
Specjały Regionalne
4392 recenzji
Menu
Przekąski
Sałatka jarzynowa
Półmisek pasztetów własnej produkcji
z pasztetem z kaczki 100%, pasztetem domowym, pasztetem cielęcym i pasztetem z czerwonej soczewicy
Śledź z cebulką w oleju lnianym
na zimno
Półmisek specjałów - sery regionalne dla 2 osób
z serem Wiżajn wędzony, serem koryciński, gołką podhalańską, camembertem z Lubelszczyzny i serem kozim z Barczewa
Półmisek specjałów - wędliny dla 2 osób
z kiełbasą lisiecką, kiełbasą krakowską suchą, kabanosami i pastrami wołowymi
Zimne nóżki z golonki
rwana golonka w galarecie z groszkiem, marchwią i czosnkiem
Ser kozi z talarkami z buraczka
Krojone buraczki skropione dressingiem i podane z kozim twarożkiem.
Dania główne
Rolada śląska
z kluskami śląskimi i modrą kapustą
Naleśniki szpinakowe z farszem warzywnym 2 szt.
Fasolka po bretońsku
z pełnoziarnistym chlebem
Sałatka z kozim serem
z liśćmi sałaty i warzywami
Gulasz z sarny
gulasz z sarny z grzybami i jarzębiną, kopytkami szpinakowymi i buraczkami
Strogonow wołowy
z podpieczonymi kopytkami
Sałatka z piersią kaczki sous vide
z liśćmi sałaty i warzywami
Pierś z kaczki sous vide
z pieczonym jabłkiem z żurawiną i warzywnymi kopytkami
Zupy
Żurek
Flaki po warszawsku
z pulpecikami z mięsa cielęcego
Żurek
Krem z gruszki i pietruszki
Rosół
Chłodnik litewski
zimna i orzeźwiająca zupa na upalne dni. Botwinka, rzodkiewka, ogórek, szczypior, koperek, kefir i maślanka.
Pierogi
Pierogi ruskie 6 szt.
pierogi z twarogiem, ziemniakami i cebulką
Pierogi z mięsem 6 szt.
z mięsem wieprzowym
Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt.
Pierogi mix
Po 2x8 szt. pierogów z mięsem, szpinakiem i kozim serem, ruskie, kapustą i grzybami
Pierogi ze szpinakiem i kozim serem 6 szt.
pierogi ze szpinakiem i kozim serem
Desery
Kremówka papieska
Brownie migdałowe
Rogaliki z konfiturą z płatków róży 150g
Szarlotka z wiśnią
Szarlotka
Sernik
Jagodzianka pełna jagód
jagodzianka pełna świeżych jagód. Wypiekana przy użyciu świeżych jagód, masła oraz jaj ekologicznych.