Winowajcy Roku
617 recenzji
Menu
Przystawki
Marynowane oliwki z ziołami i podpłomykiem
Marinated olives with herbs and garlic, flatbread
Chipsy z batatów z sosem czosnkowym
Sweet potato crisps with garlic sauce
Hummus z oliwkami, pieczoną fetą, pomidorkami cherry, naan
Hummus with olives, baked feta cheese, cherry tomatoes, Naan bread
Tatar wołowy otulony dymem z jabłoni
Beef tartar flavoured with apple tree smoke
Deska serów pleśniowych i dojrzewających
A plate of ripening and blue cheeses
Krewetki w winno-maślanej emulsji z chilli
Shrimps in white wine and butter gravy with chilli
Mule w emulsji winno-maślanej z chilli, czosnkiem i pietruszką
Mussels in buttery gravy with wine, garlic, chilli and parsley
Zupy
Zupa dnia
Soup of the day
Rosół z kury i wołowiny z kładzionymi kluskami oraz płatkami parmezanu
Chicken-beef broth with laid noodles and parmesan
Rybna z owocami morza i podpłomykiem
Fish soup with slices of fish and seafood, crouton
SAŁATY
Gruszka Klapsa confit z gorgonzolą i prażonymi pistacjami
Polish „Klapsa” pear confit, gorgonzola cheese, roasted pistachio nuts
Marynowany łosoś z jajem sous-vide, avocado i majonezem truflowym
With marinated salmon, avocado, sous-vide egg, truffle mayonnaise
MAKARONY / PASTA
Spaghetti z sosem marinara i grana padano
Spaghetti with marinara sauce and Grana Padano cheese
Spaghetti Cacio e pepe
Spaghetti z n'dują, pomidorami i serem mascarpone
Spaghetti with n'duja sausage, tomatoes and mascarpone cheese
Spaghetti z krewetkami, chilli, szpinakiem, cukinią, czosnkiem i emulsją z białego wina
Spaghetti with shrimps, garlic, chilli, in white wine and butter gravy
Dania główne / Main courses
Stek z kalafiora z sosem z gorgonzoli i sałatką z roszponki
Cauliflower steak with gorgonzola sauce and corn salad
Pierś z kury zagrodowej sous-vide, sos cydrowy z marchewką i puree ziemniaczane
Free-range chicken breast sous-vide, cider sauce with young carrot, puree
Stek z siekanej grillowanej jagnięciny z sosem jogurtowym, frytkami i sałatką
Chopped, grilled lamb steak, chips, yoghurt sauce, salad
Mostek wołowy w czerwonym winie z borowikami i kluskami kładzionymi
Beef brisket in red wine, porcini mushrooms, laid noodles
Okoń morski pieczony w całości, sałatka śródziemnomorska
Roasted sea bass served with “mediterranean” salad
Kanapka z mostkiem wołowym, piklowaną cebulą, rukolą i sosem z musztardy francuskiej
Beef brrisket sandwich with pickled onion, rocket salad and french mustard sauce
Ośmiornica z chorizo, konfitowane francuskie ziemniaki, pomidorki cherry, szalotka, gremolata
Octopus with chorizo, shallots, confit potatoes, cherry tomatoes and gremolata
Filet mignon sous-vide z polędwicy wołowej, puree z topinamburu, dziki brokuł, demi glace
Filet mignon sous-vide with jerusalem artichoke puree, wild broccoli, demi glace
AUTORSKA PIZZA / CHEF’S PIZZA
Marinara
tomatoes, olive oil
Margherita
tomatoes, mozzarella
Hawajska
Hawaii- tomatoes, mozzarella, ham, pineapple
Campana
Campana- tomatoes, mozzarella, olive oil
Z kozim serem
With goat cheese - roasted pepper, pistachios
Konfitowana gruszka
With pear a’la confit – gorgonzola, rokpol cheese, walnuts
Z ndują
With nduja sausage- shrimps, basil pesto
Salami
Salami – mozzarella, spianata, tomatoes, ricotta cheese, basil
Desery / Desserts
Puszysta beza z mascarpone i płatkami migdałów
Merengue cake with mascarpone cream and almond flakes
Lody rzemieślnicze z owocami i bitą śmietaną
Homemade ice cream, fruits, whipped cream
Creme brûlée
Sernik z sezonowymi owocami
Cheesecake with seasonal fruits