Maska Jedzenie i Picie
591 recenzji
Menu
Przystawki
Krewetki Tiger
krewetki tiger na białym winie z dodatkiem czosnku, masła, oliwy i natkim bagietka
Kurcze chrupki
panierowane polędwiczki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, sos słodko pikantny
Śledź w śmietanie
marynowany śledź w śmietanie i jabłku, pieczone ziemniaki
Placki ziemniaczane 4 szt.
z sosem grzybowym z koprem
Śledź w oleju
marynowany śledź matias w oleju z cebulką, pieczone ziemniaki
Tatar z polskiej wołowiny
tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami, ogórkiem kiszonym, cebulką, żółtkiem, pieczywem, masłem i musztardą
Carpaccio z marynowanego buraka
z karmelizowanym serem kozim, rukolą, granatem i sosem balsamicznym
Dania główne
Kotlet mielony
z zasmażanymi buraczkami i ziemniakami
Pierogi z mięsem 6 szt.
z okrasą z mangalicy i ogórkiem kiszonym
Tradycyjny kotlet schabowy
z kapustą zasmażaną z miodem oraz ziemniakami tłuczonymi
Pstrąg pieczony w całości
w ziołach z pieczarkami na maśle klarowanym i opiekanymi ziemniakami
Pierogi galicyjskie 6 szt.
z kwaśną śmietaną
Gulasz jagnięcy
z kluskami śląskimi i ogórkiem kiszonym
Bitki wołowe w ciemnym sosie pieczeniowym
z zasmażanymi buraczkami i kopytkami
Kurczak z serem camembert
z sosem cytrynowym, żurawiną i frytkami
Sałatki
Sałata z wątróbką drobiową
z mieszanką sałat i musem malinowym
Sałata z liśćmi szpinaku
z serem pleśniowym, daktylami, orzechami włoskimi, sosem winegret i grzankami
Zupy
Barszcz czerwony z uszkami
Pomidorowa z makaronem
Rosół królewski
z makaronem z jaj przepiórczych
Żurek z podgrzybkami
na wędzonce z wiejską kiełbasą, pieczywo
Barszcz czerwony z kołdunami
Pierogi
Pierogi z mięsem 6 szt.
z okrasą z mangalicy i ogórkiem kiszonym
Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt.
Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt.
Pierogi galicyjskie 6 szt.
z kwaśną śmietaną
Pierogi z kaczką 10 szt.
z karmelizowanymi jabłkami z majerankiem
Desery
Domowa szarlotka
Maślane naleśniki z białym serem
ze słodką śmietaną i owocami sezonowymi