Menu
Poranek - Europa
Klasyczne
jajecznica lub sadzone (3 jaja), croissant, marmolada. Dodatki: bekon (5zł), frankfurterki (5zł), crossaint (8zł), masło (1 zł).
Szakszuka Criolla
jaja (3) w sosie z pomidorów, masło, ser mozzarella. Wzbogacone tostami z pesto typu chimichurri
Omlet Equatoriano
jaja (3), szynka z indyka, ser mozzarella, szpinak, pieczarki, pomidory cherry, papryka, chia. Jako dodatek: croissant i marmolada.
Granola
ze świeżymi owocami na jogurcie greckim. Jogurt kokosowy (+3zł)
Pistacjowa Chałka
danie, z którym zajęliśmy I miejsce w Polsce w festiwalu Breakfast Week (2024). Dwie chałki na słodko z kremem pistacjowo-bananowym i delikatną nutą wanilii. Kremowa kompozycja przełamana jest gęstszą marmoladą z borówek.
Wieża Pancakes
niekończący się widok puszystych pancakes ze świeżymi owocami i sosem czekoladowym. Zwieńczone i nadziane kremem.
Polski Waffel
waffle ziemniaczano-serowo-szpinakowe. Do tego konfitowana czerwona kapusta, pietruszka z porem, oliwa, konfitowana cebula, sos na bazie papryki, 2 jajka poche i prażona cebula.
Jajeczny Crossaint
francuski crossaint wyściełany maślaną jajecznicą (3 jaja). Do tego boczek w akompaniamencie sera cheddar. Parmezan i szczypiorek.
Arepy
Z szarpaną wołowiną (2 sztuki)
nadziewana delikatną szarpaną wołowiną i mieszana z pomidorem, cebulą i papryką
Z rwanym kurczakiem (2 sztuki)
nadziewana soczystym kurczakiem przygotowanym z pomidorem, cebulą, papryką
Wegańska (2 sztuki)
z soczystą masą z ciecierzycy, pomidorem, cebulą, papryką
Mix (wszystkie trzy po jednej sztuce)
NALEŚNIKI
Naleśniki Borówkowe (2 szt.)
wypełnione marmoladą z borówek (naszej produkcji) połączone z aksamitnym jogurtem greckim. Przełamane miętą i owocami.
Naleśnik z Kurczakiem
z aksamitnym pieczarkowo-pietruszkowym sosem. Lekko wyczuwalna nuta czosnku i oregano.
Ciabatta
Ciabatta z rwanym kurczakiem (2 szt.)
serem cheddar, sałatą
Ciabatta z tuńczykiem (2 szt.)
na wegańskim majonezie, kolendrą, pomidorem i sałatą
Ciabatta wege (2 szt.)
na masie z białej fasoli, z awokado, pomidorem, rukolą, kolendrą i wegańskim majo
Ciabatta z szarpaną wołowiną (2 szt.)
serem cheddar, awokado, sałatą
Poranek - Ameryka
Śniadanie Kolumbijskie
jajecznica (3 jaja) z pomidorem i porem, 2 małe arepy, ser smażony i dżem własnej produkcji
America de Sur
jajka sadzone (2 jaja), bekon, waffle z yuki, croissant, masło, dżem i syrop klonowy
Śniadanie Paisa
jajecznica (3 jaja), ryż z czerwoną fasolą, awokado, platano maduro (wytrawny słodki banan), ser smażony
Waffle z Yuki na słodko
podawane z autorskimi dżemami i syropem klonowym
Modern Mexico
chałka z sadzonym jajem oprószonym meksykańską przyprawą tajin, ser hallumi, połowa awokado. Owoce sezonowe
Buenos dias
2 chałki z pastą awokado, jajkiem poche, przyprawą tajin. Smażone pieczarki, szpinak i pomidorki koktajlowe
Miami
chałka z kremem orzechowym i bananem. Omlet zawinięty do środka (2 jaja), awokado, świeży szpinak. Owoce sezonowe
Waffle z Yuki wytrawne
yuka to warzywo rosnące w paśmie okołorównikowym. Mąka z yuki połączona z serem jest pysznym wafflem. Tutaj z kremowym humusem z buraka, rukolą, siemieniem lnianym, jajkami poche i awokado
EXTRASY
Jogurt z owocami sezonowymi
Chałka z masłem orzechowym i bananem
NEW
Imperial Sandwich
dwie kromki chleba na zakwasie z twarożkiem w mięsnym wydaniu. Soczysta szarpana wołowiną z czerwoną karmelizowaną cebulą w sosie bbq tworzy kompozycję idealną dla osób, które uwielbiają rwane mięso.
Zakwas i Ciecierzyca
dwie kromki chleba na zakwasie w aksamitnym połączeniu pasty z ciecierzycy, jogurtu greckiego i limonki. Nasiona słonecznika i chia. Zaskakujące nie tylko dla wegetarian.