Pod Sosenką
611 recenzji
Menu
Dania główne
Filet panierowany
Kotlet drobiowy zasmażany w sosie śmietanowym (150g). Serwowany z frytkami lub ziemniakami oraz zestawem surówek.
Dorsz duszony na szpinaku
Filet rybny duszony na szpinaku (180g). Zapiekany z serem. Serwowany z frytkami, lub ziemniakami oraz zestawem surówek.
Kotlet schabowy
Kotlet wieprzowy (150g) smażony z pieczarkami. Serwowany z frytkami lub ziemniakami oraz zestawem surówek.
Polędwiczki z kurkami
Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie śmietanowo-kurkowym (150g). Serwowane w zestawie z frytkami lub ziemniakami oraz zestawem surówek.
Dorsz w chrupiącym cieście
Filet rybny smażony w cieście (180g). Serwowany z frytkami, lub ziemniakami oraz zestawem surówek.
Placki po zbójnicku
Placki ziemniaczane własnej produkcji. Serwowane z gulaszem wołowym oraz śmietanką.
Kotlecik drobiowy
Panierowany filecik z kurczaka (100g). serwowany z frytkami luz ziemniakami oraz surówką marchewkową.
Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym.
Sałatki
Sałatka grecka
Sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula, oliwki, ser feta, sos vinaigrette. (300g).
Sałatka Gyros
Sałata lodowa, kurczak, ogórek zielony, pomidor, kukurydza, ketchup, majonez. (300g)
Sałatka z grillowanym kurczakiem
Rukola, kurczak, suszone pomidory, pomidorki koktajlowe, słonecznik, sos miodowo-musztardowy. (300g).
Zupy
Rosół z makaronem
Delikatny, aromatyczny Rosół, który przygotowujemy na bazie z Kaczki z warzywami o głębokim smaku. Podawany z makaronem.
Žurek z kiełbasą
Żurek to tradycyjna, aromatyczna zupa na zakwasie, podawana z białą kiełbasą i skwarkami z boczku.
Zupa Gulaszowa
Zupa gulaszowa to aromatyczna, pikantna zupa z wołowiną oraz papryką. Inspirowana kuchnią węgierską.
Czernina z podrobami
Czernina to tradycyjna polska zupa na bazie krwi z kaczki. Przyrządzana z podrobami oraz śliwkami. Dzięki temu zapewnia wyjątkowy słodko-kwaśny smak.
Flaczki wieprzowe
Flaczki wieprzowe to treściwa, aromatyczna zupa z kawałkami żołądków wieprzowych, doprawiona majerankiem i ostrą papryką.
Zupa pomidorowa z makaronem
Zupa pomidorowa. Gotowana wyłącznie z dojrzałych pomidorów, o naturalnym, intensywnym smaku. Podawana z makaronem.
Makarony
Makaron carbonara z boczkiem i jajkiem 300g
Makaron z pieczarkami
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym.
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem w sosie śmietanowym.
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem
Makaron ze szpinakiem i grillowanym kurczakiem zasmażamy w sosie śmietanowym.
Dodatki
Sos majonezowy 20g
Sos musztardowy 20g
Pieczywo 3 szt.
Ogórek kwaszony 1 szt.
Smalec z ogórkami i pieczywem
Śledź w oleju z cebulką 200g
Ketchup 20g
Zestaw 3 surówek 300g
marchewka, buraczki, kapusta