Express Indii
161 recenzji
Menu
Przystawki
Ghobi 65
kwiaty kalafiora, wrzucone do pikantnego i pikantnego sosu, nasycone aromatyczną esencją liści curry
Vegetable spring rolls 6 szt.
sajgonki to tradycyjna chińska pikantna przekąska, w której ciasto ryżowe jest napełnione warzywami, zawijane i smażone. Do nadzienia używa się wiosennych warzyw, takich jak kapusta, młoda marchew, cebula.
Chicken Lollipop
Kwiaty kalafiora, wrzucone do pikantnego i pikantnego sosu, nasycone aromatyczną esencją liści curry. Podawane na gorąco i chrupiąco.
Pakoras
Chrupiące placuszki z mąki z ciecierzycy: do wyboru z warzywami lub serem paneer lub kurczakiem lub krewetkami.
Aloo tikki 3 szt.
Chrupiące placki ziemniaczane doprawione kolendrą, imbirem i zielonym chilli. Podawane z miętowym chutneyem.
Samosa 2 szt.
Smażone kruche rożki z pikantnym nadzieniem, zwykle zrobione z przyprawionymi ziem-niakami i groszkiem. Samosa jest często podawana z sosem chutney z miętowym chutney.
Tikka Skewers
Wzbogać swój posiłek o nasze danie z chili, dostępne z delikatnym soczystym mięsem z kurczaka lub z miękkim parowcem lub z krewetkami. Danie gotuje się w bogatym sosie pomidorowo-ogórzowym z cebulą, czosnkiem i zieloną papryką. Danie, które sprawi, że twoje kubki smakowe zaczną mruczeć. Idealna przystawka lub dodatek do obiadu.
Mutton Seek Kebab
Delikatne i soczyste kawałki baraniny marynowane w mieszance przypraw i grillowane jako szaszłyki. Podawane z miętowym chutneyem i sałatką z cebuli.
Dania główne
Paneer naan
indyjski chleb nadziewany indyjskim serem i przyprawami, pieczony w piecu tandoor
Keema naan
indyjski chleb nadziewany mielona baranina i przyprawami pieczony w piecu tandoor
Garlic naan
indyjski chleb z mąki pszennej wypiekany w piecu tandoor z dodatkiem czosnku
Aloo parata
tradycyjny indyjski płaski chleb pełnoziarnisty
Pulao
danie z ryżu basmati gotowanego z aromatycznymi przyprawami i ziołami
Mango prawns
krewetki gotowane w gęstym sosie, przygotowywane z pudrem cynamonowym, migdałowym i kokosowym oraz podawane z orzechami nerkowca, kawałki krewetki sosie curry z mango
Jalfrezi
smażone warzywa, sos pomidorowy
Garlic roti
pieczywo roti z pieca tandoor z czosnkiem, polecamy z masłem
Sałatki
Tikka salad
indyjski ser lub kurczak marynowany w indyjskich przyprawach grillowany w piecu ze świeżymi warzywami i oliwkami.
Fresh vegetable Salad
Zasmakuj w orzeźwiającej i pożywnej sałatce ze świeżych warzyw, chrupiącej sałaty i dressingu z oliwą z oliwek.
Zupy
Dal Shorba soup (500 ml)
zupa z żółtej soczewicy z imbirem oraz tradycyjnymi indyjskimi przyprawami.
Tom Kha soup
kremowy bulion kokosowy z trawą cytrynową, galangalem, sokiem z limonki i chilli. Wybierz swoje składniki: warzywa, kurczak lub krewetki, aby uzyskać satysfakcjonujące i aromatyczne danie.
Hot & Sour soup
zupa ostro-kwaśna z ziołami
Manchow soup
pikantna zupa z sosem sojowym, imbirem, czosnkiem i chilli. Do wyboru zupa ze świeżych warzyw lub delikatnego kurczaka.
Lamb Shorba soup (500 ml)
zupa z jagnięciną z przyprawami indyjskim
Tom Yum soup
ostro-kwaśna zupa z trawą cytrynową, sokiem z limonki, liśćmi kaffiru, galangalem i grzybami. Wybierz swoje składniki: zupa warzywna, z kurczakiem lub krewetkami.
Makarony
Makaron
Makaron z wybranymi składnikami: z warzywami, kurczakiem lub z krewetkami. Nasz makaron jest przyrządzany z pikantnym sosem, z ziołami i przyprawami.
Pad Thai z Tofu
Makaron z wybranymi składnikami: z warzywami, kurczakiem lub z krewetkami. Nasz makaron jest przyrządzany z pikantnym sosem, z ziołami i przyprawami.
Dodatki
Jasmine rice
ryż jasminowy bez dodatków (polecany z tajskimi curry)
Missi roti
mix mąki z indyjskimi przyprawami
Green Sauce
zielony sos to żywa, wszechstronna przyprawa wykonana ze świeżych ziół, ostrej papryki, czosnku i pikantnych składników.
Papad Jeera
papad jeera, znany również jako papad cumin, to cienki, okrągły wafel wykonany z mąki z soczewicy. Jest lekko doprawiony kminkiem, nadając mu aromatyczny akcent.
Papad Masala
papad masala to tradycyjna indyjska przekąska przygotowywana z polewy prażonego lub smażonego papad z aromatyczną mieszanką pikantnych i pikantnych składników.
Tandoori roti
tradycyjny indyjski chlebek z indyjskiej pełnoziarnistej mąki
Plain rice
sypki i puszysty ryż basmati bez dodatków
Raita
raita to popularne indyjskie przystawki lub przyprawy wykonane przez połączenie gęstego jogurtu z warzywami i przyprawami. Może być pikantny i ostry. Tradycyjnie podaje się go wraz z pikantnymi indyjskimi potrawami, aby ochłodzić podniebienie i dobrze komponuje się z biryani.
Desery
Rasmalai
miękkie i gąbczaste pierogi z twarogu, nasączone słodkim syropem mlecznym nasyconym szafranem
Gulab Jamun
Indyjski deser ze smażonych na głębokim tłuszczu kulek z ciasta, z masy mlecznej i mąki, nasączonych słodkim syropem aromatyzowanymi wodą różaną i kardamonem
Napoje
Woda niegazowana 1l
odnosi się do zwykłej, niegazowanej wody bez pęcherzyków i musu. Idealny do utrzymania nawodnienia.
Woda gazowana 1l
to orzeźwiająca gazowana woda mineralna, która nadaje gazowy akcent Twoim opcjom napojów.
Sweet Lassi 0,3l
sweet lassi to tradycyjny indyjski napój wytwarzany z jogurtu, cukru i aromatów, takich jak kardamon.
Woda niegazowana 0,3l
odnosi się do zwykłej, niegazowanej wody bez pęcherzyków i musu. Idealny do utrzymania nawodnienia.
Woda gazowana 0,3l
to orzeźwiająca gazowana woda mineralna, która nadaje gazowy akcent Twoim opcjom napojów.
Salt Lassi 0,3l
solone lassi, znane również jako Namkeen lassi, jest pikantną odmianą lassi powszechnie używaną na subkontynencie indyjskim. Jest wytwarzany przez połączenie jogurtu (dahi), wody i soli.
Mango Lassi 0,3l
mango lassi to kremowy napój na bazie jogurtu z Indii wytwarzany z mango