Kawiks Wróbleskiego
1 recenzja
Menu
Przystawki
Befsztyk tatarski
Klasyczna przekąska robiona tylko z najlepszej jakości mięso wołowe, posiekane w drobne kawałeczki i delikatnie doprawiona. Podawane z żółtkiem jaja, drobno posiekaną cebulą lub ogórkiem.
Galaretka wieprzowa
Mięso wieprzowe w naturalnej żelatynie z kawałkami warzyw z aromatyczną pietruszką. Wyjątkowy, staropolski smak. Najczęściej gości na stołach podawana jako przystawka z odrobiną octu. Mięso wieprzowe 53%, woda, marchew, żelatyna wieprzowa, sól, białko SOJOWE, cukier, ocet, aromaty, SELER, groszek konserwowy, przyprawy, natka pietruszki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu, azotyn sodu.
Dania główne
Bigos 350 g
Ta niezwykle aromatyczna potrawa, bardzo często gości na naszych świątecznych stołach. Kwaszona kapusta z kawałkami kiełbasy i dodatkiem suszonych owoców. Najlepiej smakuje podany ze świeżym pieczywem, choć można podawać z makaronem lub ziemniakami. kapusta kwaszona 54% (kapusta biała, sól, warzywa, przyprawy), kiełbasa wieprzowo-drobiowa [mięso wieprzowe 32%, tłuszcz wieprzowy, mięso drobiowe z indyka 32%, tłuszcz drobiowy, woda, skrobia, sól, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromaty (zawierają GLUTEN, SOJĘ, białka MLEKA, LAKTOZĘ), czosnek, stabilizatory: trifosforany, polifosforany; regulator kwasowości: octany sodu; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu; jelito wieprzowe], cebula suszona, koncentrat pomidorowy, woda, sól, białko SOJOWE, cukier, ocet, aromaty, przyprawy, śliwka suszona, żurawina suszona, rodzynki, aromat grzybów leśnych.
Zieleniaki
Składniki: ziemniaki gotowane, mąka PSZENNA , skrobia, szpinak 10%, sól, olej rzepakowy, masa JAJOWA pasteryzowana, aromaty.
Okrąglaki
Składniki: mięso drobiowe z kurczaka, masa JAJOWA pasteryzowana, mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól, aromaty, aromat maślany 2%,tkanka łączna drobiowa, pieprz.
Pasztet z gęsiną 200g
mięso z kurczaka 41%, tłuszcz z gęsi, wątroba z kurczaka, mięso z gęsi 12%, masa JAJOWA pasteryzowana, mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże, przyprawy (zawierają GORCZYCE), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; emulgator: E472c, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; ekstrakty przypraw, LAKTOZA, BIAŁKA MLEKA, skrobia ziemniaczana, tkanka łączna drobiowa z kurczaka, aromaty, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu
Kluski śląskie
Tradycyjne polskie kluseczki z dziurką w której zbiera się sos. ziemniaki 65%, skrobia, mąka PSZENNA, masa JAJOWA pasteryzowana, sól, olej rzepakowy.
