Roma a Roma
667 recenzji
Menu
Przystawki
Tortellacci ze skorupiakami 2 szt.
pierożki włoskie faszerowane skorupiakami podane w sosie na bazie wina i masła z dodatkiem czosnku i chilli, serwowane z grillowaną krewetką
Carpaccio wołowe
cienko krojone plastry polędwicy wołowej z dodatkiem oliwy, soli morskiej i grubo mielonego pieprzu, serwowane z rukolą, Parmigiano Reggiano DOP i domową focaccią
Krewetki w sosie winno-maślanym (8szt)
podane w sosie na bazie masła i wina z dodatkiem czosnku,chilli i natki pietruszki
Tortellacci ze skorupiakami 2 szt.
pierożki włoskie faszerowane skorupiakami podane w sosie na bazie wina i masła z dodatkiem czosnku i chilli, serwowane z grillowaną krewetką
Tatar wołowy
tatar z polędwicy wołowej z dodatkiem cebuli, ogórka kiszonego i żółtkiem jaja kurzego z wolnego wybiegu, podany z domowa foccacią
Krewetki w sosie winno-maślanym (8szt)
podane w sosie na bazie masła i wina z dodatkiem czosnku,chilli i natki pietruszki
Tatar wołowy
tatar z polędwicy wołowej z dodatkiem cebuli, ogórka kiszonego i żółtkiem jaja kurzego z wolnego wybiegu, podany z domowa foccacią
Bruschetta 4 szt.
domowa foccacia z marynowanymi pomidorkami cherry w oliwie z czosnkiem i bazylią
Dania główne
Saltimbocca alla Romana
eskalopki cielęce smażone w winie i maśle z Prosciutto di Parma oraz świeżą szałwią, podane z włoskimi kopytkami ziemniaczanymi oraz insalata mista
Polędwiczka wieprzowa
zawinięta w boczek i podana w sosie z grzybów leśnych z dodatkiem tymianku, śmietanki i mascarpone, włoskimi kopytkami ziemniaczanymi
Cozze alla Marinara
mule duszone w winie z dodatkiem czosnku, chilli i natki pietruszki, podane z domową focaccią
Risotto z grzybami leśnymi
risotto z podgrzybkami z dodatkiem bulionu warzywnego, mascarpone, Parmigiano Reggiano DOP, czosnku, grubo mielonego pieprzu i natki pietruszki
Różowe Risotto
z szyjkami rakowymi, przegrzebkami,krewetkami,paprykoą czerwona, chilli,czosnkiem,pomidorkami koktajlowymi,cebelką
Polędwiczka wieprzowa
zawinięta w boczek i podana w sosie z grzybów leśnych z dodatkiem tymianku, śmietanki i mascarpone, włoskimi kopytkami ziemniaczanymi
Cozze alla Marinara
mule duszone w winie z dodatkiem czosnku, chilli i natki pietruszki, podane z domową focaccią
Łosoś pieczony
filet łososia zapiekany w piecu, podany z gnocchi ziemniaczanymi w sosie śmietanowym z pomarańcza
Sałatki
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
sałata rzymska w sosie cezar z dodatkiem smażonej pancetty, piersi kurczaka i pomidorkami cherry
Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem
sałata rzymska w sosie cezar z dodatkiem smażonej pancetty, piersi kurczaka i pomidorkami cherry
Sałatka z ośmiornicą
rukola, pieczona papryka, marynowane kurki, pomidorki cherry, kapary, oliwa cytrynowa, balsamico
Sałatka Burrata (włoski ser wytwarzany z mozzarelli i śmietany)
podana z sezonowymi owocami, pomidorkami cherry, listkami sałat, oliwą, balsamico na bazie figi i daktyli oraz siekanymi pistacjami
Sałatka z ośmiornicą
rukola, pieczona papryka, marynowane kurki, pomidorki cherry, kapary, oliwa cytrynowa, balsamico
Sałatka Burrata (włoski ser wytwarzany z mozzarelli i śmietany)
podana z sezonowymi owocami, pomidorkami cherry, listkami sałat, oliwą, balsamico na bazie figi i daktyli oraz siekanymi pistacjami
Sałatka Cezar z krewetkami
sałata rzymska w sosie cezar z grillowanymi krewetkami tygrysimi i pomidorkami koktajlowymi
Sałatka Cezar z krewetkami
sałata rzymska w sosie cezar z grillowanymi krewetkami tygrysimi i pomidorkami koktajlowymi
Zupy
Zupa rybna
lekko pikantny bulion na bazie ryb morskich i skorupiaków, z dodatkiem przetartych pomidorów, curry i liści kafiru, podany z krewetkami, omułkami, małżami vongole, łososiem
Zupa rybna
lekko pikantny bulion na bazie ryb morskich i skorupiaków, z dodatkiem przetartych pomidorów, curry i liści kafiru, podany z krewetkami, omułkami, małżami vongole, łososiem
Zupa krem pomidorowy
aromatyczna zupa z pomidorów Pelati, z dodatkiem mozzarelli fior di latte, Parmigiano Reggiano DOP oraz zielonej oliwy, podana z domową foccacią
Zupa krem pomidorowy
aromatyczna zupa z pomidorów Pelati, z dodatkiem mozzarelli fior di latte, Parmigiano Reggiano DOP oraz zielonej oliwy, podana z domową foccacią
Pizza
Pizza Piccante
mozzarella fior di latte, spianata piccante, karmelizowana cebula
Pizza Nduja
mozzarella fior di latte, kalabryjska ostra kiełbasa, spianata picante, por
Pizza Marinara
czosnek, oregano, bazylia, oliwa
Pizza Spinachi
mozzarella fior di latte, gorgonzola, blanszowany szpinak, suszone pomidory, czosnek
Pizza Sycyliana
mozzarella fior di latte, anchois, oliwki, kapary
Pizza Marinara
czosnek, oregano, bazylia, oliwa
Pizza Margherita
mozzarella fior di latte, bazylia
Pizza Buffalona
mozzarella fior di latte, pomidorki cherry, bazylia
Makarony
Parpadelle Funghi
papardelle z grzybami leśnymi, czosnkiem, tymiankiem, sosem z dodatkiem śmietany i mascarpone i świeżo mielonego pieprzu
Gnocchi Quattro
małe włoskie ziemniaczane kopytka w sosie na bazie czterech serów (gorgonzola, mascarpone, ser kozi, Parmigiano Reggiano DOP)
Gnocchi Tartufo
małe włoskie kopytka nadziewane grzybami, truflą i kozim serem, podane z oliwą truflową, orzeszkami pinii oraz rukolą
Spaghetti Burrata Pesto
spaghetti w autorskim sosie pesto, podane z serem burrata i siekanymi pistacjami
Spaghetti Burrata Pesto
spaghetti w autorskim sosie pesto, podane z serem burrata i siekanymi pistacjami
Tagliatelle Sepia Gamberi
czarne tagliatelle z krewetkami 6 szt. w sosie na bazie wina i masła, z dodatkiem chilli, czosnku i natki pietruszki
Tagliatelle Sepia Gamberi
czarne tagliatelle z krewetkami 6 szt. w sosie na bazie wina i masła, z dodatkiem chilli, czosnku i natki pietruszki
Spaghetti Aglio Olio
spaghetti z oliwą, Parmigiano Reggiano DOP, czosnkiem, chilli i natką pietruszki