
CHAI THAI Taste of Thailand
685 recenzji
Menu
Przystawki
Poh Pia Sod (Fresh Spring Rolls - 6 szt.)
sześć świeżych sajgonek o orzeźwiającym smaku z warzywami lub krewetkami - papier ryżowy, makaron ryżowy, sałata, ogórek, kiełki fasoli mung, jajko, mięta, kolendra, podawane z sosem tamaryndowym z orzeszkami ziemnymi
Look-Chin Thod (9 szt.)
tradycyjne tajskie smażone klopsiki wieprzowe (meatballs) - mielona wieprzowina, sos sojowy, sos ostrygowy, podawane ze słodkim sosem chili
Poh Pia Moo (3 szt.)
tradycyjne smażone sajgonki z wieprzowiną, białą kapustą, marchewką, kiełkami fasoli mung, makaronem sojowym oraz sosem sojowym, podawane ze słodkim sosem chili
Larb Moo Thod 12 szt.
wyraźnie pikantna i aromatyczna tajska przystawka w postaci kulek ryżowo-mięsnych - mielona wieprzowina, smażony ryż, liście kaffiru, chili, sok z limonki, sos rybny, tempura, szczypiorek
Hed Kem Thod
chrupiąca tajska przystawka w postaci świeżych grzybów enoki smażonych w tempurze, podawanych ze słodkim sosem chili
Sam Chun Thod
popularna tajska przystawka w postaci boczku smażonego z tajskimi ziołami - boczek, czosnek, czarny pieprz, kolendra, sos sojowy, tempura, podawana z sosem Sriracha
Keawkung Musab (4 szt.)
wyjątkowe krewetkowe pierożki z dodatkiem mielonej wieprzowiny - krewetki, mielona wieprzowina, ciasto do wontonów, sos sojowy, pieprz, podawane ze słodkim sosem chili
Thai Kai Tod (4 szt.)
popularna tajska przystawka w postaci smażonych skrzydełek z kurczaka (po dwa ramiona i przedramiona) w autorskiej panierce, podawana ze słodkim sosem chili
Dania główne
Thai Kai Zabb (4 szt.)
smażone skrzydełka z kurczaka (po dwa ramiona i przedramiona) w autorskiej panierce, nadającej im kwaskowatego i średnio ostrego smaku, podawane ze słodkim sosem chili
Pad Med Muang
smażone w woku warzywa ze specjalnym gęstym sosem chili - orzechy nerkowca, biała cebula, papryka, marchewka, autorski gęsty sos chili, tajska pasta chili, sos sojowy, sos ostrygowy, posypane szczypiorkiem, kolendrą i papryką, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem
Yellow Curry
klasyczne łagodne żółte curry (Gang Gari) - mleko kokosowe, ziemniaki, biała cebula, marchewka, kurkuma, cukier palmowy, sól, żółta pasta curry, posypane prażoną cebulką, kolendrą i papryką, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem
Pad Udon Prik-pao
lekko ostry smażony makaron udon - makaron udon, pędy bambusa, zielona fasolka, cukinia, pieczarki, papryka, biała cebula, bazylia, chili, tajska pasta chili, sos sojowy, sos ostrygowy, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem i bazylią
Khao Soi
tajskie curry z rejonu Chiang Mai podawane z chrupiącym makaronem jajecznym i warzywami - makaron jajeczny, mleko kokosowe, mielone nasiona kolendry, curry, tajska pasta chili, czerwona pasta curry, cukier palmowy, sos rybny, posypane chrupiącym makaronem jajecznym, kolendrą i papryką, podawane ze świeżą limonką
Pad Puk Bung (MORNING GLORY)
światowej sławy smażone w woku lekko ostre klasyczne tajskie morning glory o charakterystycznym słonym smaku - szpinak/wilec wodny (morning glory), czosnek, por, chili, sos sojowy, sos ostrygowy, posypane smażonym czosnkiem i prażoną cebulką, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem, polecamy z chrupiącą wieprzowiną
Pad Kra-pao
warzywa po tajsku na ostro z sosem sojowym i ostrygowym - zielona fasolka, biała cebula, czosnek, bazylia, chili, piri-piri, sos sojowy, sos ostrygowy, posypane papryką i bazylią, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem, polecamy z jajkiem sadzonym z dodatków (plus 4,40 zł)
Pud Cha