Galaretka z kurczaka
Wyjątkowo delikatne mięso z kurczaka z aromatycznymi warzywami zatopione w naturalnej wieprzowej galarecie. mięso drobiowe z kurczaka 52%, woda, marchew, żelatyna wieprzowa, pietruszka, SELER, kukurydza konserwowa, sól, warzywa suszone, cukier, kasza kukurydziana, przyprawy, natka pietruszki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu, sorbinian potasu
Meczówki 150g
100g produktu uzyskano z 190g mięsa wieprzowego. mięso wieprzowe, sól, przyprawy (w tym GORCZYCA),ekstrakty przypraw; wzmacniacz smaku:glutaminian monosodowy; regulator kwasowości:octany sodu; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; barwnik: koszenila; błonnik bambusowy; serwatka w proszku (z MLEKA),aromaty (zawierają MLEKO i SOJĘ), hydrolizat białka SOJOWEGO, substancja konserwująca: azotyn sodu; osłonka kolagenowa wołowa
Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami 400g
mąka PSZENNA, kapusta kwaszona 46% (kapusta biała, sól, warzywa, przyprawy), woda, grzyby 11% (pieczarki 10%, grzyby leśne suszone 1%), olej rzepakowy, warzywa suszone (zawierają SELER), sól, hydrolizat białka SOJOWEGO, cukier, ocet, przyprawy, aromaty, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Pierogi z serem 400g
Naszym sekretem jest wyjątkowo delikatne ciasto, a farsz robiony z najlepszej jakości składników. SER twarogowy 35% (MLEKO, kultury bakterii), mąka PSZENNA, woda, cukier, olej rzepakowy, aromat, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Pierogi z borówkami 400g
Sezonowe pierogi, kojarzące się ze słońcem, ciepłym wiatrem to doskonały pomysł na letni obiad w rodzinnym gronie. Dojrzałe i soczyste borówki cieszą brzuch każdego łasucha, a najmłodszym wyczarują fioletowe buźki. borówka amerykańska 40%, mąka PSZENNA, woda, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Pierogi z jabłkiem 400g
MĄKA PSZENNA, jabłka prażone 35% (jabłko, cukier, skrobia modyfikowana E1422, regulatory kwasowości: mleczan wapnia, kwas askorbinowy, kwas cytrynowy, cytryniany sodu; aromat), woda, olej rzepakowy, cukier, sól, skrobia, cynamon 0,1%, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Pierogi z mięsem 400g
Cienkie ciasto pierogowe wypełnione dużą ilością nadzienia mięsnego. Farsz z mięsa wieprzowego i warzyw zmielony na delikatną, puszystą masę. mąka PSZENNA, mięso wieprzowe 30%, woda, olej rzepakowy, tłuszcz wieprzowy, drożdże , sól, hydrolizat białka SOJOWEGO, cukier, ocet spirytusowy, aromaty, warzywa suszone (zawierają SELER), przyprawy, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Pierogi ruskie 400g
Pierogi dla najbardziej wymagających. Smak, który zapamiętamy na długo, dzięki doskonale wyselekcjonowanymi przyprawami. ciasto 60% [mąka PSZENNA, woda, masa JAJOWA, olej rzepakowy, sól], farsz40% [ser twarogowy półtłusty 22% (MLEKO, kultury bakterii fermentacji mlekowej), woda, płatki ziemniaczane, cebula suszona, sól, warzywa suszone, cukier, kasza kukurydziana, przyprawy]
Pierogi z kaszą i grzybami 400g
Pierogi te to doskonała alternatywa dla tradycyjnej potrawy jaką jest kasza z sosem grzybowym. Połączenie tych składników z cienko rozwałkowanym ciastem nasyci każdego. kasza gryczana parzona 30%, grzyby-pieczarki 24%, grzyby leśne suszone 0,3%, mąka PSZENNA, cebula, olej rzepakowy, woda, sól, warzywa suszone (zawierają SELER), cukier, przyprawy
Dodatki
Kluski śląskie
Tradycyjne polskie kluseczki z dziurką w której zbiera się sos. ziemniaki 65%, skrobia, mąka PSZENNA, masa JAJOWA pasteryzowana, sól, olej rzepakowy.
Desery
Galaretka z kurczaka
Wyjątkowo delikatne mięso z kurczaka z aromatycznymi warzywami zatopione w naturalnej wieprzowej galarecie. mięso drobiowe z kurczaka 52%, woda, marchew, żelatyna wieprzowa, pietruszka, SELER, kukurydza konserwowa, sól, warzywa suszone, cukier, kasza kukurydziana, przyprawy, natka pietruszki, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu, sorbinian potasu
Łaciatki
Składniki: SER twarogowy 42% (MLEKO z LAKTOZĄ, kultury bakterii), mąka PSZENNA , woda, cukier, kakao, olej rzepakowy, czekolada 1%, sól, aromat.
