Il Dolce Far Niente
60 recenzji
Menu
Przystawki
Focaccia
włoskie pieczywo z ziołami podawane z oliwą czosnkową
Krewetki z mulami duszone w białym winie
klasyczne zestawienie soczystych krewetek z delikatnymi mulami duszonymi w białym winie z pomidorkami koktajlowymi i pietruszką, serwowane z pieczywem
Gusto Gondola
Ciasto na pizzę z pesto rosso, lardo, taleggio i jajkiem, zapieczone w kształt weneckiej gondoli. Smak i elegancja Włoch na talerzu.
Dania główne
Gnocchi sorentina
Tradycyjne gnocchi ziemniaczane w sosie pomidorowym z czosnkiem, pomidorkami i bazylią zapiekane z serem Grana Padano.
Prosciutto 23cm
z sosem pomidorowym, mozzarellą i szynką gotowaną
Dorada
Aromatyczna dorada pieczona w ziołach podawana z ziemniakami smażonymi na soli i z surówką z młodej kapusty.
Kotlet schabowy
tradycyjny kotlet schabowy smażony na smalcu, serwowany z pieczarkami, ziemniakami puree i kapustą zasmażaną
Żeberka
Konkretna porcja pysznych żeberek wieprzowych, serwowanych z pieczonym ziemniakiem i sałatką z marynowaną cebulką.
Spaghetti Bolognese per Bambini
klasyczne spaghetti bolognese w porcji idealnej dla młodszych gości
Gnocchi con Funghi e Maiale
tradycyjne gnocchi ziemniaczane w sosie śmietanowym z borowikami i polędwiczką sous vide
Gnocchi di barbabietola
delikatne gnocchi buraczane z intensywnym, kremowym sosem na bazie sera gorgonzola, świeżymi liśćmi szpinaku i pomidorkami koktajlowymi
Sałatki
Sałatka grecka na focacci
Oryginalna grecka feta z owczego i koziego mleka podana z sałatą, czerwoną cebulą, oliwkami, pomidorem i ogórkiem. Serwowane na świeżej focacci.
Sałatka z kurczakiem supreme
Wyborny filet z kurczaka z kostką, przygotowywany metodą suous vide, serwowany na sałacie rzymskiej z musztardowo miodowym dresingiem, panchettą, pomidorkami i serem grana padano Dop.
Zupy
Rosół Gęsio-Kaczy
Długo gotowany, esencjonalny rosół podawany z domowym makaronem i warzywami.
Krem pomidorowy
delikatny włoski krem pomidorowy serwowany z kremową mozzarellą i świeżymi liśćmi bazylii
Minestrone z Pulpetami
delikatnie pikantna, zupa jarzynowa podawana z wieprzowymi pulpetami
Chłodnik
Klasyczna zupa serwowana na zimno przygotowywana z botwinki i ogórków. Serwowana z jajkiem.
Krem z zielonych szparagów
Aksamitna, wegetariańska zupa przygotowana na bazie świeżych, zielonych szparagów. Delikatna i pełna smaku wiosny.
Pizza
Pizza Parma
z sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką parmeńską, rukolą, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Pizza Diavola
z sosem pomidorowym, mozzarellą, pikantnym salami ventricina i papryczkami jalapeno
Pizza Capricciosa
z sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką gotowaną i pieczarkami
Pizza Napoli
z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami napoli
Pizza Vesuvio
z sosem pomidorowym, mozzarellą, salami napoli i pieczarkami
Pizza Spianata
z sosem pomidorowym, mozzarellą, pikantnym salami ventricina i czerwoną cebulą
Pizza Vegetariana
z sosem pomidorowym, mozzarellą, papryką, cukinią, pieczarkami, rukolą i prażonymi nasionami.
Pizza Gamberi
sos pomidorowy, mozzarella, krewetki, pomidorki koktajlowe, bazylia
Makarony
Spaghetti alla bolognese
świeży makaron z klasycznym sosem na bazie wytrawnego czerwonego wina, pomidorów pelati oraz mięsa wieprzowo-wołowego, serwowany z parmezanem
Tagliatelle Gamberi
świeży makaron tagliatelle w delikatnym sosie śmietanowo winnym z krewetkami (8szt.), cukinią, Grana Padano, pomidorkami koktajlowymi i rukolą.
Spaghetti aglio olio
świeży makaron spaghetti serwowany z oliwą z oliwek czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi i parmezanem, podawany na rukoli
Tradycyjna Lasagne
zapiekane plastry makaronu lasagne przekładane wykwintnym, wołowo-wieprzowym ragu z nutką czerwonego wina, aksamitnym sosem beszamelowym i pysznie ciągnącym się serem mozzarella
Pasta con asparagi
Świeży makaron paccheri z zielonymi szparagami i oryginalną włoską pancettą, w sosie winno-śmietanowym z serem taleggio Dop i grana padano Dop. Subtelna elegancja włoskiej kuchni na talerzu.
Gnocchi di barbabietola
delikatne gnocchi buraczane z intensywnym, kremowym sosem na bazie sera gorgonzola, świeżymi liśćmi szpinaku i pomidorkami koktajlowymi
Tagliatelle arrabbiata e cozze
Świeży makaron tagliatelle podany z pikantnym sosem na bazie pomidorów, papryczki chilli, cebuli i czosnku, serwowany z małżami.
Desery
Brownie z orzechami
bardzo czekoladowe, bardzo wilgotne ciasto podane z sosem z owoców leśnych
Canoli Siciliani
kruche rurki z kruchego ciasta, które robimy od podstaw w naszej restauracji wypełnione oryginalną owczą ricottą. Ten deser przeniesie Cię wprost na Sycylię.
Domowa panna cotta
Nasza autorska interpretacja klasycznego włoskiego deseru, delikatna panna cotta przygotowana na bazie sezonowych składników (pistacja). Lekka, aksamitna, rozpływa się w ustach.
Napoje bezalkoholowe
Woda niegazowana 0,25l
Coca-Cola 0,5l
Coca-Cola zero 0,5l
Fanta Pomarańczowa 0,5l
Sprite 0,5l
Tłoczony sok pomarańczowy 0,25l
Nieklarowany sok wyciśnięty ze świeżych pomarańczy. Dzięki tradycyjnej technologii stosowanej do produkcji soku, zachowuje on naturalny smak, zapach oraz aromat owocu pomarańczy.
Tłoczony sok jabłkowo - wiśniowy 0,25l
Sok jabłkowy z dodatkiem soku wiśniowego o wyjątkowym aromacie! Jest on wyciskany ze świeżych jabłek oraz wiśni. Dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia sok ten zachowuje wiele walorów smakowych oraz wartości odżywczych.
Tłoczony sok gruszkowo - jabłkowy 0,25l
Sok gruszkowy o wyjątkowym aromacie! Jest on wyciskany ze świeżych gruszek. Dzięki tradycyjnej metodzie tłoczenia sok ten zachowuje wiele walorów smakowych oraz wartości odżywcze.
Krem z chrzanu
Sycąca, aromatyczna zupa o wyrazistym smaku, podawana z białą kiełbasą, jajkiem i chipsem z pancetty.
Gnocchi z kremem orzechowym
wyborne kluski ziemniaczane na słodko nadziewane kremem orzechowym podawane z owocami.
Stripsy drobiowe
fileciki drobiowe panierowane w płatkach kukurydzianych podawane z frytkami i surówką z marchewki