Kapibara Ramen Shop
167 recenzji
Menu
Przekąski
Edamame
strąki młodej soi z solą
Frytki z batata
Z dodatkiem sosu spicy mayo i salsy pomidorowo-kolendrowej
Krewetki w tempurze 5 szt.
Z sosem spicy mayo i wasabi mayo
Kimchi
kapusta pekińska, marchew, szczypior, chilli, daikon (rzodkiew japońska)
Goma Wakame
sałatka z trawy morskiej z dodatkiem sosu orzechowo-sezamowego
Chili Edamame
młode strąki soi smażone z dodatkiem chili
Kurczak yakitori
2 szaszłyczki z marynowanego w sosie sojowym i mirinie kurczaka, z dodatkiem szczypioru i sezamu
Dania główne
Poke Bowl Vegan
ryż, japońska posypka furikake, teriyaki, mango, edamame, imbir, marynowany ogórek i marchew, pestki granatu, glony, nibykurczak, czyli jackfruit i sos vegan spicy mayo
Ebi yuzu ramen
krewetki w tempurze, mleko kokosowe, czerwona cebula, olej krewetkowy, limonka i grejfrut
Pistacjomen ramen
bulion wieprzowo-drobiowy, pasta pistacjowa, boczek chashu, imbir, dziki brokuł, olej z kurczaka
Poke Bowlik
porcja ryżu, kurczaka w sosie teriyaki, mango i edamame
Satysfakcjomen Miso
kremowa wariacja na temat miso ramenu, tare z białego miso, szarpana wołowina, dziki brokuł, musztardowiec, jajo ajitama i nitki chilli
Mushroom paitan ramen
wegański bulion na japońskich grzybach shitake i shimeji, szpinak, suszone pomidory
Poke Bowl z kurczakiem
ryż, japońska posypka furikake, teriyaki, mango, edamame, imbir, marynowany ogórek i marchew, pestki granatu, glony, z kurczakiem w sosie teriyaki i sezamem
Tantamen ramen
bulion drobiowo-wieprzowy, ostre mięso mielone wieprzowe, kapusta pak choi, sezam, cherry, olej chilli
Zupy
Shoyu Vegan
wegańska wersja klasyka, bulion na grzybach i kombu, silken tofu, shiitake, imbir, kiełki i marynowany bambus
Ebi yuzu ramen
krewetki w tempurze, mleko kokosowe, czerwona cebula, olej krewetkowy, limonka i grejfrut
Spicy miso ramen
lekko ostry bulion drobiowo-wieprzowy, kurczak, kukurydza, olej chilli
Pistacjomen ramen
bulion wieprzowo-drobiowy, pasta pistacjowa, boczek chashu, imbir, dziki brokuł, olej z kurczaka
Mushroom paitan ramen
wegański bulion na japońskich grzybach shitake i shimeji, szpinak, suszone pomidory
Tantamen ramen
bulion na mleku sojowym, kapusta pak choi, olej chilli, chipsy z korzenia lotosu, kiełki mung
Rameniątko 200 ml
bulion drobiowy i pół porcji makaronu
Tantamen ramen
bulion drobiowo-wieprzowy, ostre mięso mielone wieprzowe, kapusta pak choi, sezam, cherry, olej chilli
Desery
Serniczek yuzu
Robimy go sami i jest naprawdę przepyszny. W środku yuzu, limonka i sezonowe owoce.