Kartacze z mięsem
Farsz z mięsa wieprzowego zamknięty w delikatnym cieście ziemniaczanym. Duża owalna pyza ziemniaczana, która wspaniale urozmaici codzienny jadłospis, jak i również sprawdzi się na świątecznym stole. ziemniaki gotowane, mięso wieprzowe 21%, skrobia, masa JAJOWA, tłuszcz wieprzowy, mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól, białko SOJOWE, cukier, ocet, aromaty, warzywa suszone, kasza kukurydziana, kurkuma, pieprz czarny.
Leniuszki
Składniki: ser twarogowy półtłusty 34% (MLEKO z LAKTOZĄ, kultury bakterii), mąka PSZENNA, ziemniaki gotowane, cukier, cukier waniliowy, sól, skrobia, masa JAJOWA, olej rzepakowy.
Kabanosy Pepperoni
Idealnie wysuszone, kruche, zrobione z mięsa wieprzowego. Wyśmienity smak pepperoni daje im charakterystyczny smak. 100g produktu wyprodukowano z 160g mięsa wieprzowego, sól, przyprawy (GORCZYCA), glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; ekstrakty przypraw, liofilizowane kultury starterowe, serwatka w proszku (BIAŁKA MLEKA, LAKTOZA), aromaty, hydrolizat białka SOJOWEGO, olej rzepakowy, ekstrakt z papryki, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu. Ze 153 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g produktu
Kabanosy Dojrzewające
Kiełbasa wieprzowa surowo dojrzewająca, wędzona drewnem bukowym-olchowym. Kabanosy wyprodukowane według tradycyjnej receptury nadającej im wyjątkowy smak i aromat prawdziwej wiejskiej wędzarni. 100g produktu uzyskano z 200g mięsa mięso wieprzowe, sól, aromaty, cukier, czosnek suszony, syrop glukozowy, hydrolizat białka roślinnego ( z rzepaku i kukurydzy), pieprz, koncentrat buraka czerwonego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: azotyn sodu; jelito baran
Pasztet ze śliwką 200g
Pasztet wieprzowo-drobiowy pieczony z dodatkiem suszonej śliwki. Wyjątkowa kombinacja smaku i aromatu. Doskonały na świąteczny stół, ale także jako wzbogacenie codziennego jadłospisu. mięso 61% (w tym mięso 50% drobiowe, mięso wieprzowe 11%), wątroba z kurczaka, śliwka suszona 11%, tłuszcz wieprzowy, mąka PSZENNA, woda, drożdże, sól, tkanka łączna drobiowa, tłuszcz drobiowy, skrobia PSZENNA, LAKTOZA, BIAŁKA MLEKA, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), skrobia ziemniaczana, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, emulgator: E472c; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; aromat, ekstrakty przypraw.
Kopytka
Malutkie kluseczki przyrządzone z gotowanych ziemniaków i mieszanki mąki ziemniaczanej i pszennej. ziemniaki 56%, mąka PSZENNA, skrobia, masa JAJOWA pasteryzowana, sól, olej rzepakowy.
Pasztet drobiowy kremowy 200g
Pasztet przygotowany z mięsa drobiowego i odrobina mięsa wieprzowego. Produkt według naszej receptury. mięso drobiowe z kurczaka 45%, tłuszcz z indyka, woda, wątroba z kurczaka, masa JAJOWA pasteryzowana, mąka PSZENNA, sól, drożdże, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; emulgator:472c; przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu; ekstrakty przypraw, LAKTOZA, BIAŁKA MLEKA, skrobia ziemniaczana,tkanka łączna drobiowa z kurczaka, aromaty, cukier, substancja konserwująca:azotyn sodu.