Yatta Bar Sharing Concept
323 recenzji
Menu
Przystawki
ENOKI W TEMPURZE
grzyby enoki w tempurze/ sos kabaykai/ spicy mayo/ szczypior/ salsa oshinko
GYOZA NDUJA
Gyoza 5szt, nduja, ricotta, sos truflowy, oliwa szczypiorkowa, prażony jarmuż
TATAR Z ŁOSOSIA
Tatar z łososia/ szalotka/ por/ szczypior/ spicy majo/ prażony por/ suszone żółtko/ chipsy krewetkowe
SPRING ROLLS Z WĘDZONYM TOFU
Papier ryżowy/ wędzone tofu/ noodle/ marchew/ por/ kolendra/ kiełki mung/ sos kimchi
ASIAN FRIES
frytki, mielona wołowina, cheddar, spicy mayo, opalana kukurydza, sos kabayaki, kiełki mung, szalotka, limonka, szczypior
TATAR WOŁOWY
Siekany bullet, tost shokupan, szalotka, czerwona cebula marynowana w yuzu, piklowane grzyby shimeji, szczypior, black garlic mayo, suszone żółtko
CARPACCIO Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
Polędwica wołowa 100g/ parmezan/ majonez z czarnego czosnku/ kiszona rzodkiewka/ grzyby shimeji
Dania główne
POLIK WOŁOWY
Polik wołowy/ demi glace na bazie miso i musztardy francuskiej/ zielony groszek duszony na maśle/ kiełki mung/ oliwa szczypiorkowa
TOM YUM RAMEN
Tare na bazie pasty tom yum/ bulion tonkotsu/ mleko kokosowe/ makaron ramen/ kolendra/ soft shell crab/ ananas/ kiełki mung/ marynowane jajko
GRILLOWANY ŁOSOŚ
Łosoś/ zabaglione ziemniaczane z dodatkiem boczku/ sos kabayaki/ oliwa szczypiorkowa
ENOKI W TEMPURZE
grzyby enoki w tempurze/ sos kabaykai/ spicy mayo/ szczypior/ salsa oshinko
KOREAN FRIED KALAFIOR
Kalafior, glazura śliwkowa, sezam
KLUSKI ŚLĄSKIE SPICY
KLUSKI ŚLĄSKIE ASIAN SPICY
KURCZAK KUNG PAO
Udka z kurczaka/ kapusta pekińska/ zielony groszek/ cebula/ czosnek/ imbir/ szczypior/ chilli/ kielki mung/ cukinia/ marchew/ orzechy ziemne
SMAŻONY RYŻ Z WARZYWAMI I JAJKIEM
SMAŻONY RYŻ Z WARZYWAMI I JAJKIEM
Sałatki
ŻÓŁTE CURRY
Karmelizowany ananas/ papryka/ pak choy/ dziki brokuł/ kiełki mung/ czerwona cebula/ kolendra
Zupy
SHOYU
Bulion tonkotsu, shoyu tare, makaron ramen, polik wołowy, jajko, czerwona cebula, konfitowany por, szczypior
TRUFLOWY RAMEN
Bulion tonkotsu/ makaron ramen/ shoyu tare z dodatkiem trufli/ enoki/ yakitori/ sos kabayaki/ szczypiore/ marynowane jajko
Dodatki
MARYNOWANE KIEŁKI MUNG
MARYNOWANE KIEŁKI MUNG
OGÓRKI NA OSTRO
OGÓRKI NA OSTRO
KIMCHI
KIMCHI
PIKLOWANA KAPUSTA
PIKLOWANA KAPUSTA
KIMCHI FRIES
Frytki, kimchi, marynowany ogórek, cheddar, spicy mayo, togarashi, kabayaki, kolendra, sezam
KOREAN FRIED KALAFIOR
Kalafior, glazura śliwkowa, sezam
RYŻ
RYŻ
PUREE ZIEMNIACZANE Z WASABI
PUREE ZIEMNIACZANE Z WASABI
Zestawy
TONKATSU Z PUREE WASABI
POLIKI WOŁOWE Z RYŻEM
SMAŻONE TOFU Z RYŻEM
STEK Z SELERA Z PIKLOWANĄ KAPUSTA I RYŻEM
KOREAN FRIED CHICKEN I SMAŻONYM RYŻEM Z WARZYWAMI
STEK Z SELERA Z PUREE ZIEMNIACZANYM Z WASABI I KIEŁKAMI MUNG
POLIKI WOŁOWE Z PUREE ZIEMNIACZANYM Z WASABI
KURCZAK KUNG PAO Z RYŻEM
Desery
SERNIK BANANOWY
Mus malinowy, owoce sezonowe
PUREE ZIEMNIACZANE Z WANILIĄ
PUREE ZIEMNIACZANE Z WANILIĄ
CARPACCIO Z SELERA
carpaccio z selera/ togarashi/ czerwona cebula marynowana w yuzu/ grzyby shimeji/ pistacje/ mizuna
ORANGE IS THE NEW BRUKSELKA
ORANGE IS THE NEW BRUKSELKA
KLUSKI ŚLĄSKIE ASIAN STYLE
KLUSKI ŚLĄSKIE ASIAN STYLE