
Składanka restauracja włoska Lublin
278 recenzji
Menu
Przystawki
MARINATED OLIVES
Kalamata olives, green olives, garlic confit, lemon peel, thyme
OLIWKI MARYNOWANE
oliwki kalamata, oliwki zielone, czosnek konfit, skórka z cytryny, tymianek
DESKI
DESKA WĘDLIN MAŁA/DUŻA
szynka cotto, szynka crudo, salami finocchiona, mortadella, dodatki
DESKA PASZTETÓW VEGE MAŁA/DUŻA
pate z grzybów i fasoli z galaretką owocową, pate z orzechów włoskich a'la faux gras z masełkiem z awokado, dodatki
DESKA SERÓW MAŁA/DUŻA
ser wędzony provola, ser owczy pecorino montanaro, ser owezy pecorino nero, ser parmezan, dodatki
WARM PLATES
MUSHROOM ON POTATO-PUMPKIN PUREE
fried brown champignons and oyster mushrooms with shallots, herbs, garlic, smoked paprika and cream, herb and lemon ricotta, parmesan cheese, thyme (ALLERGENS: 2, GF)
BEETROOT GNOCCHI
sautéed with roasted beetroot, caramelised red onion, garlic and sage, whipped sheep feta, rucola pesto, toasted hazelnut, thyme, parmesan cheese (ALLERGENS: 2, 6, GF, V-VERSION AVAILABLE)
AUBERGINE STUFFED WITH RAGU
of tomato, chickpeas, red onion and herbs, baked with smoked provolone cheese and figs, walnuts, cilantro sauce, thyme (ALLERGENS: 2, 6, GF, V-VERSION AVAILABLE)
TALERZE ZIMNE
KOSZYK PIECZYWA
(kawałki ciepłej pinsy) z masełkiem smakowym
CARPACCIO Z PIECZONEGO SCHABU
ze świeżymi pieczarkami, rukolą, cebulą czerwoną, parmezanem, kaparami i sosem pieczeniowym winegret z musztardą francuską
TATAR Z BAKŁAŻANA
i pomidorów suszonych, z sosem jajecznym z kurkumą i rodzynkami z pomidorków koktajlowych, kawałki ciepłej pinsy, masełko smakowe, tymianek
SAŁATKA Z FIGAMI
i szynką parmeńską, rukolą, cukinią, sosem limonet i parmezanem, pistacje, żurawina
SAŁATKA Z KARMELIZOWANEGO FENKUŁA
komosy ryżowej, pieczonej gruszki i cebuli czerwonej, ser pecorino montanaro, orzeszki pinii i sos orzechowo-pomarańczowy z kolendra, koperek
HUMMUS Z PIECZONEJ DYNI
z paloną brukselką, ceviche z kukurydzy i konfitowanych pomidorków koktajlowych z czosnkiem, orzechami laskowymi i redukcją soku pomarańczowego, ser pecorino nero, konfitura z moreli, kolendra
PIECZONY BATAT
z sałatką z komosy, brązowej soczewicy, cebuli czerwonej, suszonej żurawiny i ziaren dyni, z fetą, kolendra, majonezem kolendrowym i oliwą kolendrową
BOARDS
HAMS BOARD SMALL/LARGE
cotto ham, crudo ham, finocchiona salami, mortadella, toppings (ALLERGENS: 1, 6, 11)
VEGE PATE BOARD SMALL/LARGE
Mushroom and bean pate with fruit jelly, walnut pate a'la faux gras with avocado butter, toppings (ALLERGENS: 1, 6, 11, V)
CHEESE BOARD SMALL/LARGE
smoked provola cheese, pecorino montanaro - sheep cheese, pecorino nero - sheep cheese, parmesan cheese, toppings (ALLERGENS: 1, 2, 6)
COLD PLATES
ROASTED PUMPKIN HUMMUS
with smoked brussels sprouts, corn, garlic and confit cherry tomato ceviche, hazelnuts, reduced orange juice, pecorino nero cheese, apricot jam, cilantro (ALLERGENS: 2, 6, GF, V-VERSION AVAILABLE)
BAKED SWEET POTATO
with a quinoa, brown lentils, red onions salad with dried cranberries and pumpkin seeds, feta cheese, cilantro mayonnaise and cilantro oil (ALLERGENS: 2, GF, V-VERSION AVAILABLE)
AUBERGINE TARTAR
with sun-dried tomato, "egg-like" sauce with turmeric and cherry tomatoes, raisins, pieces of pinsa, flavored butter, thyme (ALLERGENS: 11, V. ASK FOR GF-VERSION)
FIG SALAD
with parma ham, rucola, zucchini, limonet sauce, parmesan cheese, pistachios, cranberries (ALLERGENS: 2, 6, GF, V-VERSION AVAILABLE)
BREAD BASKET
(pieces of warm pinsa) with flavored butter (PLEASE ASK ABOUT AVAILABILITY OF GF AND V-VERSIONS)
ROASTED PORK LOIN CARPACCIO
with fresh mushrooms, rucola, red onion, parmesan cheese, capers and gravy vinaigrette sauce with French mustard (ALLERGEN'S: 2, 11, GF)
CARAMELIZED FENNEL SALAD
with quinoa, roasted pear and red onion, pecorino montanaro cheese, pine nuts and cashews-orange sauce with cilantro, fresh dill (ALLERGENS: 2, 6, GF, W, V-VERSION AVAILABLE)
TALERZE CIEPŁE
BAKŁAŻAN FASZEROWANY RAGU
z pomidora, ciecierzycy, cebuli czerwonej i ziół, zapiekany z serem wędzonym provola i figami, orzechy włoskie, sos kolendrowy, tymianek, kolendra
KLUSKI BURACZANE
smażone z pieczonym barakiem, karmelizowaną czerwoną cebulą, czosnkiem i szałwią, ubita oweza feta, pesto z to z rukol, prażony orzech laskowy, tymianek, parmezan
GRZYBY NA PUREE ziemniaczano-dyniowym
smażone pieczarki brązowe i boczniaki z szalotką, ziołami, czosnkiem, papryką wędzoną i śmietanką, ricotta ziołowo-cytrynowa, parmezan, tymianek