
Enklawa
1301 recenzji
Menu
Przystawki
Chrupiący smażony kozi ser 180g
z prażonymi pistacjami, kremem z marakui i kremem balsamicznym
Frytki batatowe 200g
podane z sosem aioli, mango-jalapenio i serem grana padano
Smalec 250g
na swojskim chlebie razowym, z kiszonym ogórkiem
Krewetki w tempurze 5 szt. 250 g
z krążkami cebulowymi, sosem aioli oraz sosem mango-jalapenio
Selekcja serów i wędlin Podlaskich 2 os. 700g
sery pleśniowe, sery regionalne, wędliny z własnej wędzarni
Łosoś marynowany gravlax 200g
na babce ziemniaczanej z sosem tatarskim, szczypiorem i rzodkiewką
Tatar z awokado 200g
na puszystej brioszce z suszonymi pomidorami, szalotką, oliwkami, kompresowanym jabłkiem i kremem balsamicznym
Tatar wołowy 200g
podany z korniszonami, szalotką, marynowaną pieczarką, majonezem lubczykowym, żółtkiem, ziołowym masłem i swojskim chlebem razowym
Śniadania
Śniadanie europejskie (jaja sadzone) 350g
3 jaja sadzone z frankfurterkami, sałatką z pomidorów, ketchupem
Łosoś gravlax na chlebie żurawinowym 350g
z guacamole, jajkami poche i sosem szafranowym
Śniadanie europejskie (jajecznica) 350g
jajecznica z 3 jaj z frankfurterkami, sałatką z pomidorów, ketchupem
Kanapka włoska na chlebie żurawinowym
z szynką prosciutto, mozarellą, pesto bazyliowym, pomidorem, rukolą i jajkiem poche
Kanapka firmowa z pieczonym żebrem
na brioszce z serem cheddar, bekonem, jajkiem sadzonym, pomidorem, kiszonym ogórkiem, rukolą i sosem BBQ
Smażona brioszka 350g
z jabłkami w karmelu i kwaśną śmietaną z gorzką czekoladą
Chałka z pastrami 350g
z jajkiem sadzonym, konfiturą z cebuli i sosem aioli
Śniadanie angielskie 480g
z 3 frankfurterkami, boczkiem, 2 jajami sadzonymi, fasolką w pomidorach, pieczarkami faszerowanymi tapenadą i pieczywem własnego wypieku
Dania główne
Pierś z kurczaka w kapuście włoskiej 450g
na puree marchwiowo-dyniowym, podany z zielonym groszkiem i sosem tymiankowym
Golonka wieprzowa z pieca 850g
podana z ziemniaczkami w bekonie, kiszonym ogórkiem, chrzanem i musztardą
Lunch wersja wegetariańska
Lunch wersja mięsna
Burger wołowy 550g
z serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, rukolą, mojo jalapeno i frytami
Zraz z jelenia z wędzoną słoniną 450g
trawą żubrową, szpinakowym gnocchi, na puree z pieczonego buraka i sosem z borowików
Filet z łososia 450g
na sosie pomarańczowym, podany z puree z selera i słatką ze świeżych warzyw
Chicken burger 550g
z chrupiącą piersią kurczaka, pomidorem, ogórkiem, rukolą, czerwoną cebulą, majonezem szczypiorkowym i frytami
Sałatki
Sałata z wątróbką drobiową 350g
z marynowaną dynią, serem pleśniowym, pomidorkami koktajlowymi, sosem winegret i kremem balsamicznym
Sałata podlaska 350g
z chrupiącą babką ziemniaczaną, serem korycińskim, kompresowanym burakiem, pomidorkami koktajlowymi, szczypiorkiem, sosem winegret
Sałata z kozim serem 350g
z karmelizowanymi orzechami włoskami z chili, marynowaną gruszką, owocami goi, sosem winegret
Sałata z grillowanym kurczakiem 350g
z chipsem z boczku, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem, czerwoną cebulą, sosem cezar
Zupy
Rosół drobiowy 300 g
ze smażonymi kluskami kładzionymi, warzywami julienne i lubczykiem
Zupa rybna 300g
podana z mulami, świeżymi pomidorami, pomarańczą, imbirem i świeżą kolendrą
Krem z pieczonej cebuli 300g
z chrupiącym boczkiem i grzankami
Makarony
Makaron z kurczakiem 250g
w sosie śmietanowym