Pan Kotowski. Kuchnia Ukraińska
18 recenzji
Menu
Przystawki
Sałatka wegańska z mozzarellą (260g)
kompozycja z pomidorków cherry, quinoa, mini mozzarelli, brzoskwini i sosu pesto z pietruszki,mix sałaty (A: mleko, orzechy).
Soczyste skrzydełka glazurowane
(6 szt. 250g) skrzydełka glazurowane w pikantnym sosie słodko-kwaśnym w zestawie z krążkami cebuli fries 6 szt (A: gluten, miód).
Marynowany w Aperolu łosoś 240g
podawany z ziemniakami pod parmezanem (A: ryba, mleko)
Pańskie Salo XL
500 g
Set kiszonych warzyw z piwnicy 400g
grzyby, marchewka, pomidor, ogórek, oliwki, kapusta, cebula
Kalmar Nazar 250g
kalmar faszerowany gryczanym kaszotto, podany z ogórkiem miętowym i żelem cytrynowym
Serowe Love
250g: gruszka w cieście, papryczki nadziewane fetą, ser brie, miód i orzechy
Dania główne
Placki ziemniaczane Baba szarpanina 280g
z kurczakiem, serem, szynką i grzybami, puder z parmezanu i śmietana (A: grzyby, gluten, laktoza, jaja)
Placek ziemniaczany Weleteń Wege ( 230g)
placek ziemniaczany zapiekany z mozzarellą, pomidorami i dynią (A: mleko, jaja, gluten).
Gołąbki z wieprzowiny 300g
faszerowane mięsem wołowo-wieprzowym, marchew glazurowana i śmietaną (A: laktoza).
(Hit) Wątróbka z Kurczaka 320 g
wątróbka flambirowana w kognaku, z jabłkiem, cebulką i puree ziemniaczanym podana w tradycyjnim garnku (A: gluten, laktoza).
Kotlet po Kijowsku (2 szt. 280g)
delikatny filet kurczaka z mozzarellą, podawany z puree truflowo-ziemniaczanym i pesto z pietruszki (A: gluten, laktoza, orzechy).
Kotleciki z Soczewicy (250 g) wege
wege kotleciki z soczewicy, nuta, i marchewki w zestawie z quinoa i pesto pietruszkowym (A: orzechy, gluten, jaja)
Żeberka Glazurowane Wieprzowe (520g)
z duszoną kapustą i kiełbasą (A: siarczany, grzyby, miód ).
Peczenia z wieprzowiny w suszonych owocach (300 g)
wieprzowina wolno duszona a-la Peczenia Ukraińska na suszonych owocach, podawana z ziemniakami (A:siarczany, czosnek).
Zupy
Barszcz Ukraiński 400ml
klasyczny barszcz gotowany na wieprzowinie podawany z pampuchem (bułka z czosnkiem) i śmietaną (A: gluten).
Zupa dyniowa z soczewicą i jabłkiem pieczonym 400ml
serwowane z serowymi bagietkami (A: gluten, mleko).
Kapuśniak jaglany 400ml
z grzybami i śmietaną na wędzonych żeberkach
Bulion z plemieniami 370 ml
Borgacz po Zakarpatsku 400 ml
pikantna gęsta zupa gulaszowa z wołowiny, z warzywami i chlebem żytnim
Pierogi
Pierogi z kapustą duszoną, grzybami i śliwką suszoną 10 szt
w zestawie z pasztetem z fasolki i nut (A:gluten, grzyby, czosnek, jaja, siarczany)
Pierogi z wątróbką kurczaka 10 szt
w zestawie ze smażoną cebulka, glazurowaną marchewką i śmietaną (A:gluten, czosnek, jaja, laktoza)
Pierogi ziemniaczane 10 szt.
smażone z cebulką i śmietaną
Pierogi czarne z ziemniakami, grzybami i pastą truflową 8 szt
udekorowane czerwonym owocowym żelem (A:gluten, laktoza, grzyby, czosnek, jaja)
Pizza
Mini pizza Syty Lis 230g
kurczak, ziemniaki, pomidor, 2x sery
Desery
Ciasto Kijowskie 180g
Tort Pijana wiśnia
Tort Miodownik
Pierogi z wiśnią 8 szt.
Syrnyky - tradycyjne serniczki waniliowe
z bananem, pod kremem śmietankowym i skórka cytrusowa (230g) (A:gluten, laktoza, jaja, cytrusy)
Pielmieni z baraniną w bulionie naturalnym
10 szt w zestawie z masłem czosnkowym, opalaną papryczką, marchewką glazurowaną (A:gluten, czosnek, jaja)
Pielmieni 14 szt.
mięso wołowo-wieprzowe, papryczka, śmietana
Donuty z kurczaka
podawany z puree ziemniaczanym (2 szt. 220g)