Mięso Turkish doner & Uzbek foods (Halal)
280 recenzji
Menu
Przystawki
Samsa
pieczone cienkie ciasto z zawartością
Dania główne
Płów świąteczny (tój oszi)
świąteczny płów ryżowy z wołowiną oraz baraniną, groszkiem, marchewką, rodzynkami, przyprawami i jajkami
Manty z mięsem 5 szt.
drobno posiekany mieszany filet z wołowiny i baraniny z cebulą, zwinięty w miękkie, cienkie ciasto gotowane na parze
Doner kebab z kurczakiem
opiekane mięso z kurczaka z surówką i sosem
Kebab z baraniną
opiekana baranina i wołowina, ryż, frytki lub kasza, surówka, sos
Lagman ujgurski
filet mięsny z warzywami i ziołami, podany z rosołem i ręcznie robionym makaronem
Kazan-kabab
smażone żeberka jagnięce i pikantne ziemniaki
Szaszłyk z kurczaka
uda kurczaka marynowane według przepisu szefa kuchni zapiekane na grillu
Lawasz od "Mięso"
tarty domowy ser, mięso od "mięso", kolendra i pomidory w chllebie lawasz
Sałatki
Sałatka Grecka
świeże grubo siekane pomidory i ogórki, ser feta, oliwki, mix sałat, oregano, kapary doprawione oliwą i sosem cytrynowym
Sałatka Wiosenna
rzodkiewki z ogórkami i ziołami w jogurcie greckim
Sałatka Szakarob
różowe pomidory, cebula z pachnącymi liśćmi bazylii
Sałatka Suzma (Czakka)
gęsty sos jogurtowy z ziołami
Sałatka Czimczi
kapusta marynowana z pikantną adżyką
Zupy
Lagman uzbecki
drobno siekana wołowina z warzywami i ręcznie robionym makaronem
Mastawa
narodowa uzbecka zupa ryżowa z wołowiną i warzywami
Kajnatma szurpa
zupa wołowo/barania z papryką, ziemniakami, marchewką, cebulą i czosnkiem
Gódża (wege)
tradycyjny fermentowany napój mleczny z pszenicą i kukurydzą
Maszchórda
tradycyjna domowa uzbecka zupa puree z wołowiną i warzywami