Restauracja Z Drugiej Strony Lustra
251 recenzji
Menu
Przystawki
Tatar wołowy
Grasica cielęca
Rydze na maśle z czosnkiem
Grillowany ser halloumi
Pstrąg wędzony na zimno z Zielenicy
Krewetki tygrysie (8/12)
Dania główne
Stek z dojrzewającego marmurkowego antrykotu
cebula piklowana
Comber z jelenia
topinambur/musztarda z czerwonej porzeczki/jus z jelenia
Udziec cielęcy na różowo
Pieczona noga z perliczki
Skrei (filet z dzikiego atlantyckiego dorsza)
Pierś z kaczki na różowo
chipsy z topinamburu
Oryginalna japońska Wołowina Wagyu A 5 BMS 12 (ok 70 g)
cebulka piklowana
Zupy
Zupa z borowików
Zupa dnia
Rosół z kaczki z pierożkami z kaczki
Festiwal Polskich Szparagów A.D. 2024
Z sałatą, pomidorami, prażonymi pestkami, dressingiem domowym, z wędzonym serem
With lettuce, tomatoes, seeds, homemade dressing, smoked cheese
Zapiekane z serem Rubin
Baked with Rubin cheese
Z czosnkiem i chili
With garlic and chilli
Z masłem i bułką tartą
Traditional - with butter and breadcrumbs
Z domowym sosem holenderskim
With homemade Hollandaise sauce
Z domowym pikantnym katalońskim sosem Romesco (migdały, pomidory, oliwa, czosnek, papryka pieczona, chili)
With spicy Catalan Romesco sauce (almonds, tomatoes, olive oil, garlic, baked pepper, chili)
Z domowymi spaetzlami z zieloną pietruszką, masło palone, pomidory, ziołowy olej
With homemade spaetzle, brown butter, tomatoes, herb oil
Wiosenne risotto ze szparagami, bobem, zielonym groszkiem i niedźwiedzim czosnkiem
Spring risotto with asparagus, broad bean, green peas and wild garlic
Appetizers
Vitello tonnato
Beef tartare
Veal sweetbread
Milkweed mushroom with butter and garlic
Grilled halloumi cheese
Cold smoked trout from Zielenica
Tiger shrimps (8/12)
Soft shell crab
Soups
Boletus soup
Soup of the day
from PLN 29
Duck broth with duck dumplings
Italian dumplings
agnolotti with beef, roasted peppers and Rubin cheese
handmade by us, served with burnt butter and crispy wild rice
cappelletti with fish
handmade by us, served with burnt butter and crispy wild rice
Dumplings with eggplant and zucchini
handmade by us, served with burnt butter and crispy wild rice
"candies" with veal and wild mushrooms and rosemary
handmade by us, served with burnt butter and crispy wild rice
Dumplings with ox tail and red wine
handmade by us, served with burnt butter and crispy wild rice
For little children
Chicken broth with noodles
Breaded chicken
Veal escalopes
Main dish
Marbled rib eye steak
pickled onion
Deer saddle
Pink leg of veal
Baked guinea fowl leg
Pink duck breast
Jerusalem artichoke chips
Skrei (wild Atlantic cod fillet)
Original Japanese Wagyu Beef A 5 BMS 12 (approx. 70 g)
pickled onion
Sauces to choose from
veal jus
cream forte
Holandaise sauce
Side dishes for main courses
Carrot with salsify in butter and tarragon
Beetroot in wine glaze with spices
Red cabbage with truffle emulsion
Boiled red cabbage
Green peas with burn butter
Forest mushrooms with cream and parsley
Silesian dumplings
Alsatian spaetzle dumplings
Dodatki do dań głównych
Kapusta czerwona z emulsją truflową
Kapusta czerwona gotowana
Marchewka z wężymordem w maśle z estragonem
Burak w glazurze winnej z korzeniami
Groszek zielony z masłem palonym
Leśne grzyby ze śmietaną i pietruszką
Kluski śląskie
Spaetzle alzackie
Sosy do wyboru
jus cielęcy
creme forte
holenderski
Deser dnia
Deser dnia
proszę zapytać obsługę
Włoskie pierożki
Włoskie pierożki z ogonami byczymi i czerwonym winem
robione na miejscu, serwowane z masłem palonym i chrupkim dzikim ryżem
Agnolotti z mięsem wołowym, pieczoną papryką i serem Rubin
Włoskie pierożki (robione na miejscu, serwowane z masłem palonym i chrupkim dzikim ryżem)
Cappelletti z rybą
Włoskie pierożki (robione na miejscu, serwowane z masłem palonym i chrupkim dzikim ryżem)
Włoskie pierożki z bakłażanem i cukinią
robione na miejscu, serwowane z masłem palonym i chrupkim dzikim ryżem
„Cukierki” z cielęciną, grzybami leśnymi i rozmarynem
Włoskie pierożki (robione na miejscu, serwowane z masłem palonym i chrupkim dzikim ryżem)
Dla małych dzieci
Rosół z makaronem
Kurczak panierowany
Eskalopki cielęce
Dessert of the day
Dessert of the day
Please ask the staff