
Pizzeria Tivoli
1185 recenzji
Menu
Przystawki
Deska serów i wędlin
sery: Talegio DOP, Parmigiano Reggiano DOP, Camembert, wędliny: Mortadela DOP, Spianata Picante, Di Parma, dodatki: oliwki, suszone pomidory, konfitura, krakersy
Bruschetta 2 szt.
grzanki z pomidorami, czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek
Bruschetta z pesto 2 szt.
grzanki z pesto, ricottą i pomidorami
Focaccia
z rozmarynem i solą morską
Dania główne
Zapiekanka Sycylijska
z ryżem, małżami, krewetkami, ośmiornicami, kałamarnicami, oliwkami, kaparami, czosnkiem, cebulą, pomidorami pellati i sosem śmietanowym
Zapiekanka Rzeźnicka
z ziemniakami, szynką, salami, kabanosem, bekonem i czerwona cebulą w sosie śmietanowym
Zapiekanka Babuni
z ziemniakami zapieczonymi z mięsem mielonym, jajkiem, porem i marchewką w sosie śmietanowym
Panuozzo Burak
z burakiem, rukolą, gruszką karmelizowaną, sosem musztardowo-miodowym i kozim serem
Parmigiana di Melanzane
włoski klasyk - smażona cukinia, mozzarella, pesto rosso, caponata (sycylijskie słodko - kwaśne leczo warzywne z kaparami i oliwkami kalamata), pomidorowa passata z czosnkiem i bazylią, ser Parmigiano Reggiano DOP, pizzo - chlebki
Zapiekanka Florencka
z makaronem penne zapieczonym z kurczakiem, papryką, kukurydzą, marchewką i szczypiorkiem w białym sosie śmietanowym
Zapiekanka Tradycyjna
z makaronem penne z sosem pomidorowo-śmietanowym zapieczonym z mięsem mielonym i pieczarkami
Zapiekanka Furmańska
z ziemniakami, bekonem, pomidorem, cebulą i pieczarkami w sosie śmietanowym
Sałatki
Steak na sałacie
antrykot z roszponką, pomidorami koktajlowymi, oliwkami, karmelizowaną czerwoną cebulą, parmezanem, grzanką z pesto
Sałatka Peramix
z grillowanym kurczakiem, rukolą, szpinakiem, sosem musztardowo-miodowym, karmelizowaną gruszką, orzechami włoskimi, serem Taleggio DOP i pomidorkami koktajlowymi
Sałatka Jesienna
z grillowanymi kawałkami łososia z suszonymi pomidorami i sosem żurawinowym na rukoli i roszponce
Sałatka Śródziemnomorska z tuńczykiem
z tuńczykiem na świeżych sałatach, z pieczonymi w czosnku karczochami i zielonymi szparagami, gotowanym jajkiem i czerwoną cebulką
Sałatka a la Cezar
z kurczakiem, grilowanym bekonem, mixem sałat, oliwkami, pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą, sosem vinaigrette i grzankami
Sałatka Grecka
z miksem sałat, fetą, oliwkami, pomidorami, ogórkiem, grzankami, czerwoną cebulą i sosem vinaigrette
Sałatka Barbabietole al Forno
pieczone buraki z serem kozim na rukoli, przyprawione balsamico
Sałatka Burrata
z burratą, szynką parmeńską, pomidorkami koktajlowymi, roszponką, oliwą extra vergine, octem balsamicznym i parmezanem
Zupy
Barszcz czysty 250 ml
Barszcz z pasztecikiem 250 ml
Krem pomidorowy 250 ml
Pizza
Pizza Steak
z grillowanym antrykotem, karmelizowaną czerwoną cebulą, czosnkiem, pomidorami koktajlowymi, płatkami chilli, rukolą, parmezanem i sosem BBQ
Pizza Salame
z sosem pomidorowym, włoską mozzarellą DOP, salami, cukinią i suszonymi pomidorami
Pizza Covid
wędzony boczek, dużo czosnku i pomidory koktajlowe z sosem z przetartych pomidorów Pelati i mozzarellą
Pizza Jalapeno
z papryką jalapeno
Pizza Bussola
z szynką i krewetkami
Pizza Frutti di Mare
z tuńczykiem, małżami, krewetkami i anchois
Pizza El Greco
z karkówką, fetą, oliwkami, świeżą bazylią i pomidorami
Pizza Torino
z pieczarkami i cebulą
Makarony
Spaghetti Carbonara Classic
na bekonie z jajkiem i mascarpone
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
z czosnkiem, oliwą i ostrą papryką
Spaghetti Bolognese
z sosem bolońskim
Tagliatelle Steak
z antrykotem, pomidorami suszonymi, jabłuszkami kaparowymi, czosnkiem, pomidorowym sosem z mascarpone, posypane parmezanem
Tagliatelle al Pollo
z kurczakiem i szpinakiem w śmietanie
Tagliatelle al Salmone
z łososiem ze świeżym szpinakiem w sosie śmietanowym
Tagliatelle Finferli (kurki)
z kurkami i kawakami kurczaka w sosie śmietanowym z parmezanem i orzechami włoskimi
Penne Quattro formaggi
z czterema rodzajami sera
Dodatki
Pieczone ziemniaki
pieczone w piecu z bekonem i tymiankiem 150g
Kasza gryczana
100g
Sałatka Toscana
130g
Ryż biały
150g
Warzywa gotowane
100g
Frytki
200g
Frytki z batatów
150g
Kiszona kapusta zasmażana z kminkiem
Zestawy
Costine al forno - Żeberka BBQ
w parynacie miodowo - piwnej, długo pieczone w piecu
Costoletta di maiale impanata
schabowy panierowany 180g
Grigliata mista di carne
mix grillowanych mięs na desce: antrykot 100 g, pierś kury 100 g, schab wiep. 100 g, fryty lub pieczone ziemniaki, colesław lub świeża sałata z pomidorami
Pollo al finferli
pierś kurczaka z kurkami w sosie śmietanowym 180g
Fish'n'chips 250g
dorsz smażony w ciescie, z frytami i sosem tatarskim i colesławem
Pollo al pelatti
pierś kurczaka w pomidorach z czosnkiem 180g
Aromatyczny filet z łososia
pieczony w tradycyjny sposób w piecu 200g
Desery
Tiramisu
na orginalnych włoskich biszkoptach, z mascarpone, jajkami i dodatkiem likieru Amaretto
Naleśnik Jabłkowy 180 g
z musem jabłkowym, cukrem waniliowym i cynamonem
Naleśnik Nutella 180 g
z nutellą i bananem
Naleśnik Skandynawski 180 g
ze świeżym łososiem, suszonymi pomidorami, świezym szpinakiem, czosnkiem, koperkiem, mascarpone, zapieczone z mozzarellą
Naleśnik Mediolański 180 g
z serkiem waniliowym, jagodami i śmietaną
Naleśnik Pieczarkowy 180 g
z pieczarkami, cebulą i mozzarellą
Naleśnik American 180 g
z mięsem wieprzowym w BBQ, kukurydzą, karmelizowaną czerwoną cebulą, zapieczony w sosie pomidorowym pod mozzarellą ze szczypiorkiem
Panna Cotta
z gorącymi owocami (maliny lub jagody)