą produktu) - należy wlać do szklanki wypełnionej kostkami lodu
Napój egzotyczny - mango 0,33l
Napój egzotyczny - liczi 0,33l
Napój egzotyczny - marakuja 0,33l
Napój egzotyczny - granat 0,33l
Napój egzotyczny - mangostan 0,33l
Napój egzotyczny - flaszowiec 0,33l
Ba-Mee Namsai (1l - dla 1-2 osób)
tajska klarowna i sycąca zupa z makaronem jajecznym - makaron jajeczny, klopsiki wieprzowe (meatballs), smażone pierożki wonton nadziewane mieloną wieprzowiną (2 szt.), tajskie prażynki, kaczka, gotowane jajko, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, sos sojowy, posypana smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką. Cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos.