Katanè
525 recenzji
Menu
Przystawki
Cipolline 210g
Ciasto francuskie z cebulą, serem mozzarella, szynką prosciutto cotto i sosem pomidorowym
Arancini ragu 220g
Smażone, ryżowe kulki obtoczone w bułce tartej z sosem bolońskim (mięso mielone, sos pomidorowy, warzywa)
Arancini gamberetti/Zucchine 220g
Smażone, ryżowe kulki obtoczone w bułce tartej z cukinią, miętą, krewetką
Arancini funghi 220g
Smażone, ryżowe kulki obtoczone w bułce tartej z grzybami
Arancini pistacchio 220g
Smażone, ryżowe kulki obtoczone w bułce tartej z pistacją, bekonem, mozzarellą
Pate ricotta e spinaci 175g
Ciasto francuskie z serem Ricotta i szpinakiem blanszowanym
Małe cannoli con ricotta
Kruche rurki, smażone na głębokim tłuszczu, wypełnione ricottą, ozdobione posypką
Śniadania
Croissant duo (biała czekolada + czekolada) 110g
Croissant wypełniony i polany nutellą, oraz białą czekoladą
Croissant malinowy z polewą pistacjową 110g
Croissant wypełniony konfiturą malinową, polany od góry kremem pistacjowym (do cornetto) oraz posypany odrobiną posypki pistacjowej i cukru pudru
Dania główne
Cartocciata pistacchio 165g
Bułka drożdżowa z serem mozzarella, bekonem i pistacją
Cartocciata prosciutto 165g
Bułka drożdżowa z serem mozzarella, szynką prosciutto i sosem pomidorowym
Cipolline 210g
Ciasto francuskie z cebulą, serem mozzarella, szynką prosciutto cotto i sosem pomidorowym
Bolognesi 200g
Jajko (na twardo), szynka, ser mozzarella, sos boloński
Pate ricotta e spinaci 175g
Ciasto francuskie z serem Ricotta i szpinakiem blanszowanym
Brioche puste
Drożdżowa bułeczka w wersji klasycznej, bez nadzienia
Zestawy
Zestaw śniadaniowy
wybrana kanapka + wybrana kawa
Wytrawnie + napój
Kawa+ciasto
wybierz dowolne ciasto i kawę
Desery
Cartocciata pistacchio 165g
Bułka drożdżowa z serem mozzarella, bekonem i pistacją
Involtini crema bianca 160g
Ciasto półfrancuskie, nadzienie waniliowe o konsystencji budyniowej
Treccina pistacchio 130g
Drożdżowy warkocz przekładany masą pistacjową
Tort Delicjusz
Ciasto czekoladowe
Szarlotka
klasyczne ciasto z soczystymi jabłkami, cynamonem i kruchym ciastem
Involtini pistacchio 160g
Ciasto półfrancuskie, nadzienie pistacjowe o konsystencji budyniowej
Sernik
kremowy i delikatny, przygotowany na spodzie z kruchego ciasta
Cornetto z czekoladą 130g
Włoski odpowiednik croissanta, rogalik z ciasta francuskiego podawany z kremem czekoladowym
Napoje bezalkoholowe
Milkshake śmietankowy 300 ml
Zdjęcie poglądowe
Milkshake truskawkowy 300 ml
Zdjęcie poglądowe
Milkshake czekoladowy 300 ml
Zdjęcie poglądowe
kawa mrożona na lodzie
kawa mrożona na lodzie, z bitą śmietaną i polewą
kawa mrożona na lodach
kawa mrożona z gałką lodów, bitą śmietaną i polewą
Cornetto z białą czekoladą 130g
Włoski odpowiednik croissanta, rogalik z ciasta francuskiego podawany z kremem biała czekolada
Americano 200 ml
Panzerotti pistacchio 170g
Kruche ciasto z dodatkiem skórki cytrynowej, wypełnione dużą ilością nadzienia pistacjowego
Brioche z kremem pistacjowym
Drożdżowa bułeczka napełniona kultowym kremem pistacjowym Katanè
Małe cannoli czekoladowe
Kruche rurki, smażone na głębokim tłuszczu, wypełnione kremem czekoladowym, ozdobione posypką
Duże cannoli con ricotta 100g
Kruche rurki, smażone na głębokim tłuszczu, wypełnione ricottą, ozdobione posypką
Latte 280 ml
Milkshake owoce leśne 300 ml
Zdjęcie poglądowe