Pha Tha Thai
2729 recenzji
Menu
Przystawki
Goong Tempura
Krewetki w tempurze (5 szt.) podawane z sosem oriental-mayo
Jaan Thai
Mix przystawek - sajgonki (2 szt.), krewetki w tempurze (2 szt.), drobiowe pierożki (2 szt.), bataty (100g), podawane z sosem sweet-chili i oriental-mayo
Dania główne
Red Curry
Intensywne oraz ostre czerwone curry na bazie mleczka kokosowego, z dodatkiem pędów bambusa, cukinii, papryki, ananasa oraz bazylii. Całość podawana z ryżem jaśminowym.
Pad Cha
Sos na bazie mieszanki orientalnych ziół kra chai, zielonego pieprzu, chili z dodatkiem pędów bambusa, mini kolb kukurydzy, czosnku, cebuli, papryki i kolendry, podawane z ryżem jaśminowym
Khao Pad
Łagodny ryż jaśminowy smażony z jajkiem z dodatkiem kapusty pekińskiej, marchewki, szpinaku pomidorków koktajlowych, cebuli, ogórka oraz kolendry
Massaman Curry
Słodkie pomarańczowe curry na bazie mleczka kokosowego, z dodatkiem batató, marchewki, cebuli, orzechów nerkowca, orzechów ziemnych i anyżu. Całość podawana z ryżem jaśminowym.
Khao pad tom yum
łagodny ryż jaśminowy smażony z jajkiem, z dodatkiem szpinaku, kapusty pekińskiej, marchewki, pomidorków koktajlowych, cebuli, kolendry
Yellow Curry
Delikatne żółte curry na bazie mleczka kokosowego, z dodatkiem fasolki szparagowej, papryki, marchewki, cukinii, całość podawana z ryżem jaśminowym.
Goong tod makam
krewetki smażone techniką stir-fry w kwaśno słodkim sosie z pasty tamaryndowej, z dodatkiem papryki, marchewki, cebuli, kolendry podawane z ryżem jaśminowym
Pad pong karee
ryż jaśminowy smażony z mieszanką przypraw curry oraz jajkiem, z dodatkiem papryki, selera naciowego, cebuli
Sałatki
Yum Mamuang
Sałatka na bazie mango z kwaśnym oraz wyczuwalnie ostrym dressingiem z sosu rybnego i soku z limonki, czerwona cebula, orzeszki ziemne, marchewka, pomidorki koktajlowe oraz kolendra
Yum woon sen
sałatka z makaronu sojowego, siekanego kurczaka oraz krewetek, wytrawna i delikatnie słodka pomidorki koktajlowe, cebula, szczypiorek, kolendra
Zupy
Keaw Naam
Jasny, łagodny bulion z pierożkami won-ton z farszem drobiowym z dodatkiem kapusty pak choi, szpinaku, kiełek fasoli mung, prażonego czosnku, szczypiorku i kolendry (350 ml)
Khao Soi
Zupa curry na bazie mleczka kokosowego, podawana z makaronem pszennym typu ramen, nóżką z kurczaka, chrupkim won-ton, kapustą marynowaną, kolendrą i szczypiorkiem (650g)
Tom Kha
Zupa na bazie mleczka kokosowego, trawy cytrynowej, galangalu i liści kafiru, łagodna i delikatnie kwaśna, z dodatkiem boczniaków, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych, szczypiorku, kolendry oraz oliwy chili (350 ml)
Kway Tiao Tom Yum
Większa wersja zupy Tom Yum wzbogacona o: makaron ryżowy/sojowy, kiełki fasoli mung, gotowane jajko, limonkę, chili, orzeszki ziemne, chrupki won-ton, prażony czosnek (650g)
Tom Yum
Zupa na bazie mleczka kokosowego, trawy cytrynowej, galangalu i liści kafiru, delikatnie ostra z dodatkiem boczniaków, czerwonej cebuli, pomidorków koktajlowych, szczypiorku oraz kolendry (350 ml)
Kuay tiew rua
ciemny mięsny bulion podawany z makaronem ryżowym, kuleczkami mięsnymi, pak choi, prażonym czosnkiem, kiełkami fasoli mung, kolendrą i szczypirokiem (750 g)
Makarony
Pad See Ew
Szeroki makaron ryżowy w ciemnym sosie sojowo-rybnym z jajkiem, z dodatkiem pak choi, brokuła, marchewki, prażonego czosnku, czarnego pieprzu i kolendry
Pad Thai
Makaron ryżowy z sosem na bazie owoców z tamaryndowca i cukru palmowego, z dodatkiem jajka, marchewki, czerwonej cebuli, orzechów ziemnych, kiełek fasoli mung, szczypiorku
Pad Kee Mao
Szeroki makaron ryżowy w sosie sojowo-ostrygowym z zielonym pieprzem z dodatkiem mini kolb kukurydzy, fasolki szparagowej, papryki, pędów bambusa, chili, cebuli, czosnku oraz tajskiej bazylii
Sukiyaki
Cienki makaron sojowy w słodko-kwaśnym sosie na bazie pasty chili i oleju sezamowego z dodatkiem jajka, fasolki szparagowej, sałaty pak choi, marchewki, cukinii, kapusty pekińskiej oraz kolendry