
NA OSTRZU NOŻA
566 recenzji
Menu
Przystawki
Focaccia
oliwa, rozmaryn, sól
Tatar z tuńczyka
podany z salsą z mango i awokado na pomarańczowym coulis
Tatar z wołowiny
podany z sałatką z korniszona, cebuli, kaparów i musztardy francuskiej
Deska serów i wędlin 4os.
Provolone dolce, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Romano, Salami Spianata, Prosciutto Crudo, Salami Milano, oliwki, pomidorki konfitowane, prażone orzeszki pinii
Deska serów i wędlin 2os.
Provolone dolce, Parmiggiano Reggiano, Pecorino Romano, Salami Spianata, Prosciutto Crudo, Salami Milano, oliwki, pomidorki konfitowane, prażone orzeszki pinii
Foccacia caprese
mozzarella di bufala, pomidor, kapary, orzeszki pinii, rukola
Dania główne
Salami Abruzesse
sos, pomidorowy, mozzarella fior di latte, kiełbasa Nduja, salami Abruzzese, por, czerwona cebula
Szparagi zawijane w szynkę parmeńką z burratą
szparagi, szynka parmeńska, burrata, szczypiorek, krem balsamicznym, bułeczka z pieca
Dorada alla putanesca
filety z dorady duszonej w winie z anchois, kaparami i oliwkami podawana z pieczywem
Panini z mozzarellą fior di latte
z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami, rukolą i słodko kwaśną grmolatą
Pizza Asparagi
pesto genovese, mozzarella fior di latte, szparagi, chipsy z pancetty, jajko
Krewetki z chorizo
z brandy, ndują, pomidorkami cherry i czerwoną cebulą, podawane z bułeczką z pieca
Filet z kaczki z sosem z cebuli
w sosie z cebuli, fig i porto podany ze szpinakowym risini
Smażona polędwica z dorsza
podana z puree i słodko kwaśną sałatką z grzybów, pora, papryki i cykorii
Sałatki
Sałata z owocami morza
miks sałat,krewetki, ośmiornica, kalmary, małże, sos pomarańczowo-fenkułowy, bułeczki czosnkowe
Sałata Cezar
miks sałat, boczek, kurczak, pomidorki cherry, sosem cezar, grzanki, Parmigiano Reggiano, podawana z bułeczką z pieca
Zapiekane szparagi w panko
szparagi, czosnek, mozzarella, parmezan, panko, śmietanka, bagietka z masłem czosnkowym
Sałata z kozim serem
smażony kozi ser,grillowane warzywa,rukola, bazylia, figa,dressing orzechowy
Zupy
Sznycel ze schabu po wiedeńsku ze szparagami
sznycel ze schabu po wiedeńsku z jajkiem sadzonym, grillowanymi ziemniakami i szparagami
Pappa al pomodoro z wegańskimi chipsami
z wegańskimi chipsami warzywnymi w pomidorowej posypce
Liguryjska zupa rybna (gulasz)
mule, ośmiornice, kalmary, małże, krewetki, morska ryba gotowane z warzywami z nutą pomarańczy i bazylii podawana z wypiekanym na miejscu pieczywem
Pappa al pomodoro z prosciutto i mozzarellą
Pappa al pomodoro
Rosół z kaczki
podany z ravioli z kaczką
Pizza
Pizza funghi di bosco wege
mozzarella fior di latte, grzyby leśne duszone z masłem i cebulą, rukola, parmezan
Pizza Salami Milano
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, Salami Milano
Pizza Capriciosa
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szynka Cotto, pieczarki portobello, czarne oliwki, Grana Padano
Pizza Pera
mozzarella fior di latte, Gorgonzola, gruszka, orzechy włoskie, dressing pomarańczowy
Pizza Vegetariana
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, szpinak, papryka, pieczarki portobello, cebula czerwona, pomidorki cherry, karczochy, grillowany bakłażan, grillowana cukinia
Pizza Quattro formaggi
mozzarella fior di latte, Gorgonzola, kozi ser, provola, Grana Padano
Pizza Salsiccia e cipolla
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, kiełbasa Salsiccia Toscana, czerwona cebula, Grana padano
Pizza Spinaci
sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, ser kozi, szpinak, figi, modowo-cytrynowe pesto z pietruszki, pomidorki cherry
Makarony
Spaghetti carbonara
z pecorino romano, boczkiem pancetta, guanciale i jajkiem
Papardelle con funghi
z szarpaną wołowiną, grzybami, szpinakiem w sosie śmietanowo truflowym
Spaghetti cacio e pepe
Pecorino Romano, Parmiggiano Reggiano, pieprz
Gnocchi alla sorrentina
zapiekane gnocchi z mozzarellą, bazylią i sosem pomidorowym
Gnocchi z kozim serem i truflami
z szałwią i palonym masłem
Czarne tagliatelle z owocami morza
z mulami
Risotto z kurczakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami
Tagliatelle z krewetkami i pistacjami
Burgery
Pizza Asparagi
pesto genovese, mozzarella fior di latte, szparagi, chipsy z pancetty, jajko
Burger klasyczny
wołowina Black Angus, ser Provolone, sałata, pomidor, korniszon, karmelizowana czerwona cebula, sos cezar, sos na bazie pomidorów i czarnej porzeczki, podawany z frytkami
Burger morski
smażony stek z polędwicy z tuńczyka, smażone krewetki, salsa z mango i awokado, sałata, sos musztardowy z gruszką, podany z chipsami warzywnymi
Burger cezar
grillowany kurczak, sałata, jajko, anchois, pomidor, Grana Padano i sos cezar, podawany z frytkami
Desery
Sernik
Pannacotta
z sosem malinowym