
Thai Wok
803 recenzji
Menu
Przystawki
Wontony z sosem słodkie chilli
5 smażonych pierożków wonton w cieście z nadzieniem z wieprzowego mięsa mielonego, świeżej kolendry i nuty imbiru z sosem słodkie chilli.
Dim sum z wołowiną i chilli
10 delikatnych pierożków dim sum z soczystą wołowiną i chilli, podawane z sosem sojowym.
Dim Sum z wieprzowiną i kolendrą
10 tradycyjnych pierożków dim sum z aromatyczną wieprzowiną i kolendrą, podawane z sosem sojowym
Bataty w Tempurze
Słodkie ziemniaki w chrupiącej tempurze, podawane z lekko pikantnym sosem sriracha-mayo
Klasyczne Sajgonki
2 smażone sajgonki w kruchym cieście pszennym wypełnione świeżymi warzywami lub mięsem wieprzowym, do wyboru z sosem sweet chilli lub słodko-kwaśnym
Mix dim sum
10 pierożków w wariancie “pół na pół”
Krewetki Spicy Sriracha Mayo
3 chrupiące krewetki nobashi otulone złocistym ciastem, podawane z lekko pikantnym sosem sriracha-mayo
Fasolka Edamame (VEGAN)
250 g zielonych strączków sojowej fasolki edamame, oprószonych szczyptą soli morskiej
Dania główne
Tajskie Klopsiki w Żółtym Curry
Wegańskie, sojowe klopsiki w łagodnym curry na mleku kokosowym z warzywami, ananasem i bambusem, podawana z ryżem jaśminowym.
Tofu Sweet Chilli
Tofu w słodkim, lekko pikantnym sosie chilli, podawane z warzywami i ryżem jaśminowym
Kurczak Teriyaki
Kawałki kurczaka w aromatycznym sosie teriyaki, otulone grzybami mun i shitake, aromatycznym bambusem, marchewką i czosnkiem. Podawane z ryżem jaśminowym
Bowl z chrupiącymi krewetkami
Kolorowy bowl z ryżem jaśminowym i 3 krewetkami w chrupiącej panierce panko w otoczeniu warzyw smażonych na woku, fasolki edamame, marynowanej czerwonej cebuli i rzepy, podawany z sosem na bazie sosu sojowego.
Wołowina Tajska
Plastry wołowiny skąpane w pikantnym, tajskim sosie z dodatkiem czosnku, cebuli, zielonej fasolki i garści świeżej, tajskiej bazyli. Podawane z ryżem jaśminowym.
Kurczak po tajsku
Kawałki kurczaka otulone charakternym, tajskim sosem z dodatkiem grzybów mun i shitake oraz gamą świeżych warzyw. Podawane z ryżem jaśminowym
Czerwone curry z kurczakiem
Pikantne curry na mleku kokosowym z fasolką, marchewką, kukurydzą, ananasem, pieczarkami, brokułem, bambusem oraz kurczakiem
Tom Yum z Kurczakiem
Kremowy, kwaśno-ostry bulion z kapustą pak choi, grzybami shitake oraz gotowanym ryżem jaśminowym.
Zupy
Classic Pho z krewetkami
Delikatny, aromatyczny bulion PHO z makaronem ryżowym, bukietem świeżych ziół i kiełków oraz z krewetkami.
Zupa Tom Kha z Krewetkami
Rozgrzewająca i aromatyczna tajska zupa Tom Kha, łącząca kremowość mleczka kokosowego z pikantno-kwaskowymi nutami. Wzbogacona krewetkami.
Zupa Tom Kha z Kurczakiem
Rozgrzewająca i aromatyczna tajska zupa Tom Kha, łącząca kremowość mleczka kokosowego z pikantno-kwaskowymi nutami. Wzbogacona o delikatne kawałki kurczaka lub z krewetkami.
Classic Pho z kurczakiem
Delikatny, aromatyczny bulion PHO z makaronem ryżowym, bukietem świeżych ziół i kiełków oraz z kurczakiem.
Rosół azjatycki
Delikatny orientalny bulion rosołowy z makaronem ryżowym i kurczakiem
Classic Pho z wołowiną
Delikatny, aromatyczny bulion PHO z makaronem ryżowym, bukietem świeżych ziół i kiełków oraz z wołowiną.
Dodatki
Dodatkowy sos
Do wyboru: łagodny sos aioli, sos śliwkowy, mango curry, klasyczny sos sojowy, słodko-kwaśny, sweet chilli, sriracha-mayo
Surówka tajska
Lekko ostra surówka z białej kapusty, marchewki z dodatkiem chili
Ryż jaśminowy
Frytki ze słodkich ziemniaków, podawane z sosem słodko-kwaśnym