wyjątkowo pikantne (najostrzejsze w naszym menu) danie pochodzące z rejonu Chiang Mai - zielona fasolka, mini kolby kukurydzy, pędy bambusa, liście kaffiru, gałązki zielonego pieprzu, imbir chiński, czosnek, bazylia, chili, piri-piri, autorski sos Pud Cha, sos sojowy, sos ostrygowy, posypane chili i bazylią, podawane z ryżem jaśminowym posypanym sezamem
Sałatki
Tum Thai Kung Sod
tajska słodko-kwaśna sałatka som tum ze świeżą papają podawana w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeża papaja (nitki), zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, piri-piri, limonka, orzeszki ziemne, autorski sos Tum Thai, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Yum Ma Muang
sałatka ze świeżym mango w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), marchewka, czerwona cebula, sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana orzeszkami ziemnymi, orzechami nerkowca, prażoną cebulką, kolendrą i papryką, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Som Tum Thod
słodko-kwaśna sałatka z Bangkoku ze smażoną chrupiącą papają w tempurze w wersji łagodnej lub średnio ostrej - smażona papaja, tempura, zielona fasolka, pomidorki koktajlowe, marchewka, limonka, autorski sos Tum Thai, posypana orzeszkami ziemnymi i orzechami nerkowca, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Larb Isaan
popularna sałatka z rejonu Isaan z mielonym mięsem, pieczonym ryżem, warzywami i miętą w wersji średnio ostrej lub bardzo ostrej - mięso mielone (kurczak lub wieprzowina), pieczony ryż, czerwona cebula, mięta, płatki chili, piri-piri, sok z limonki, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Pla Kung
tajska sałatka ze świeżym mango i miętą w wersji łagodnej lub średnio ostrej - świeże mango (nitki), trawa cytrynowa, liście kaffiru, marchewka, czerwona cebula, mleko kokosowe (domieszka), sok z limonki, tajska pasta chili, autorski sos szefa kuchni, posypana prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą, papryką i miętą, polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków
Thai Som Tum
tradycyjna tajska sałatka Som Tum ze świeżą papają w zestawie ze świeżymi dodatkami - makaron ryżowy, gotowane jajko, chrupiąca wieprzowina, klopsiki wieprzowe (meatballs), tajskie prażynki, skrzydełka po tajsku (Thai Kai Thod), świeża papaja (nitki), pak choi, zielona fasolka, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, pomidorki koktajlowe, marchewka, czosnek, autorski sos Som Tum, dostępna w wersji Bangkok oraz Isaan; polecamy z tajskim ryżem kleistym z dodatków; cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos
Zupy
Zupa Gaeng Sen 750ml
pyszny łagodny bulion z makaronem sojowym - makaron sojowy, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, marchewka, smażony czosnek, posypany prażoną cebulką, szczypiorkiem i kolendrą
Tom Yum Rommit (1.000 ml - dla 1-2 osób)
charakterystyczna ostro-kwaśna zupa Tom Yum w popularnej w Bangkoku wersji z owocami morza i kurczakiem - krewetki królewskie (3 szt.), kalmary, małże, kurczak, mleko kokosowe, trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, sok z limonki, pasta Tom Yum, tajska pasta chili, piri-piri, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Won Ton Soup - child 250 ml
pyszny łagodny bulion z tradycyjnymi pierożkami wonton - pierożki wonton nadziewane mieloną wieprzowiną (2 szt.), pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, sos sojowy, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zupa Kuay Tiao Ruea 750ml
charakterystyczna tajska zupa z pastą Thai Boat Noodle - klopsiki wieprzowe (meatballs), makaron ryżowy, szpinak/wilec wodny (morning glory), pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, mleko kokosowe (domieszka), pasta Thai Boat Noodle, posypana smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i orzeszkami ziemnymi
