Grill'Yard RestoBar
319 recenzji
Menu
Przekąski
Camembert grillowany
podawany z żurawiną, orzechami, warzywami i grzankami czosnkowymi
Nóżka kurczaka 1 szt.
grillowana
Pierogi pieczone z mięsem 8 szt.
Krewetki grillowane
z cytryną, ziołami i sosem
Skrzydełka z kurczaka 5 szt.
z sosem
Żeberka wieprzowe
podawane z tradycyjną azerską przystawką adżapsandal i sosem
Zestaw przekąsek do piwa
kabanosy, ser wędzony, pistacje, orzeszki ziemne, grzanki czosnkowe
Oscypki grillowane 3 szt.
podawane z żurawiną, orzechami, warzywami i grzankami czosnkowymi
Śniadania
Gofry
Angielskie śniadanie
2 jajka sadzone z bekonem, grillowanymi kiełbaskami, fasolką, pieczarkami, pomidorem pieczywem i masłem
Owsianka
na mleku z bakaliami, orzechami i miodem
Klasyczna jajecznica
na maśle z 3 jaj z pieczywem i masłem
Polskie śniadanie
grillowane kiełbaski z cebulką, musztardą, chrzanem pieczywem, masłem i warzywami
Azerbejdżańskie śniadanie Kyukyu
jajka, por, ser, zioła, oliwki, pomidorki koktajlowe, sos czosnkowo-jogurtowy i masło
Tosty
z serem, szynką i sosem
Dania główne
Pilaw Syabzi Wegetariański
szpinak, bakłażan, pietruszka, bazylia, koperek i kolendra duszone z cebulą, bakaliami i orzechami nerkowca, podawane na ryżu
Lula Kebab
mielona cielęcina i kurczak, tortilla
Dolma rybna
mielony łosoś z ziołami i ryżem zawinięty w liście winogron, podawany na tortilli z sosem z granatów
Pstrąg po kaukasku
cały pstrąg zapiekany w piecu z warzywami i sosem z granatów
Szaszłyk wieprzowy
wieprzowina z cebulą i sosem z granatów, podawana z tradycyjną azerską przystawką adżapsandal, kiszonkami i adzyką
Filet z łososia grillowany
z sosem szpinakowym, pomidorami i cytryną
Dolma azerbejdżańska (Halal)
mielona cielecina z ziołami i ryżem zawinięta w liście winogron, podawana na tortilli z sosem czosnkowo-jogurtowym
Pierogi z mięsem 8 szt.
Sałatki
Sałatka Ljazzyat (wegetariańska)
azerbejdżańska sałatka z grubo krojonymi bakłażanami, pomidorem, papryką i cebulą z dodatkiem kolendry, orzechów nerkowca i sezamu, doprawiona pikantnym sosem na bazie adzyki, soku z granatów i oliwy
Sałatka Adżapsandal (wegetariańska)
pieczone warzywa: bakłażan, papryka, pomidory i cebula doprawiane czosnkiem, bazylią, pietruszką i kolendrą
Sałatka Coban (wegetariańska)
azerbejdżańska sałatka z pomidorów, papryki, ogórków, oliwek, świeżych ziół, cebuli i serka typu feta, doprawiona oliwą i sokiem cytrynowym
Sałatka warzywna
mix sałat, pomidor, ogórek, oliwki, papryka, cebula, oliwa, sok cytrynowy, sezam
Sałatka z filetem z kurczaka (Halal)
filet z kurczaka, orzeszki włoskie, kapusta pekińska, granat, doprawiona sosem czosnkowo-jogurtowym i z granata
Zupy
Barszcz Ukraiński
z mięsem, burakami, kapustą i warzywami, podawana ze śmietaną
Merci (wegetariańska)
z czerwonej soczewicy i pomidorów, na bazie warzywnego bulionu, podawana z sumakiem
Kufta (Halal)
zupa z klopsikami z cielęciny, ryżem, ziołami, ziemniakami i śliwkami, doprawiona kurkumą i szafranem
Zupa Piti (Halal)
azerbejdżanska zupa z wołowiną, groszkiem tureckim, ziemniakami i pomidorem, podawana z sumakiem
Bosartma (Halal)
azerbejdżańska zupa z filetem kurczaka, ziemniakami, pomidorem i cebulką, doprawiana szafranem, kurkumą, kolendrą, czosnkiem i sokiem z granatów
Dodatki
Frytki
Baklawa duża 1 szt.
Warzywa z patelni
Talerzyk azerbejdżańskich kiszonek
Chleb
Ryż
Baklawa azerbejdżańska 1 szt.
tradycyjny deser kuchni azerskiej z ciasta listkowego przełożonego warstwami pokrojonych orzechów włoskich, polewany syropem cukrowym
Zestaw azerbejdżańskich słodyczy
4 szt. tradycyjnych azerskich ciasteczek - 4 baklawy