Restauracja Millet
6 recenzji
Menu
Przystawki
Krewetki 6 szt.
krewetki 6 szt. / szalotka / czosnek / pomidor / śmietanka / pieczywo
Pasztet z wątróbki
wątróbka / konfitura z czerwonej cebuli / żurawina
Batat z serem kozim
batat / ser kozi / kruszonka z pietruszki
Tatar z polędwicy wołowej
polędwica wołowa / kapary / ogórek konserwowy / natka pietruszki / szczypiorek / żółtko / parmezan / pieczywo
Ośmiornica
ośmiornica 80g / puree z kukurydzy / demi glase / dziki brokuł
Dania główne
Risotto cytrynowe z krewetkami
cytryna / groszek zielony / parmezan / krewetki (6szt.)
Dorsz
polędwica z dorsza / puree z zielonego groszku / por / nori
Noga z kaczki
risotto / botwinką / szalotka
Stek z polędwicy wołowej
polędwica wołowa średnio wysmażona ( 200g przed usmażeniem ) / puree z kukurydzy / boczniak królewski / sos pieprzowy
Pierś z kurczaka zagrodowego (dla dzieci)
grillowana pierś z kurczaka zagrodowego z brokułami i frytkami ziemniaczanymi
Kurczak
kurczak / puree z marchewki / kalafior romanesco / demi glase
Schab wieprzowy
schab wieprzowy w panko / majonez z pieczonego bakłażana / marynowane enoki
Risotto
borowiki / boczniak królewski / seler / cebula
Sałatki
Grillowane warzywa z kozim serem
blanszowaną sałata rzymska / sezonowe warzywa / winegret / twarogowy ser kozi
Zupy
Zupa cebulowa
zupa cebulowa / ciasto francuskie z parmezanem i tymiankiem
Krem z buraka
burak / mleko kokosowe / chilli
Dodatki
Goleń jagnięca
liście botwiny / truskawki / słonecznik
Frytki ziemniaczane
Pieczone ziemniaki z rozmarynem
ziemniak, rozmaryn, czosnek
Puree ziemniaczane
Pieczywo z masłem
Frytki z batatów
Kluski śląskie
kluski śląskie, masło
Desery
Napoleonka karmelowa
ciasto francuskie / karmel / krem waniliowy
Spartak
ciasto czekoladowo-miodowe przełożone kremem śmietanowym
Tort czekoladowy z wiśniami
czekoladowy biszkopt z kremem czekoladowym i wiśniami