Zupa Bamee Keaw-Num 750ml
esencjonalny łagodny bulion ze smażonymi i gotowanymi pierożkami wonton oraz makaronem jajecznym - makaron jajeczny, smażone i gotowane pierożki wonton nadziewane wieprzowiną (łącznie 4 szt.), pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, posypany smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Gang Som Pla (dla 1-2 osób)
popularna średnio ostra i aromatyczna zupa rybna z południa Tajlandii podawana w restauracji w oryginalnym tajskim podgrzewanym naczyniu w kształcie ryby - dorada (jedna sztuka), zielona fasolka, kapusta pekińska, brokuły, marchewka, imbir chiński, mielona ryba (w wywarze), cukier palmowy, kwaśna pasta curry, sos tamaryndowy, sos rybny
Zupa Tom Zab 400ml
wyjątkowa tajska ostro-kwaśna zupa - trawa cytrynowa, galangal, liście kaffiru, grzyby słomiane, boczniak, czerwona cebula, pomidorki koktajlowe, piri-piri, sok z limonki, sos tamaryndowy, sos rybny, posypana pieczonym ryżem kleistym, szczypiorkiem, kolendrą i bazylią
Zupa Rad Na Mee Grob 750 ml
klarowna i lekko kwaśna tajska zupa z chrupiącym makaronem ryżowym - makaron ryżowy Wai Wai, smażone pierożki wonton nadziewane wieprzowiną (2 szt.), pak choi, kapusta pekińska, brokuły, kiełki fasoli mung, por, marchewka, pasta sojowa, skrobia ziemniaczana, sos sojowy, sos ostrygowy, posypana smażonym makaronem ryżowym Wai Wai, smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką
Zestawy
Zestaw przystawek Chai Thai (dla 2-4 osób)
zestaw klasycznych tajskich przystawek, idealny do dzielenia się z przyjaciółmi i rodziną: Khaeb Moo (tajskie prażynki), Poh Pia Lek (mini sajgonki warzywne - 8 szt.), Poh Pia Puk (sajgonki warzywne - 2 szt. dzielone na pół), Poh Pia Moo (sajgonki mięsne - 2 szt. dzielone na pół), Keaw Moo (smażone wontony - 6 szt.), Look-Chin Thod (meatballsy - 6 szt.), Kai Satay (szaszłyki z marynowanym kurczakiem - 2 szt.), podawane ze słodkim sosem chili, cena dania zawiera dwa opakowania na wynos
Thai Moon Cake z nasionami fasoli mung (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z nasion fasoli mung
Thai Moon Cake z taro (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z taro
Desery
Thai Moon Cake z nasionami fasoli mung (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z nasion fasoli mung
Sa-coo Gathi
tapioka perłowa w mleku kokosowym ze świeżymi owocami i polewą truskawkową
Thai Moon Cake z taro (1 box - 4 szt.)
cztery tajskie ciasteczka z nadzieniem z taro
Khao Niew Mamuang (Mango Sticky Rice)
światowej sławy klasyczny tajski deser - świeże mango, biały i czerwony ryż kleisty, mleko kokosowe
Napoje bezalkoholowe
Herbata mrożona po tajsku (zielona)
tradycyjna zielona herbata mrożona po tajsku o charakterystycznym smaku z dodatkiem mleka (osad jest naturalną cechą produktu) - należy wlać do szklanki wypełnionej kostkami lodu
Herbata mrożona po tajsku (czerwona)
tradycyjna czerwona herbata mrożona po tajsku o charakterystycznym smaku z dodatkiem mleka (osad jest naturalną cechą produktu) - należy wlać do szklanki wypełnionej kostkami lodu
Napój egzotyczny - mango 0,33l
Napój egzotyczny - liczi 0,33l
Napój egzotyczny - marakuja 0,33l
Napój egzotyczny - mangostan 0,33l
Napój egzotyczny - flaszowiec 0,33l
Pepsi 0,2l
Ba-Mee Namsai (1l - dla 1-2 osób)
tajska klarowna i sycąca zupa z makaronem jajecznym - makaron jajeczny, klopsiki wieprzowe (meatballs), smażone pierożki wonton nadziewane mieloną wieprzowiną (2 szt.), tajskie prażynki, kaczka, gotowane jajko, pak choi, kapusta pekińska, kiełki fasoli mung, por, marchewka, sos sojowy, posypana smażonym czosnkiem, prażoną cebulką, szczypiorkiem, kolendrą i papryką. Cena tego dania zawiera dwa opakowania na wynos.