DI Jungle
30 recenzji
Menu
Przystawki
Oyster Shrimp
Krewetki (7szt) smażone ze szparagami, brokułami, kapustą pak choy i młodą kukurydzą w sosie ostrygowym.
Fried Spring Rolls
rollsy z ciasta pszennego wypełnione farszem z makaronu ryżowego, marchewki, grzybów mun i białej kapusty
Prażynki krewetkowe
Chicken Yakitori 3 szt.
grillowane szaszłyki z kurczaka macerowane w sosie teriyaki
Beef Kushyaki 3 szt.
grillowane szasłyki wołowe macerowane w czosnku i sosie teriyaki
Tatar z łososia doprawiony azjatyckimi przyprawami, płatkami chilli i zieloną cebulką
Tempura 5 szt.
smażone w cieście na złoto w głębokim tłuszczu w specjalnej mieszance mąk
Szparagi smażone w sosie imbirowym
Dania główne
Oyster Shrimp
Krewetki (7szt) smażone ze szparagami, brokułami, kapustą pak choy i młodą kukurydzą w sosie ostrygowym.
Green Curry
zielone, słodko-ostre curry na bazie pasty z zielonego chilli z brokułem, cukinią, grzybami
Pak Coy Tofu
chińska kapusta pak choi, smażona z tofu w sosie ostrygowym z czosnkiem i imbirem
Momo Pork
wieprzowina, marchewka, cebula, czosnek, imbir, kolendra
Panang Curry
gęste curry na bazie pasty z orzechów ziemnych, krewetek, korzenia kolendry, trawy cytrynowej czosnku, galangalu z czerwoną papryką, fasolką szparagową, kruszonymi orzechami
Momo Vege
kapusta, marchewka, cebula, czosnek, imbir sos sojowy
Red Curry
czerwone curry na bazie pasty z suszonych czerwonych papryczek chilli z cukinią, papryką i młodą kukurydzą
Jungle Curry
curry na bazie z sos Hoisin,soya,i sos rybny z kolendra, zielona fasola , fasolka czerwone, cebula mini kukurydzy szparagi mix papryki i liscie cytryny
Sałatki
Sałatka Wakame
sałatka z wodorostów wakame i tofu z prażonym sezamem
Sałatka Spicy Mango
lekko pikantna sałatka z, mango, marchewką, czerwoną cebulą, papryką, mixem sałat, serwowana z orzechami i świeżą kolendrą
Zupy
Zupa Miso
zupa na bazie pasty z fermontowanej soi, glonów wakame i tofu
Zupa Tom Yum
klarowna zupa ostro - kwaśna z azjatyckimi grzybami, pomidorkami cherry, doprawiona sokiem z limonki, tajską pastą chilli, galangalem, liśćmi limonki i trawą cytrynową i świeżą kolendrą i zieloną cebulką (ostra)
Zupa Tom Kha
zupa na bazie mleka kokosowego o charakterystycznym słodkawym smaku z azjatyckimi grzybami, doprawiona galangalem, liśćmi limonki i trawą cytrynową i świeżą kolendrą i papryczką chilli (lekko pikantna)
Wonton Soup z wieprzowiną
aromatyczny bulion z warzywami, azjatyckimi grzybami pierożkami wonton (3 szt.)
Wonton Soup z wieprzowiną
aromatyczny bulion z warzywami, azjatyckimi grzybami pierożkami wonton (3 szt.)
Makarony
Makaron Teriyaki Udon
gruby makaron pszenny z sosem teriyaki, papryką, cebulą, jajkiem i prażonym sezamem
Makaron Pad Thai
makaron ryżowy ze słodko-kwaśno- słonym sosem na bazie tamaryndu. Podawany z jajkiem, płatkami chilli, zieloną cebulką, kiełkami oraz kruszonymi orzeszkami ziemnymi
Makaron Teriyaki Udon
gruby makaron pszenny z sosem teriyaki, papryką, cebulą, jajkiem i prażonym sezamem
Dodatki
Ryż jaśminowy
Ryż jaśminowy smażony z jajkiem i Warzywami
Ryż jaśminowy smażony z jajkiem i Warzywami
Makaron ryżowy
Makaron udon
Pak Choy Stir Fried
chińska kapusta smażona z czosnkiem i imbirem w ciemnym sosie sojowoostrygowym
Ginger Onion salad
surówka z sałaty lodowej i rzymskiej, z marchewką, pomidorkami cherry z dressingiem imbirowo - cebulowym.
Mushroom Stir Fried
grzyby smażone z czosnkiem, imbirem i chilli w ciemnym sosie sojowo-ostrygowym
Oyster Shrimp
Krewetki (7szt) smażone ze szparagami, brokułami, kapustą pak choy i młodą kukurydzą w sosie ostrygowym.