
Why Thai Express
1242 recenzji
Menu
Przystawki
Sajgonki z warzywami
Sajgonki w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun i makaronem sojowym, podawane z naszym sosem słodkie chili. W zestawie znajdują się 3 sztuki
Sajgonki z krewetkami
Sajgonki na ciepło w cienkim pszennym cieście, z kapustą, grzybami mun, makaronem sojowym i krewetkami, podawane z naszym sosem słodkie chili. W zestawie znajdują się 3 sztuki. Danie nieostre.
Pierożki Bao z warzywami
Danie wegańskie. Pięć pierożków z ciasta drożdżowego gotowanych na parze z nadzieniem z brokuła, marchewki, papryki i kapusty doprawionym sosem sojowym, imbirem, posypane chrupiącym czosnkiem podawanych z sosem sojowym z dodatkiem szalotki, kolendry z odrobiną tajskiego chili. Zdjęcie poglądowe
Chipsy krewetkowe z sosem orzechowym
Crispy chipsy krewetkowe z delikatnym tajskim sosem orzechowym od WHY THAI. Idealne jako łagodna przekąska czy przystawka.
Dania główne
Keang Pad - czerwone curry z warzywami i krewetkami ️️️
Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz krewetkami. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre.
Gai Pad Nahm Prik Pao
Kawałki udka kurczaka z woka, panierowane w tajskim cieście, z dżemem z chili, żółtą i czerwoną marchewką, fasolką płaskostrąkową, brokułami, cebulą i kapustą pekińską. Danie podawane z azjatyckim colesławem i ryżem jaśminowym. Danie łagodne.
Keang Lueng Vegan - żółte curry z warzywami i tofu
Danie wegańskie. Lekko ostre danie na bazie żółtej pasty curry oraz mleczka kokosowego z bakłażanem, cukinią, groszkiem i brokułami, chilli oraz tofu w tapioce, podawane z ryżem jaśminowym.
Bami Pad Pah - makaron pszenny z woka z warzywami ️
Chiński makaron pszenny smażony na woku, ze szczypiorkiem, cukinią, marchewką, brokułami, groszkiem i grzybami mun, w aromatycznym sosie sezamowo-ostrygowym z odrobiną tajskiego chili. Danie średnio ostre.
Nuggetsy z ryżem
Filety z kurczaka w japońskiej panierce panco, podawane z sosem śliwkowym i ryżem jaśminowym. Łagodne danie dla dzieci.
Udon Pad Pah z warzywami ️
Japoński makaron pszenny smażony na woku z kapustą pak choi, cukinią, brokułami, grzybami mun, chili, kurkumą i sosem ostrygowym oraz mleczkiem kokosowym. Danie średnio ostre.
Keang Pad - czerwone curry z warzywami i tofu ️️️
Pikantne, tajskie danie na bazie czerwonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz marchewką i tofu. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie bardzo ostre.
Keang Kieow Waan - zielone curry z warzywami i tofu ️️
Pikantne, tajskie danie na bazie zielonej pasty curry oraz mleczka kokosowego i sosu rybnego z chili, z dodatkiem liści kaffiru, tajskiej bazylii, bakłażana, cukinii, groszku i brokułów oraz marchewką i tofu. Podawane z ryżem jaśminowym. Danie ostre.
Zupy
Bami Tom Yum z warzywami ️️
Pikantna zupa tajska z chili, bakłażanem, pomidorami, cukinią, groszkiem, brokułami, marchewką, cebulą czerwoną, grzybami słomianymi i boczniakami. Z dodatkiem mleczka kokosowego, z makaronem ryżowym vermicelli oraz świeżą kolendrą. Objętość 500ml. Danie ostre.
Keang Ped Hmu ️
Azjatycki słodko-ostry bulion z pszennym makaronem, sambalem, marynowaną polędwiczką wieprzową i jajkiem oraz świeżą kolendrą. Objętość 500 ml. Danie średnio ostre.
Bami Tom Yum z krewetkami argentyńskimi️️
Pikantna zupa tajska z chili, galangalem i makaronem vermicelli
Tom Kha z krewetkami argentyńskimi️
Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą, pomidorkami koktajlowi, czerwoną cebulą, krewetkami oraz grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre.
Tom Kha z warzywami ️
Zupa na bazie mleczka kokosowego i galangalu, z trawą cytrynową, liśćmi kaffiru i odrobiną chili. Ze świeżą kolendrą i warzywami takimi jak bakłażan, pomidorki koktajlowe, cukinia, groszek, brokuł, marchewka, cebula czerwona oraz z grzybami słomianymi i boczniakami. Objętość 500ml. Danie średnio ostre.
Makarony
Makaron pszenny z woka
Chiński makaron pszenny smażony na woku z marchewką, szczypiorkiem i sezamem. Łagodne danie dla dzieci.
Dodatki
Ryż jaśminowy
Tajski coleslaw
Desery
Man Sapahlang - tapioka z mango
Man Sapahlang - Deser z delikatnej tapioki w mleku kokosowym, podany ze słodkim, soczystym mango. Idealny dla miłośników deserów!
Napoje
Coca Cola 0,33l
Liczi - tajski nektar owocowy
Sprowadzany z Tajlandii nektar liczi.
Coca Cola Zero 0,33l
Mango - tajski nektar owocowy
Sprowadzany z Tajlandii nektar mango.
Mango lassi
Odświeżający Mango Lassi - kremowy napój z mleka krowiego, kokosowego i soczystego mango. Idealny na upały!
Guawa - tajski nektar owocowy
Sprowadzany z Tajlandii nektar guawa.