King Kong
55 recenzji
Menu
Przystawki
Banh Bao (120 g)
Pszenne bułeczki robione na parze z wybranym farszem i sosem. Rodzaj Banh Bao do wyboru.
Spring Rolls (150 g)
Smażone spring rolls z sosem śliwkowym. Rodzaj spring rollsów do wyboru.
Dania główne
Panko KỊ (225 g)
Kawałki kurczaka w chrupiącym cieście panko. Podawane z ryżem lub frytkami z batatów oraz surówką ze świeżej marchewki. Dodatek do wyboru.
Krewetki Filo
Krewetki w delikatnym cieście filo (10szt) podawane z sosem chutney.
Czerwone curry z ananasem i krewetkami
Aromatyczne czerwone curry na bazie mleka kokosowego z kawałkami ananasa, papryką i krewetkami z dodatkiem ryżu.
Thai udon beef
Słodko-pikantna smażona wołowina z makaronem udon, warzywami, świeżą kolendrą i płatkami gochugaru.
Green Curry (400 g)
Delikatne zielone curry na bazie mleka kokosowego i zielonych warzyw. Rodzaj curry do wyboru. Danie z dodatkiem ryżu.
Red Curry (400 g)
Pikantne curry z groszkiem cukrowym w strączkach, bakłażanami i kiełkami bambusa. Rodzaj curry do wyboru. Danie z dodatkiem ryżu.
Penang Curry (400 g)
Kremowe curry orzechowe na bazie mleka kokosowego z kurczakiem, tajską bazylią, orzechami ziemnymi oraz papryką. Rodzaj Penang curry do wyboru. Danie z dodatkiem ryżu.
Danie z Woka Pad Kee Mao (370 g)
Delikatny, słodki stir fry z wieprzowiną, zielonymi warzywami i grubym makaronem ryżowym.
Sałatki
Sałatka Yum Ma Muang Goong Sod (300 g)
Sałatka z mango i świeżymi ziołami. Opcjonalnie z dodatkiem grillowanych krewetek.
Sałatka Nuea Yang Nam Tok (300g)
Marynowany antrykot wołowy z limonkowym sosem.
Zupy
Laksa Ramen
Kremowy ramen na bazie długo gotowanego bulionu z kurczaka z antrykotem wołowym, marynowanym jajkiem, grzybami shitake, świeżą kolendrą i prażoną cebulką. Do wyboru: łagodna/pikantna /ostra.
Zupa Tom Yum (350 ml)
Bulion na bazie trawy cytrynowej z dodatkiem mleka kokosowego, liści limonki kaffir, galangalu z pomidorkami cherry, cukinią, szalotką, kolendrą i krewetkami. Rodzaj zupy do wyboru.
Zupa Tom Khaa Gai (350 ml)
Zupa na bazie bulionu drobiowego z imbirem, dżemem chilli, mlekiem kokosowym, gotowanym kurczakiem, pieczarkami i kolendrą.
Burgery
Thai Burger (140 g)
Burger w stylu tajskim ze świeżo mieloną wołowiną, imbirem, czosnkiem i tajską bazylią, podawany z ostrym sosem majonezowym, pulpą mango oraz słodko-kwaśną surówką z ogórka i czerwonej cebuli.
Dodatki
Surówka z Kapusty (90 g)
Domowe Pikle
Warzywa korzenne w marynacie z dodatkiem świeżych papryczek chili i imbiru.
Ryż Kokosowy
Ryż jaśminowy gotowany w mleku kokosowym z dodatkiem świeżych liści pandanowych.
Chipsy Krewetkowe
Ryż Jaśminowy
Podawany z prażoną cebulką.
Desery
Sakoo Piek (150 g)
Pudding z tapioki z mango i chrupiącą posypką z gorzkiej czekolady.
Sernik Pistacjowy (150 g)
Słodko-słony domowy sernik pistacjowy na kruchym spodzie czekoladowo-kokosowym, z polewą z białej czekolady.
Danie z Woka Basil Chicken (380 g)
Pikantny stir fry z kawałkami kurczaka w lekkim sosie z tajską bazylią, broccolini, orzechami nerkowca oraz jaśminowym ryżem.
Danie z Woka Neux Waw Chow Mein
Smażona polędwica wołowa z pieczarkami, czerwoną papryką, porem i makaronem Chow Mein.
Danie z Woka Pad Thai
Gruby makaron ryżowy smażony z jajkiem i naszym domowym sosem na bazie sosu rybnego, pasty z tamaryndowca i sosu sriracha, z dodatkiem orzechów ziemnych oraz szczypioru. Rodzaj Pad Thai oraz ostrość dania do wyboru.
Pepsi (500 ml)
Sweet Potatoes (120 g)
Porcja słodkich chrupiących batatów.
Banana Lassi
Sataye
Grillowane szaszłyki z kurczaka podawane z autorskim sosem orzechowym
Sezamowo pikantny stir fry
Makaron ryżowy smażony w pikantnym sosie sezamowym z warzywami i wołowiną.