
Dim Sum Garden OVO
2957 recenzji
Menu
Przystawki
Pierożki z kurczakiem 6 szt.
z nepalskimi przyprawami
Pierożki z kaczką po pekińsku 6 szt.
z sosem hoisin
Crispy rolls z kaczką
chrupiące sajgonki z kaczką, z sosem śliwkowym/sweet chilli
Kimchi
pikantna, marynowana kapusta pekińską z rzodkiewką, chilli oraz czosnkiem
Smażony boczek
kawałki pieczonego, następnie smażonego boczku podane z tajskim sosem chilli-kolendra
Smażony pak choi
kapusta pak choi z dodatkiem kiełków fasoli mung oraz grzybów, smażone z czosnkiem, imbirem i olejem sezamowym
Edamame
gotowana na parze, następnie podsmażana na maśle fasolka edamame z solą i sezamem oraz sosem sojowo-sezamowym
Crispy rolls wege
z warzywami (kapusta, czosnek, marchewka, grzyby mun, wędzone tofu), z sosem śliwkowym/sweet chilli
Dania główne
Klasyczny smażony ryż
ryż jaśminowy smażony po chińsku z jajkiem oraz warzywami, podawany ze szczypiorkiem i prażoną cebulką
Pierożki z warzywami 6 szt.
z jajkiem i grzybami (w bezglutenowym cieście)
Lunch zupa i danie główne
Pad thai
smażony makaron ryżowy z jajkiem, cebulą, kiełkami, marchewką, orzechami i kolendrą, z sosem na bazie tamaryndowca
Filet z kaczki po pekińsku w chrupiącej panierce
plastry delikatnego i soczystego mięsa z kaczki po pekińsku, w chrupiącej panierce ze słodkim sosem, warzywami, migdałami oraz ryżem jaśminowym
Wołowina xo
cienkie, smażone plastry rostbefu z makaronem udon, grzybami shiitake oraz warzywami w pikantnym szanghajskim sosie xo na bazie suszonych owoców morza, dojrzewającej wieprzowiny, czosnku i czarnej fasoli soi
Huiguorou
tradycyjne, lekko pikantne danie kuchni syczuańskiej. Pieczony w całości boczek, następnie krojony w cienkie paski i smażony z warzywami i pastą z chilli i bobu; podawane z ryżem jaśminowym
Zielone curry
kremowy sos na bazie zielonej pasty curry oraz mleka kokosowego z warzywami, podane z ryżem jaśminowym
Zupy
Lunch zupa i danie główne
Laksa
kremowa zupa na mleku kokosowym, pełna przypraw azjatyckich, podawana z makaronem ryżowym i kolendrą (400 ml)
Słodko-ostra syczuańska
lekki bulion mięsny o pikantno-słodkim smaku podawany z wołowiną, kapustą pak choi i grubym makaronem ryżowym
Rosół wonton
tradycyjny mięsny wywar gotowany wiele godzin z pierożkami wonton, grzybami mun i shiitake, makaronem sojowym oraz jagodami goji (400 ml)
Lunch zupa + i pierożki 6 szt.
Zestawy
Lunch zupa i danie główne
Lunch zupa + i pierożki 6 szt.
Pierożki z wieprzowiną z porem 6 szt.
Pierożki z krewetkami i liśćmi selera 6 szt.
Pierożki szpinak z serem 6 szt.
Pierożki z indykiem z sezamem i chilli 6 szt.
Pierożki dynia z orzechami 6 szt.
Pierożki miesiąca (maj) 6 szt.
szparagi z serkiem śmietankowym i suszonymi pomidorami