
Enklawa
1313 recenzji
Menu
Przystawki
Selekcja serów podlaskich 300g
podana z grillowaną chałką, orzechami, żurawiną oraz sezonowymi owocami
Deska wędlin podlaskich 750g
delikatnie wędzony schab, wędzona szynka, soczysty boczek oraz aromatyczna kiełbasa podsuszana, podane z kiszonym ogórkiem, chrzanem i swojskim chlebem
Ravioli z kaczką 200g
podane z kompresowaną gruszką z sosem hoisin oraz serem grana padano
Smażone krewetki
podane na grillowanej brioszce z salsą z pomidorów, ananasem, szalotką, czosnkiem oraz świeżą kolendrą
Tatar wołowy 200g
podany z korniszonami, szalotką, marynowaną pieczarką, majonezem lubczykowym, żółtkiem, ziołowym masłem i swojskim chlebem razowym
Frytki batatowe 200g
podane z sosem aioli, mango-jalapenio i serem grana padano
Pieczony kozi ser 180g
podany na szpinakowym gofrze z figami, chrupiącym boczkiem, prażonymi orzechami oraz z żelem mango
Selekcja owoców morza 700g
chrupiące kalmary, krewetki torpedo, smażone krewetki, krążki cebulowe, podane z sosem aioli oraz majo-jalapeno
Śniadania
Czekoladowe gofry 350g
podane z bananami w karmelu, owocami sezonowymi i mascarpone
Śniadanie angielskie 400g
z 3 frankfurterkami, boczkiem, 2 jajami sadzonymi, fasolką w pomidorach, pieczarkami faszerowanymi tapenadą i pieczywem własnego wypieku
Omlet z białą czekoladą
podany z sezonowymi owocami i kwaśną śmietaną z wanilią
Szpinakowe gofry z marynowanym łososiem 350g
podane z guacamole, aksamitnym twarożkiem i jajkiem poche
Chałka z grillowaną wołowiną 400g
podana z jajem sadzonym, rukolą, majonezem truflowym i soczystym pomidorem
Tost francuski z grillowanym halloumi 350g
podany z pomidorem, roszponką, słodkim chilli i konfiturą z czerwonej cebuli
Jajecznica na chlebie razowym 350g
podana z grillowanymi białymi kiełbaskami, sałatką ze świeżych pomidorów i ketuchupem
Jajka po turecku 350g
podane na jogurcie z grillowaną cytryną z crispy chilli oraz ze świeżym tymiankiem i smażonym chorizo
Dania główne
Stek wieprzowy Tomahawk (550g)
podany z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami oraz sosem tzatziki
Golonka wieprzowa z pieca BBQ (850g)
podana z ziemniakami w ziołach oraz zasmażaną młodą kapustą
Lunch wersja mięsna
Podlaskie pierogi (wersja bezmięsna 350g)
z wędzoną śmietaną
Kremowe Rissoto (350g)
w emulsji szpinakowej z gorgonzolą podane z bazyliowyn pesto, zielonym groszkiem oraz serem grana padano
Schabowy z sadzonym jajem (480g)
podany z maślanym puree ziemniaczanym oraz selekcją sałat z jogurtem greckim
Carbonara z pistacjami (350g)
podana z guanciale, żółtkiem oraz serem grana padano
Kartacze z szarpaną wołowiną (400g)
podane w bulionie grzybowym z chrupiącym boczkiem oraz kawiorem z kiszonego ogórka
Sałatki
Sałata z krewetkami
z krewetkami 7 szt., boczkiem, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, mini mozzarellą oraz sosem cezar
Sałata z wątróbką drobiową 350g
z gorgonzolą, pomidorkami koktajlowymi, brzoskwiniami, kremem balsamicznym oraz malinowym winegretem
Sałatka grecka 350g
z serem feta, zielonym ogórkiem, papryką, oliwkami, pomidorem, czerwoną cebulą oraz oliwą z oliwek
Sałata z serem Korycińskim 350g
z melonem, pestkami słonecznika w karmelu, pomidorkami koktajlowymi, owocami granatu oraz cytrusowym winegretem
Sałata z grillowanym kurczakiem 350g
z boczkiem, pomidorkami koktajlowymi, czerwoną cebulą, mini mozzarellą oraz sosem cezar
Zupy
Chłodnik z młodych buraków 350g
podany z babką ziemniaczaną i jajkiem
Rosół drobiowy 300 g
z kołdunami litewskimi oraz warzywami julienne
Chłodnik z zielonego ogórka
podany z opiekanymi ziemniakami, jajkiem oraz z lodami z kwaśnej śmietany
Krem z zielonego groszku 300g
z mlekiem kokosowym, prażonymi migdałami, miętą i chipsem z chorizo
Makarony
Makaron z kurczakiem 250g
w sosie śmietanowym
Pierogi
Pierogi dziecięce 250g
z aksamitnym serem i wanilią podane z musem truskawkowym oraz owocami sezonowymi