
Turlaj Klopsa
309 recenzji
Menu
Dania główne
Penne kukurydziane z gulaszem tajskim i klopsami batatowymi
z lekko pikantnym sosem warzywnym z mleczkiem kokosowym, imbirem, trawą cytrynową i roślinnymi klopsami na bazie batata, fasoli i sezamu
Ryż jaśminowy 200g
dodatkowa porcja wybranej bazy
Kasza gryczana z sosem tofunese z klopsami wieloroślinnymi
kasza gryczana z wegańskim sosem bolońskim oraz klopsami na bazie cieciorki i mixu warzyw
Własna kompozycja
baza + sos + klopsy
Kasza 200g
dodatkowa porcja wybranej bazy
Czarny ryż z sosem bezserowym z brokułami i klopsami niemięsnymi
z gładkim sosem na bazie ziemniaka, marchwi i płatków drożdżowych z brokułami i roślinnymi klopsami na bazie białka roślinnego
Ryż 200g
dodatkowa porcja wybranej bazy
Wegańskie klopsy 5 szt.
dodatkowa porcja wybranych klopsików
Zupy
Zupa pieczarkowa
z dodatkiem mleczka sojowego, podawana z penne kukurydzianym
Krem z batata i pomidora
doprawiona ziołami, z makaronem z ciecierzycy, mleczkiem kokosowym i pietruszką
Kapuśniak
tradycyjny kapuśniak w wegańskim wydaniu, pożywny, pełen smaku i aromatu
Zupa buraczkowa
z dodatkiem świeżych ziół
Krem z papryki
pikantna zupa z papryki, pomidorów i cebuli, gotowana na wolnym ogniu, z dodatkiem aromatycznych przypraw, z makaronem z soczewicy lub ciecierzycy, mleczkiem kokosowym i pietruszką
Krem z zielonych warzyw
kremowa zupa z groszku, brokułów, fasolki szparagowej, którą dopełnia mleczko kokosowe, serwowana z grzankami gryczanymi i śmietanką słonecznikową
Krem z kukurydzy
krem z odrobiną wędzonej papryki, z salsą kukurydzianą i popcornem
Bezmięsna gulaszowa
z papryki, pomidora, cebuli i ziemniaków, z dodatkiem wędzonego tofu
Desery
Jagodzianka
wegańska jagodzianka, wypełniona świeżymi jagodami z dużą ilością kruszonki, zawiera pszenicę i biały cukier
Bezsernik karmelowy
Tarta malinowa chmurka
Bezsernik cappuccino
Bezsernik orzechowy
Bezsernik borówkowy
Bezserniko-brownie
Tarta ferrero rocher
Napoje bezalkoholowe
Kawa Cappucino
Chai latte
ciepły napój, na bazie czarnej herbaty i mleka owsianego z dodatkiem korzennych przypraw