Pani Kotowska. Kuchnia Ukraińska
7 recenzji
Menu
Przekąski
"Pańskie sało"
słonina krojona, pasztet ze słoniny, chrzan tarty, papryka ostra, czosnek, cebulka, pampuszka
Set kiszonych warzyw
kiszona kapusta, 2 rodzaje ogórków, 2 rodzaje pomidorów, grzyby.
Rybka "po-Odessku"
drobna smażona ryba, serwowana z orzeźwiającym sosem tzatziki i świeżą cytryną
Kiełbaska Kaszanka "Krowianka" 300 g
soczysta kaszanka, podawana z puree ziemniaczanym i smażoną cebulą
Śledzik "do Wódeczki" 240 g
delikatnie słony śledzik matias, podawany z pieczonymi ziemniakami, kiszonym ogórkiem i musztardą
Śniadania
Owsianka na słono
jajko po benedyktyńsku, pomidory w oliwie z oliwek, ser parmezan, pomidory cherry
Dania główne
Owsianka na słono
jajko po benedyktyńsku, pomidory w oliwie z oliwek, ser parmezan, pomidory cherry
Kotlet po kijowsku
podawany z bitym ogórkiem, puree ziemniaczanym i sosem owocowym
Pierogi własnej roboty 10 szt.
podawane ze śmietaną i smażoną cebulą
Deruny "Driapaczky" z kurczakiem / łososiem
placki ziemniaczane z kurczakiem / łososiem, z sosem pomidorowo-śmietankowym, mix sałat, cebula, pomidor cherry
Żeberka "Wereszczaka"
żeberka marynowane w piwie ciemnym, podawane z ziemniakami zapiekanymi, czosnek, zielenina
Soczysta Pierś Kurczaka z Warzywami Grill 290 g
podawana z pieczonymi ziemniakami, kiszoną kapustą i sosem od szefa kuchni
Stek wieprzowy "Pan Ataman" 260 g
soczysty stek wieprzowy, aromatycznie przyprawiony i serwowany z krokietami i dodatkami
Pielmieni 14 szt.
wieprzowo-wołowe pielmieni, ręcznie robione według sekretnej receptury, podawane z marynowaną cebulką i śmietaną
Sałatki
Sałatka "Cezar" z krewetkami / z kurczakiem/ łososiem
mix sałat, pomidorki cherry, parmezan, jajko przepiórcze, sos autorski, grzanki
Sałatka z buraczkiem i gruszką
pieczony burak, gruszka karmelizowana, ser dorblu, pomidor cherry, sos winegret, orzechy
Sałatka z Grillowanych Warzyw i Wołowiną 260 g
grillowane warzywa z delikatnie smażoną wołowiną, polane sosem serowym i podane z mixem sałat
Sałatka z wątróbką z kurczaka na ciepło
wątróbka z kurczaka, jajko, mix sałat, pomidor, czerwona cebulka, ogórek, marchew, domowa majonez, grzanki.
Zupy
Barszcz tradycyjny
z pampuszką i śmietaną 350 ml
Zupa krem z dyni
z camembertem i buraczkiem 350 ml
Desery
Brownie Domowej Roboty
czekoladowe brownie serwowane na ciepło z gałką lodów i orzeszkami
Manowiec "Zebra" z czekoladą
kekki i delikatny manowiec, ozdobiony kontrastowymi paskami kakao i jasnego ciasta, to prawdziwa uczta zarówno dla oczu, jak i podniebienia
Serniczki Waniliowe 3 szt.
waniliowe serniczki nadziewane jagodą
Gofry z jajkiem sadzonym, serem kremowym i sosem holenderskim
z dodatkiem do wyboru
Szarlotka Domowa
ciepła szarlotka z jabłkami i śliwkami, podawana z gałką lodów
Tarta z Gruszką i Serem Camembert 180 g
tarta z gruszką, serem pleśniowym camembert i miodem
Naleśniki Nadziewane Truskawkami 2 szt.
delikatne naleśniki z nadzieniem z truskawek, jagód leśnych i śmietaną
Napoje bezalkoholowe
Kwas chlebowy 1l
Raf coffee z miodem
Irish coffee
Baileys coffee
Lemoniada domowa cytryna + pomarańcza 300 ml
Lemoniada domowa cytryna + pomarańcza 1l
Lemoniada domowa bazylia + ogórek 300 ml
Lemoniada domowa bazylia + ogórek 1l
Cappuccino
Latte Macchiato
Kaszka Jaglana z Dyni i Owocami 240 g
delikatna kaszka jaglana gotowana na mleku z miodem, podana z masłem, śmietanką i sezonowymi owocami
Pankejki ze Szpinaku 260 g
chrupiące pankejki z zielonym szpinakiem, serwowane z sosem śmietankowo-koperkowym, dodatek do wyboru
Jajecznica scramble (2 jajka) na maśle
podawane z serem mozzarella, ogórkiem, pomidorem, mix sałat, pieczywem i sosem Winegret