STREET.FOOD
77 recenzji
Menu
Przystawki
Sajgonki 3 szt. z warzywami
marchewka, seler, cebula, imbir, czosnek, grzyby mun. Podawane z kapustą smażoną po azjatycku i sosami do wyboru
Bułeczki Bao 2 szt. z boczniakiem
smażone boczniaki po azjatycku, chrupiące pieczarki, grzybowe mayo, kolendra
Bułeczki Bao 2 szt. z kurczakiem
karmelizowany szarpany kurczak, modra kapusta z togarashi, panierowane jalapeno, sos hoisin, kolendra, chilli
Bułeczki Bao 2 szt. z krewetką
krewetki, mango mayo, groszek cukrowy, orzechy nerkowca
Bao z szarpaną kaczką
Puszysta bułeczka bao wypełniona soczystą, konfitowaną kaczką, doprawioną aromatycznym anyżem, goździkami i nutą pomarańczy. Całość uzupełnia kremowy sos hoisin, sezamowy sos gomadare oraz chrupiąca czerwona kapusta.
Sajgonki 3 szt. z marynowaną wieprzowiną i warzywami
marynowana wieprzowina, marchewka, seler, cebula, imbir, czosnek, grzyby mun. Podawane z kapustą smażoną po azjatycku i sosami do wyboru
Dania główne
Nudle z wieprzowiną w sosie imbirowym
nudle pszenne z polędwiczką wieprzową, delikatnie połączone z zieloną papryką, pędami bambusa, grzybami mung oraz marchewką, wszystko podane w aromatycznym sosie imbirowym z nutą wina ryżowego
Bahn Mi z szarpaną wieprzowiną
szarpana wieprzowina w trawie cytrynowej, marynowana marchewka, mayo garam masala, kimchi
Curry z krewetami
Nowość. dodaj do swojego curry zielone szparagi. Żółte curry z ryżem i groszkiem cukrowym.
Wieprzowina z ryżem
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym podawana z ryżem i warzywami. Papryka czerwona, cebula czerwona, grzyby mun, kukurydza mini, oprażone orzeszki ziemne.
Pad Thay z wołowiną i pak choi
Smażony na woku makaron ryżowy z wołowiną, jajkiem, kapustą pak choi, czerwoną cebulką, kiełkami mung, w aromatycznym tajskim sosie na bazie pasty z tamaryndowca, sosu sojowego oraz sosu rybnego. Danie wykończone prażonymi orzechami ziemnymi, kolendrą, chilli i sezamem.
Curry z kurczakiem
Nowość. Dodaj do swojego curry szparagi. Żółte curry z ryżem i groszkiem cukrowym.
Pad Thai
Smażony na woku makaron ryżowy z krewetka, kurczakiem lub tofu, jajkiem, marchewką kiełkami mung, w aromatycznym tajskim sosie na bazie pasty z tamaryndowca, sosu sojowego oraz sosu rybnego. Danie wykończone prażonymi orzechami ziemnymi, kolendrą, chilli i sezamem.
Zupy
Ramen z wołowiną
Tantanmen Ramen
pikantny, kremowy ramen z mieloną wieprzowiną i pak choi
Tom Kha
Tajska zupa z kurczakiem na mleczku kokosowym z dodatkiem szalotki, trawy cytrynowej oraz sosu rybnego, podawana z makaronem ryzowym, kolendrą i chilli.
Ramen Shoyu
Odkryj bogactwo smaku w naszym Ramen Shoyu. Aromatyczna kaczka, chrupiący boczek, marynowane pędy bambusa, nori, kremowe jajko i świeży szczypiorek w głebokim bulionie dojowym z idealnymi kluskami. to eksplozja japońskich smaków w każdej misce.
Ramen Tonkotsu
Kremowy bulion tonkotsu w idealnej harmonii z roladą z boczku i wybornym schabem. To trzeba spróbować.
Wietnamska zupa Pho z wołowina
Tradycyjna wietnamska zupa na aromatycznym wywarze wołowym podawana z delikatnym makaronem ryżowym i cienko pokrojoną polędwicą wołową. Całość dopełniają świeże zioła: tajska bazylia, kolendra i szczypiorek dymki, a wyrazisty smak podkreśla pikantne chilli. Idealne połączenie głębi umami i świeżości orientu.
Burgery
Azjatycki Smash Burger w chałce
Wasz ulubiony burger wołowy z boczkiem karmelizowanym w teriyaki, cheddarem, marchewką marynowaną, czerwona cebulą, sałatą lodową w sosie sriraha-majo, kolendrą i sosem majo-hoisin z piklami.
Makarony
Makaron nudle z ośmiorniczką
smażony makaron z ośmiorniczką, koprem włoskim, papryczką chilly, sosem z sfermentowanej soi, sezam, mleko kokosowe, dymka i kolendra
Desery
Tapioka kokosowa z musem mango
Słony Karmel
Limonkowy Karmel
Karmel kokosowy
Napoje bezalkoholowe
Kombucha Clasic
Kombucha Jagoda Akai
On Lemon o smaku rabarbaru 0,3l
On Lemon o smaku limonki 0,3l
Fritz Kola 0,3l
Mogu Mogu o smaku liczi 0,3l
Cisowianka Woda niegazowana 0,3l
Cisowianka Woda gazowana 0,3l
Karaage don z kurczakiem
Danie kuchni japońskiej. Marynowany w sake i imbirze kurczak smażony w sposób karaage (obtoczony w mące ryżowej i skrobi następnie smażony na głębokim oleju) podawany z ryżem, fasolką i sosem sojowo-mirinowym.
Bahn Mi wege
smażone boczniaki po azjatycku, chrupiące pieczarki, grzybowe mayo, kolendra
Kimchi
koreańska kiszona kapusta z przyprawami na ostro w słoiczku