
Restauracja Le Cedre
2198 recenzji
Menu
Przystawki
Falafel
smażone kulki wegetariańskie i sos tahina
Shanklish
domowy ser libański na ostro, z pomidorem, cebulą, oliwą, natką
Hommous Beirut
hommous z pomidorami, natką i cebulą
Lsanat
Plastry ozora wołowego, oliwa, sos czosnkowy
Toum
krem czosnkowy
Hommous
pure z cieciorki libańskiej z sosem sezamowym
Labneh
libański biały domowy ser kremowy
Labneh Bel'Toum
labneh z czosnkiem i libańskim oregano (zaatar)
Dania główne
Fatayer
pierogi nadziewane szpinakiem
Kafta Halabiyeh
szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z grilla
Sheikh el Mahshi
plastry bakłażana przekładane warzywami, zapiekane z serem i sosem pomidorowym
Kafta Harra
pikantne szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z grilla
Krayedis
krewetki z grilla w sosie czosnkowo-kolendrowo-cytrynowym podawane z ryżem i oliwą z oliwek
Mdardara
ryż i soczewica z prażoną cebulą
Loubieh Bil Zeit
z zieloną fasolką, pomidorami, cebulą, oliwą z oliwek
Warak Inab
liście winogronowe nadziewane ryżem i ziołami
Sałatki
Kabis
koktajl warzywny w occie
Tabbouleh
sałatka narodowa z natki pietruszki
Khyar Bi Laban
ogórki z jogurtem naturalnym, miętą i czosnkiem
Zupy
Shourbat Dijjaj
zupa pomidorowa z kurczakiem z ryżem
Shourbat Ghanam
domowy rosół z jagnięciny
Shourbat Addas
zupa z soczewicy
Sosy
Sos Szefa
harissa, z pomidorami, cebulą i natką
Dodatki
Kasza Bulgur
Ryż
Frytki
Warzywa grilowane
Pita
Toum 30 g
Sos ostry 30 g
harissa z pomidorami, cebulą i natką
Desery
Baklawa
delikatne kruche ciasto nadziewane mielonymi orzeszkami
Ousmallieh
ciasto nitkowe z kremem budyniowym, polane delikatnym syropem różanym oraz posypane pistacjami
Mouhalabieh
Panna cotta po libańsku z nutą wody różanej ( Bez Laktozy )
Halawa
arabska chałwa zawijana w naleśniku, pistacje, banany
Le Cedre
baklawa, halawa i osmalieh