Menu
Śniadania
Jajka po turecku (vege)
jogurt grecki z czosnkiem, dwa jajka w koszulce, oliwa z chilli, feta, zioła, pieczywo
Czekoladowa owsianka (vegan)
mleko owsiane, płatki owsiane, czekolada, banan, maliny, wiórki kokosowe
Tosty francuskie (vege)
chleb tostowy, wiórki kokosowe, truskawki, jogurt, miód gryczany, pistacje
Panino meksykańskie
chilli con carne, fasola, kukurydza, nachosy, guacamole, cheddar
Letni talerz (vege)
jajko na miękko, twarożek z rzodkiewkami, żółty ser szwajcar, ogórki małosolne, sałaty z dressingiem koperkowym, papryka, pieczywo, masło smakowe
Śniadanie tygodnia
bajgiel z piersią kurczaka, bekonem, mozzarellą, pomidorem, sałatami i jajkiem sadzonym
Grzanka z makrelą
wędzona makrela, jajka na miękko, chrupiąca posypka, szczypior, oliwa lubczykowa, chleb żytni
Gofr z kaszanką
wiejska kaszanka z cebulą, gofr na zakwasie żytnim, jajko w koszulce, ogórki małosolne, sos z miodu gryczanego i musztardy
Dania główne
Pyza z szarpaną gęsią
z modrą kapustą, sosem z gęsi z dodatkiem grzybów i chrupiącymi kawałkami dyni
Ratatouille
francuskie leczo warzywne na bazie bakłażana, cukinii, pomidorów i papryki podany z sosem maślano pomidorowym
Pierś z kurczaka
duszona pierś z kurczaka w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami, podana z puree ziemniaczanym z chrzanem i fasolką szparagową na maśle
Tofucznica
z kawałkami chrupiącego tofu, duszonymi pieczarkami, suszonymi pomidorami i mieszanką ziół, podawana z pieczywem
Jajka w koszulce z szynką
dwa jajka w koszulce, z szynką długo dojrzewającą, guacamole i sosem holenderskim
Kopytka dyniowe
z chrzanem, pestkami dyni i jarmużem
Krupnik
na gęsich żołądkach z lubczykiem
Krupnik
gotowany na wiejskim kurczaku z dodatkiem żołądków drobiowych, kaszy pęczak i lubczyku
Sałatki
Sałatka
z marynowanej cukinii, zielonych szparagów, rzodkiewki, z jajkiem na miękko i delikatnym koperkowym dressingiem
Zupy
Zupa
krem z białych szparagów z ziołową ubitą śmietaną i chrupiącą szynką parmeńską
Wegański krem marchewkowy
z pomarańczą i mleczkiem kokosowym
Zupa grzybowa w chlebie
podrzybki, maślaki, kurki, pieczarki, marchewka, pomidory, cebulą, czosnek, kwaśna śmietana
Wegańska zupa paprykowa
pikantna zupa paprykowa z kawałkami warzyw
Zupa jarzynowa
wiosenna zupa z kalarepą, szparagami i warzywami korzeniowymi
Pizza
Mini pizza
na kremowym sosie mascarpone z zielonymi szparagami, czerwoną cebulką, mozzarella i czarnym grubo mielonym pieprzem
Desery
Sernik
kremowy sernik z białą czekoladą
Brownie
z białej czekolady z malinami
Wegański krem marchewkowy
z pomarańczą i mleczkiem kokosowym
Naleśniki (vege)
gorące dwa naleśniki, sos jabłkowy, mus jabłkowy
Krem z kalafiora
z dodatkiem pieczonych ziemniaków i gałki muszkatołowej, podany z grzankami
Omlet ze szpinakiem
z fetą, suszonymi pomidorami i pieczywem
Glazurowane marchewki
młode marchewki glazurowane w miodzie gryczanym z dodatkiem sezamu, podane z twarożkiem, granatem i ziołami
Szakszuka
trzy jajka w aromatycznym sosie pomidorowym z warzywami i kuminem, podawane z pieczywem
Zielone szparagi
grillowane z czosnkiem, z jajkiem w koszulce, sosem emilgrana i prażonymi migdałami
Kasza manna na mleku owsianym
z pistacjami, bananami i granatem
Hummus dyniowy
z marchewką, miso i pieczywem
Gofr wytrawny z łososiem
z serkiem śmietankowym, łososiem, pomidorami i rukolą