Kuchnia pod koziołkiem
94 recenzji
Menu
Przekąski
Nuggets z piersi z kurczaka
frytki belgijskie i surówka
Dania główne
Kotlet de volaille
masło z natką pietruszki, gotowane ziemniaki z koperkiem, selekcja surówek własnej produkcji
Pierś panierowana
z ziemniakami i selekcją surówek
Fish & Chips
panierowany dorsz, frytki belgijskie, domowy sos tatarski, sałatka colesław
Placek po węgiersku
gulasz wołowy, kwaśna śmietana, pepperoni, selekcja surówek własnej produkcji
Własnej receptury udko z kaczki
pyzy drożdżowe Pani Krysi, modra kapusta na czerwonym winie, sos demi-glace
Strogonow wołowy
z kluskami półfrancuskimi
Sałatka z grillowanym oscypkiem
oscypek, gruszka, pomarańcza, sałata, seler naciowy, orzechy
Żebro wieprzowe z sosem BBQ
frytki belgijskie, surówka colesław
Zupy
Krem szczawiowy z jajkiem
Drobiowy rosół jak w domu
tradycyjne maślane lane kluski, natka pietruszki, marchewka
Staropolski żur
z białą kiełbasą, majeranek, ziemniaki, własnego wyrobu zakwas żytni, jajko
Krem pomidorowy
makaron conchiglie, oliwa bazyliowa-własna receptura, kwaśna śmietana
Ulubiony krem pomidorowy
bez zielonego, delikatnie słodki na bulionie drobiowym
Pierogi
Pierogi z wołowiną 6 szt.
kapusta zasmażana, cebula
Pierogi ruskie 6 szt.
z regionalnym białym świeżym twarogiem, ziemniaki, zasmażana cebula, kwaśna śmietana
Pierogi z pieczoną kaczką i jabłkiem 6 szt.
żurawina, zasmażana cebula
Na słodko pierogi z twarogiem i jagodami 6 szt.
prawdziwy waniliowy krem
Pierogi z gęsiną 6 szt.
żurawina
Makarony
Prawdziwe włoskie spaghetti bolognese
przez nas mielone mięso wieprzowo-wołowe, marchew, korzeń pietruszki, przetarte pomidory, czosnek, bazylia, oregano, parmigiano reggiano
Burgery
Burger wołowy
majonez chorizo, chrust ziemniaczany, frytki belgijskie, ser, cebula, sałata
Desery
Tradycyjny kremowy sernik wiedeński
kawowy biszkopt
Ciasto marchewkowe z mascarpone
Napoje bezalkoholowe
Sok Cappy
Coca-Cola 0,5l
Sprite 0,5l
Woda niegazowana 0,5l
Fanta
Spaghetti bolognese
łagodny pomidorowo-mięsny sos