Restauracja Graczyk
29 recenzji
Menu
Dania główne
Roladka z polędwiczki
w sosie kurkowym, serwowana z ziemniakami opiekanymi po włosku i bukietem warzyw gotowanych
Bitki cielęce z sosem z grzybów leśnych
serwowane z ziemniakami z wody i bukietem warzyw gotowanych
Rolada wołowa faszerowana ogórkiem kiszonym,cebulą i boczkiem
z ziemniakami z wody i kapustą modrą zasmażaną
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem
z ziemniakami pieczonymi i bukietem surówek
Skoki z królika w sosie śmietanowym
z kopytkami i buraczkami zasmażanymi
Gęś po staropolsku pieczona
z pyzami i modrą kapustą po poznańsku
Zraziki drobiowe z serem gorgonozola
z maślanym puree i marchewką w pomarańczach
Jesiotr w sosie cytrusowym
z musztardowym puree i kalafiorem po francusku
Sałatki
Sałatka Grecka
z mixem sałat, ogórkiem zielonym, pomidorem, czarnymi oliwkami, serem feta, cebulą, papryką, sosem vinaigrette
Sałatka Florencka
z mixem sałat, ogórkiem zielonym, pomidorem, czerwoną cebulą, oliwkami, jajkiem gotowanym, tuńczykiem, łososiem, sosem czosnkowym
Sałatka ze szparagami i vinegretem z granata
Sałatka z kurczakiem
z mixem sałat, selerem naciowym, suszonymi pomidorami, sosem jogurtowym, sosem balsamicznym, pomidorem, granatem, melonem, sosem sojowym
Zupy
Barszcz z kołdunami
Żurek z jajkiem
Krem borowikowy
Zupa gulaszowa węgierska
Czernina
Flaki
Rosół domowy
Rosół domowy
Pierogi
Pierogi ruskie
polane sklarowanym masełkiem podawane z kapustą zasmażaną z grzybami
Zielone pierogi z łososiem i szpinakiem
z sosem serowym
Pierogi z kaczką
z żurawiną i masłem
Pierogi z mięsem
polane boczkiem podawane z kapustą zasmażaną z grzybami
Dodatki
Ketchup
Majonez
Kapusta zasmażana z grzybami
Kapusta modra zasmażana z jabłkami, rodzynkami, winem
Buraczki zasmażane
Chrzan
Musztarda
Sos czosnkowy
Napoje bezalkoholowe
Pepsi 0,2l
7UP 0,2l
Lipton Ice Tea 0,2l
Sok jabłkowy 0,3l
Sok pomarańczowy 0,3l
Sok grejpfrutowy 0,3l
Sok z czarnej porzeczki 0,3l
Sok pomidorowy 0,3l
Befsztyk po amerykańsku
z ananasem, brzoskwiniami, frytkami, bukietem surówek i sosem bearnaise
Aksamitny krem dyniowy z prażonymi pestkami
Rosół z jesiotra serwowany z lanymi kluskami i krewetkami
Aksamitny krem szparagowy z kawałkami szparagów
Krem z palonego kalafiora
Botwinka z bekonowym puree
Polędwiczka wieprzowa otulona boczkiem
z rabarbarowymi buraczkami i kawową kasza bulgur