Menu
Przystawki
Sajgonki z warzywami
rolki nadziewane makaronem sojowym, białą kapustą, grzybkami mun i marchewką
Chrupiące krewetki 5 szt.
krewetki w panko- japońskiej bułce tartej, podawane z sosem spicy mayo
Satay 3 szt.
tradycyjne tajskie grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym
Sajgonki z kurczakiem
rolki nadziewane kurczakiem, makaronem sojowym, białą kapustą, grzybkami mun i marchewką
Shrimp rolls 5 szt.
krewetki tygrysie zawijane w cieście sajgonek, podane z sosem sweet chilli
Dania główne
Piri piri
kawałki mięsa w ciemnym sosie z pikantną papryczką piri piri i bazylią, podawane z jajkiem sadzonym i ryżem jaśminowym
Red curry
tajskie czerwone curry z chilli, liśćmi limonki, bazylią, bakłażanem i pomidorkami koktajlowymi podawane z ryżem jaśminowym, do wyboru wersja z warzywami, kurczakiem, kaczką lub krewetkami
Kaczka chrupiąca na makronie ryżowym
chrupiąca kaczka z sosem hoisin i czosnkiem, podawana z makaronem ryżowym w stylu tajskim, marchewką i cebulą
Green curry
tajskie zielone curry z liśćmi limonki, bazylią i bakłażanem podawane z ryżem jaśminowym, do wyboru wersja z warzywami, kurczakiem lub krewetkami
Sweet & Sour chicken
kawałki kurczaka z warzywami w sosie słodko-kwaśnym podawane z ryżem jaśminowym
Pad med muang
kawałki kurczaka w ostrygowo-sojowym sosie z papryką i cebulą z chrupiącymi orzechami nerkowca podawane z ryżem jaśminowym
Khao Pad smażony ryż
smażony na woku ryż jaśminowy z dodatkiem jajka, marchewki i groszku cukrowego z olejem czosnkowym
Black pepper
kawałki mięsa w sosie z młotkowanego czarnego pieprzu, podawane z ryżem jaśminowym
Zupy
Tom Yum 400 ml
tradycyjna tajska ostro-kwaśna zupa na mleku kokosowym z liśćmi limonki, trawą cytrynową, pieczarkami i kolendrą, do wyboru wersja z warzywami (papryką i pomidorem), kurczakiem lub krewetkami
Bulion z kaczki 350 ml
z makaronem ryżowym, chrupiącą piersią z kaczki i cebulką dymką
Won Ton 400 ml
aromatyczny bulion z makaronem sojowym i pierożkami nadziewanymi wieprzowiną 3 szt.
Thom Kha 400ml
zupa na bazie mleczka kokosowego z dodatkiem galangu, trawy cytrynowej i kolendry
Bulion z kaczki 600ml
z makaronem ryżowym, chrupiącą piersią z kaczki i cebulką dymką
Makarony
Pad Udon
smażony na woku makaron udon z jajkiem, warzywami i białym sezamem
Pad Suki
makaron sojowy smażony na woku w sosie sojowym z dodatkiem brokuła, trzech kolorowych papryk, marchewki i sezamu
Pad Kee Mao Ped
makaron ryżowy z kaczką smażony na woku w ciemnym sosie sojowym, chilli i tajską bazylią
Thai Style Noodles
makaron jajeczny w sosie ostrygowo-sojowym z brokułem, cebulą, trzema kolorami papryk i czosnkiem
Pad Thai
makaron ryżowy, smażony w woku w sosie z tamaryndowca, jajkiem, tofu, kiełkami fasoli mung z dodatkiem orzeszków ziemnych, podawany z limonką, do wyboru wersja z warzywami (papryką i bakłażanem), kurczakiem lub krewetkami
Makaron Chilli & Basil
makaron jajeczny w ciemnym sosie ostrygowym z chilli, bazylią i czosnkiem, do wyboru wersja z warzywami (papryką i bakłażanem), kurczakiem lub krewetkami
Desery
Mango Sticky Rice
kleisty ryż z soczystym mango podawany ze słodkim sosem z mleczka kokosowego
Khao Pad Kalook
Ryż smażony na woku z papryczką piri piri, zieloną fasolką, bazylią i czosnkiem. Podawane z jajkiem w stylu tajskim (sadzone z płynnym żółtkiem)
Pik Kai Tod Lab
Smażone skrzydełka z kurczaka w marynacie z kolendry oraz mięty, posypka z prażonego ryżu
Danie Dla Dzieci
Polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce, podawane z ryżem i sosem sweet chilli
Yellow Curry
tajskie żółte curry z liśćmi limonki, bazylią i bakłażanem podawane z ryżem jaśminowym, do wyboru wersja z warzywami, kurczakiem lub krewetkami
Pepper mussels
mule w sosie z czarnego młotkowanego pieprzu z trzema kolorami papryk i cebulą
Spicy mussels
pikantne mule w ciemnym sosie sojowym z papryczkami piri piri, czosnkiem i tajską bazylią
Smażone banany
smażone banany w chrupiącym cieście od sajgonek, podawane z mleczkiem kokosowym, miodem i sezamem
Pad Woon Sen
makaron sojowy smażony na woku z kurczakiem, kapustą pak choi i sosem sojowym