Restauracja Pod Gruszą
114 recenzji
Menu
Dania główne
Kotlet wieprzowy zbójnicki
w panierce z boczkiem, pieczarkami, cebulą zapiekany z żółtym serem, z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Kotlet drobiowy Szwajcar
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Stek z antrykotu
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Stek wołowy
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Łosoś grillowany
z dodatkiem do wyboru i miksem sałat
Kotlet de'Volaille
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Kotlet schabowy
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Sałatki
Sałatka z wędzonym łososiem
miks sałat z wędzonym łososiem i jajkiem przepiórczym podawany z pieczywem
Sałatka z grillowanym kurczakiem
miks sałat z grillowanym kurczakiem
Sałatka Grecka
Sałatka Cezar
Salatka szpinakowa
ze szpinakiem i gruszką
Zupy
Flaczki wołowe
Rumpuć
gęsta zupa pomarańczowa
Żurek z jajkiem
Zupa pomidorowa z ryżem
Zupa pomidorowa z makaronem
Zupa cebulowa z grzankami
Rosół z gęsiny z kluseczkami półfrancuskimi
Czernina z makaronem własnej roboty
Makarony
Makaron penne ze szpinakiem
Pierogi
Pierogi klasyczne 8 szt.
z kapustą i grzybami podawane z boczkiem wędzonym i cebulką
Pierogi ruskie 8 szt.
z cebulką zeszkloną na maśle
Pierogi słodkie 8 szt.
z twarogiem podawane z bitą śmietaną
Pierogi szparagowe 8 szt.
ze szparagami podawane z parmezanem
Pierogi mięsne 8 szt.
z mięsem wieprzowym podawane z cebulką zeszkloną na maśle
Pierogi Oreo 8 szt.
z Oreo podawane z polewą czekoladową
Pierogi z gęsiną
podawane z cebulką
Pierogi truskawkowe 8 szt.
z bitą śmietaną lub masełkiem
Desery
Naleśniki 3 szt.
Napoje bezalkoholowe
Woda gazowana Delice 0,33l
Coca-Cola 0,25l
Fanta Pomarańczowa 0,25l
Sprite 0,25l
Nestea cytrynowa 0,25l
Cappy sok pomarańczowy 0,25l
Sok pomidorowy 0,25l
Woda niegazowana Delice 0,33l
Karkówka
z dodatkiem do wyboru i bukietem surówek (buraczki, marchewka, surówka z białej kapusty)
Spaghetti Bolognese
Pierś z gęsi pieczona w czerwonym winie z gruszką i cynamonem
podawana z sosem porzeczkowym oraz sałatką z roszponki i jabłka