Restauracja Harnaś
14 recenzji
Menu
Przystawki
Rydze z beskidzkich lasów smażone na maśle z pietruszką 150g
podane z grzanką
Bigos staropolski 300g
z kiełbasą i w pomidorach podany z pieczywem i masełkiem
Placki ziemniaczane 4 szt
podane z dipem jogurtowym
Placki z cukinii z serem feta 4 szt
podane z dipem jogurtowym
Serek Podhalański grillowany 50g
podany z żurawiną
Kiszka ,, nasa '' 200g
kaszanka z cebulką, ogórkiem kiszonym podana z pieczywem i masełkiem
Młoda kapusta zasmażana
Dania główne
Klasyczny cheeseburger 180g
w bułce maślanej z pomidorem, ogórkiem i cebulą podany z chrupiącymi frytkami z sosem majonezowym
Barszcz czerwony 300 ml
z kołdunami jagnięcymi
Golonka Harnasiowa 400g
golonka wieprzowa w sosie piwnym z warzywami podane z ziemniakami z wody z chrzanem i musztardą
Duszona kacza pierś 150g
w sosie rabarbarowym podana z kopytkami z okrasą i karmelizowaną marchewką
Kotlet de volaille 150g
de volaille drobiowy nadziewany masłem podany z frytkami i sałatką (pomidor,ogórek,sałata lodowa)
Pierś z kurczaka w sosie serowym z ziołami 180g
podane z puree chrzanowym i warzywami
Sałata z grillowaną piersią z kurczaka posypana serem 150g
pierś z kurczaka, ser podhalański, sałaty mieszane, rukola, roszponka, kiełki, pomidor, ogórek, czerwona cebula , sos vinegrete, żurawina
Filet z dorsza 150g
podany z chrupiącymi frytkami i surówką z kapusty kiszonej
Zupy
Kwaśnica 300 ml
z ziemniakami i wędzonym żebrem
Żur Zbójecki 300 ml
w chlebie żytnim z jajkiem
Krem z buraka 300 ml
z kozim serem
Barszcz czerwony 300 ml
z kołdunami jagnięcymi
Krem z pomidorów 300 ml
z serem feta
Pierogi
Pierogi z dziczyzny w sosie z leśnych grzybów 250g
Gaździńskie pierogi z mięsem wieprzowym z okrasą 250g
Pierogi z kapustą i grzybami z okrasą 250g
Podsmażane pierogi z kurczakiem i pieczarkami 250g
sos curry
Pierogi z pieczoną kaczką podane z kozim serem 250g
Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem feta 250g
polane sosem serowym
Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym 250g
z sosem waniliowym
Pierogi ukraińskie z okrasą 250g
Desery
Szarlotka z pieca
podana z bitą śmietaną
Puszysty sernik z musem truskawkowym 120g
Napoje bezalkoholowe
Sok pomarańczowy 0,25l
Sok jabłkowy 0,25l
Sok grejpfrutowy 0,25l
Coca-Cola 0,25l
Coca-Cola zero 0,25l
Fanta Pomarańczowa 0,25l
Sprite 0,25l
Woda gazowana 0,33l
Pieczony filet z łososia 150g
podany na szpinaku z puree ziemniaczanym
Halibut z pieca
w sosie cytrynowym z frytkami stekowymi i salsą warzywną
Kociołek Zbójecki z dziczyzny 300ml
pikantna polewka z dziczyzny podana z warzyami i z pieczywem