Yatta Vegan
9 recenzji
Menu
Przystawki
Kimchi vegan
Edamame
Spicy Edamame
Yatta Inari Sushi
kieszonki z tofu w słodkim sosie sojowym wypełnione ryżem, piklami z ogórka, domowym kolorowym daikon, nori, sezamem i vegan mayo, podawane na sojowo-cytrusowym sosie ponzu
Wontony 4 szt.
tofu warzywne, oliwa chili, grzyby shitake
Onigiri z grzybami Shiitake
onigiri z grzybami Shitake, kombu tsukudani, marynowany imbir benishoga, sos majonez-curry
Onigiri z tuńczykiem z jackfruita
onigiri z tuńczyk z jackfruita z chili i cytrusami, ogórek, majonez wegański, penat-orange Rayu
Dania główne
Biang Biang
szeroki razowy makaron, pikantny sos seczuański z niemięsem mielonym, kiełki fasoli mung, podsmażony z czosnkiem groszek cukrowy, blanszowany pak choy, szczypior, kolendra, cytryna. (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Asanoha Mazesoba - bez bulionu
pikantny, kremowy sezamowo- orzechowy sos, karmelizowane niemięso z konopii od Hempeat, czerwona cebula, kiszone liście musztardowca, szczypior, nori (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Asanoha Tantanmen aka Gastorfaza Ramen
pikantny kremowy bulion na bazie mleka sojowego oraz pasty z orzechów nerkowca i sezamu, karmelizowane niemięso z konopii od hempeat, kiszone liście musztardowca, marynowane kiełki fasoli mung, czerwona cebula, szczypior, olej chili z dodatkiem pieprzu syczuańskiego (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Yatta Donburi
japoński bowl, do wyboru: kurczak z białka grochowego od plantway w sosie kabayaki lub tuńczyk z jackfruita z chili i limonką od foodjackco; ryż doprawiony naszą specjalną zalewą z nori, marynowany imbir beni shoga, fukujinzuke, pak choi, ogórek, łuskane edamame, pomidorki cherry, nasze kimchi, świeże zioła, sezam, sos gochujang i tahini.
Zupy
Bombel Ramen Plus (porcja dla dziecka)
makaron, bulion oraz jeden składnik do wyboru: wonton, nie mięso, dodatek warzywny (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Kakusei Ramen
łagodny kremowy miso paitan, ekologiczny jackfruit od food jack, kombu tsukudani (wodorosty karmelizowane w sosie sojowym i mirin), benishoga (różowy marynowany imbir), szczypior, czarny olej mayu.(soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Asanoha Tantanmen aka Gastorfaza Ramen
pikantny kremowy bulion na bazie mleka sojowego oraz pasty z orzechów nerkowca i sezamu, karmelizowane niemięso z konopii od hempeat, kiszone liście musztardowca, marynowane kiełki fasoli mung, czerwona cebula, szczypior, olej chili z dodatkiem pieprzu syczuańskiego (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Bombel Ramen (porcja dla dziecka)
makaron oraz bulion (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Zen Ramen
minimalistyczny wonton shoyu ramen, tare z japońskich sosów sojowych premium, wonton z naszym sekretnym nadzieniem, własnej produkcji gruba menma (fermentowany bambus), japońskie grzyby, yuba (skóra z tofu), szczypior, benishoga (różowy marynowany imbir), olej porowy. (soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)
Krush Ramen
pikantny szalony mix tantanmena i miso, pikantny ekologiczny jackfruit od food jack, nasze kimchi, marynowane i podsmażane tofu, pak choi, szcypior, orzechy ziemne, peanut orange rayu.(soja, gluten, orzechy ziemne i nerkowca, sezam)