
Stara Kamienica
2155 recenzji
Menu
Przystawki
Zapiekany kozi ser
na sałacie z marynowaną gruszką, gotowanym burakiem, pomidorkami cherry i orzecjami laskowymi
Tatar z polędwicy sarny
z marynowanymi prawdziwkami, siekaną szalotką, kiszonym ogórkiem i truflowym majonezem
Tatar ze śledzia
z kiszonym ogórkiem, cebulką, kaparami, marynowanymi grzybkami i francuską musztardą
Mix wszystkich pierogów 9 szt.
po 3 szt. z każdego rodzaju
Tatar z polskiej wołowiny
z kurkami, siekaną szalotką, kiszonym ogórkiem, musztardą dijon i jajkiem
Dania główne
Pieczony pstrąg z masłem czosnkowym
z grillowanymi warzywami (cebula czerwona, papryka, cukinia) i opiekanymi ziemniakami
Kotlet schabowy
z sałatką ziemniaczaną z jajkiem i majonezem
Tagliatelle w sosie pomidorowym
z serem grana padano
Pieczeń z jelenia
na puree musztardowym z grillowanym boczniakiem i sosem myśliwskim
Golonka ok. 400-500g
pieczona w piwie i miodzie, z ziemniaczanym puree i zasmażaną kapustą
Mix wszystkich pierogów 9 szt.
po 3 szt. z każdego rodzaju
Linguine di nero
z krewetkami, chorizo, czosnkiem, szalotką, pomidorkami cherry i natką pietruszki w winno-maślanym sosie
Ragoût z daniela
z grzybami leśnymi w sosie z czerwonego wina z kluskami śląskimi i gotowanymi warzywami (kalafior, brokuł)
Sałatki
Sałatka cezar
z jajkiem, chrupiącym boczkiem i czerwoną cebulą
Sałaty z grillowanym serem halloumi
z grillowanym serem halloumi, pomidorkami cherry, świeżym ogórkiem, figami i granatem w sosie vinaigrette
Sałaty z krewetkami
z awokado, mango, czerwoną cebulą, pomidorkami cherry, chilli i świeżą miętą z sosem miodowo-cytrynowym
Zupy
Domowy rosół z makaronem
Staropolski żur
na borowikach z białą kiełbasą i jajkiem
Pierogi
Pierogi z serem i ziemniakami 7 szt.
okraszone cebulką
Pierogi z kiszoną kapustą i grzybami leśnymi 7 szt.
okraszone cebulką
Pierogi z mięsem wieprzowym 7 szt.
chrupiącym boczkiem