Owca cała
117 recenzji
Menu
Przystawki
Ravioli grzybowe małe
cztery ręcznie robione włoskie pierożki wypełnione mocno grzybowym farszem, podajemy je w sosie tymiankowym z dodatkiem świeżego szpinaku, migdałowym parmezanem, prażonymi orzechami laskowymi oraz kiełkami słonecznika
Ravioli małe
cztery ręcznie robione pierożki wypełnione aromatycznym farszem z soczewicy oraz otulone sosem pomidorowym. Podajemy z migdałowym parmezanem, pesto bazyliowym oraz świeżą bazylią.
Nuggetsy
ręcznie robione i formowane nuggetsy z seitana, otoczone chrupiącą panierką. Podajemy z sosem czosnkowym.
Fritelle
takie małe, włoskie, słone pączki, smażone na głębokim oleju kawałki słonego ciasta drożdżowego, podajemy je z pesto z suszonych pomidorów oraz odrobiną naszego migdałowego parmezanu
Ravioli ze szparagami małe
cztery ręcznie robione przez nas włoskie pierożki wypełnione farszem z roślinnej ricotty oraz czosnkiem niedźwiedzim, podawane w sosie śmietanowym ze świeżym szpinakiem, szparagami, migdałowym parmezanem, prażonymi orzechami laskowymi oraz kiełkami słonecznika
Dania główne
Caserecce z fasolką szparagową
świeżo robiony, krótki i lekko skręcony makaron zanurzony w kremowo-serowym sosie na bazie tofu i roślinnej śmietanki. Podajemy ze smażoną w bułce tartej fasolką szparagową, piklowaną czerwoną cebulką, migdałowym parmezanem oraz kiełkami słonecznika.
Casarecce na zielono
krótki, lekko skręcony, świeżo robiony przez nas makaron skąpany w aromatycznym sosie na bazie nerkowców oraz szpinaku, podajemy z odrobioną oliwy szczypiorkowej, roślinną fetą, zielonym groszkiem, świeżą rzodkiewką, chrupiącym ziołowym panko, naszym migdałowym parmezanem oraz kiełkami słonecznika
Ravioli duże
dziewięć ręcznie robionych pierożków wypełnionych aromatycznym farszem z soczewicy oraz otulonych sosem pomidorowym. Podajemy z migdałowym parmezanem, pesto bazyliowym oraz świeżą bazylią.
Tagliatelle pasterskie
długi, świeżo robiony makaron skąpany w aromatycznym sosie na bazie roślinnej śmietanki z podsmażonymi roślinnymi kiełbaskami, pieczonymi pieczarkami. Podajemy z migdałowym parmezanem, rukolą oraz kiełkami słonecznika.
Tagliatelle pistacjowe
świeżo robiony długi makaron w roślinnym winno - maślanym sosie z dodatkiem świeżego szpinaku oraz kruszonych pistacji. Podajemy z migdałowym parmezanem, kruszonymi pistacjami oraz kiełkami słonecznika.
Spaghetti meksykańskie
kiedy Włoch spotyka Meksykankę to robią makaron w gęstym, aromatycznym sosie z czerwoną fasolą, kukurydzą oraz roślinnym mielonym, a my podajemy go z migdałowym parmezanem, papryczką jalapeno oraz świeżą kolendrą. Tak, można bez kolendry.
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim
domowy makaron z pesto ze świeżego czosnku niedźwiedziego z parmezanem, orzeszkami pinii oraz pomidorkami koktajlowymi
Gnocchi z klopsami
ręcznie robione ziemniaczane kluseczki, podajemy je z naszymi klopsami na bazie soi oraz ciecierzycy skąpanymi w aromatycznym sosie pomidorowym, danie dopełnia świeża surówka z młodej kapusty, marchewki oraz pietruszki, nasz migdałowy parmezan i kiełki słonecznika
Zupy
Krem brokułowy
zupa krem z dużą ilością brokuła i innych pysznych warzyw. Podajemy z kawałkami roślinnej fety, prażonymi pestkami dyni, zielonym groszkiem i grzankami czosnkowymi.
Krem z białych warzyw
Kremowa zupa z dużą ilością białych warzyw takich jak kalafior, seler, pietruszka. Podajemy z pieczonym boczkiem z tofu, płatkami migdałowymi, odrobiną naszej oliwy szczypiorkowej oraz świeżą pietruszką.
Desery
Cannolo
krucha, ręcznie robiona przez nas rurka wypełniona naszą domową roślinną ricottą z dodatkiem kandyzowanej pomarańczy i wanilii. Podajemy z kruszoną czekoladą oraz konfiturą wiśniową.
Ciastko matcha
jedno, lecz duże ciasto z matchą oraz kawałkami czekolady. Idealne jako małe osłodzenie do kawusi.
Tiramisu
w słoiczku umieściliśmy miękki biszkopt waniliowy mocno nasączony kawą, puszysty aromatyczny krem, a na górze odrobina kakao, w kremie jest dodatek alkoholu
Cannolo Snickers
krucha, ręcznie robiona rurka wypełniona kremem inspirowanym kultowym batonikiem snickers, podajemy z naszym karmelem, kruszonymi orzeszkami ziemnymi oraz konfiturą malinową
Ciastko pistacjowe
jedno, ale duże ciastko z dużą ilością pistacji oraz kawałkami czekolady
Sernik baskijski
aksamitny, rozpływający się w ustach sernik waniliowy. Podajemy z sosem pistacjowym, kruszonymi pistacjami oraz malinami liofilizowanymi.