Zawijane Bistro
172 recenzji
Menu
Przystawki
Pruszczańskie farszynki
faszerowane wołowiną, podane z sosem ze szparagów i grzybów oraz kwaśną śmietaną.
Magda Gessler poleca... Wędzony łosoś
nadziewany szczypiorkowym twarożkiem z sosem musztardowym.160g
Tatar wołowy
musztarda francuska/ anchovis/ marynowane kurki/ sos truflowy
Tatar z łososia wędzonego
pieczony burak/ kawior z łososia/ sos miodowo-musztardowy/ pieczywo korzenne
Krewetki smażone na maśle
chilii / czosnek/ cebula/ pomidorki koktajlowe/ pieczywo czosnkowe
Szparagi w sosie holenderskim
szynka włoska/ sos holenderski/ jajko poszetowe/ parmezan
Dania główne
Łosoś pieczony z masłem lubczykowym
kluski leniwe z wędzonym twarogiem/ kapusta pak choi/ warzywa w kremowym sosie
Pruszczańskie farszynki
faszerowane wołowiną, podane z sosem ze szparagów i grzybów oraz kwaśną śmietaną.
Szef kuchni poleca... Golonka w glazurze ciemnego piwa
podana z pieczonym ziemniakiem faszerowanym duszoną kapustą z grzybami, sosem chrzanowym na bazie jogurtu.1 szt
Szef kuchni poleca... Kaczka pieczona po Gdańsku
podana z modrą kapustą, knedlami z wiśniami i sosem z aronii. pół kaczki
Sałatki
Sałatka lodowa z pieczonym serem halloumi
ze świeżymi warzywami, kaparami, sosem verde i prażonymi pestkami dyni.
Sałatka Cezar
na sałacie rzymskiej z grillowaną piersią kurczaka, pomidorkami koktajlowymi, ziołowymi grzankami, pieczonym bekonem, parmezanem i sosem cesarskim
Sałatka z opiekanym kozim serem
z kruchymi sałatami, karmelizowanymi orzechami i owocami sezonowymi. Skropiona sosem balsamicznym w aromacie malin.
Zupy
Krem z zielonych szparagów
prażone migdały/ parmezan/ bazylia
Magda Gessler poleca... Krem z białych warzyw
z dodatkiem koziego sera i gałki muszkatołowej. 300ml
Magda Gessler poleca... Bulion wołowy
Podany z wkładką z mięsa z ogonów wołowych i domowym makaronem gotowany i ze świeżymi pomidorami 300ml
Szef kuchni poleca... Żurek staropolski
z zawijaną białą kiełbasą, borowikami, wędzonką i jajkiem. 300ml
Zupa pomidorowa z makaronem
Wegetariańskie flaczki z boczniaka
aromatyczne przyprawy/ kwaśna śmietana/ tarty ser
Krem z zielonych szparagów
prażone migdały/ parmezan/ bazylia
Szef kuchni poleca... Kremowa zupa z pomidorów
z domowym makaronem i kwaśną śmietaną, 300ml
Pizza
Pizza Rozmaryna
z sosem śmietanowo-truflowym, suszonymi pomidorami, kurczakiem, bekonem, rukolą i rozmarynem
Pizza Meksykańska
z salami, grillownanym kurczakiem, papryką, jalapeno, czosnkiem i cebulą
Pizza Margherita
ze świeżą bazylią
Pizza Napoli
z szynką
Pizza Caloni
z pieczarkami, szynką i cebulą
Pizza Rukola
z rukolą, szynką włoską i pomidorkami koktajlowymi
Pizza Broccoli
z brokułami, szpinakiem, serem feta i czosnkiem
Pizza Pleśniowa
sos, ser, szpinak, salami, gorgonzola, papryka, parmezan, czosnek
Pierogi
Pierogi ze szpinakiem
z ricottą i orzechami, podane z sosem pesto, oprószone parmezanem 7 szt
Magda Gessler poleca... Pierogi z cielęciną
podane z sosem z prawdziwków w śmietanie.6szt.
Makarony
Tagiatelle w kremowym sosie
z pieczarkami, pomidorami i świeżym szpinakiem, oprószone parmezanem i świeżą kolendrą.250g
Makaron ze szparagami i pieczonym łososiem
sos śmietanowy/ szparagi/ pieczony łosoś/ cebula/ czosnek/ bazylia
Udon z kurczakiem i krewetkami
kurczak/ krewetki/ warzywa/ sos teryjaki/ sezam/ orzechy nerkowca/ kolędra.
Tagiatelle z wędzonym bekonem
z rumianą cebulką, sosem śmietanowym i listkami bazylii, oprószone płatkami parmezanu.250g
Burgery
Burger Tradycyjny
Bułka,mięso wołowe, sałata, rukola, salsa warzywna, ogórek, cebula, pomidor, sos musztardowy, frytki
Burger Chesse
Bułka, mięso wołowe, ser gouda, sałata, rucola, pomidor, ogórek, czerwona cebula, salsa warzywna, sos musztardowy, frytki
Burger Becon
Bułka, mięso wołowe, boczek, ser gouda, sałata, rukola, pomidor, ogórek, czerwona cebula, salsa warzywna, sos musztardowy, frytki
Burger Picante
Bułka, mięso wołowe, salami picante, ser, ser feta, szpinak, rukola, pomidor, ogórek, cebula, jalapeno, dip ziołowy, frytki
Burger drobiowy
Bułka, polędwiczki z kurczaka, sałata, rucola, pomidor, ogórek, cebula, sos czosnkowy, salsa warzywna, frytki
Desery
Naleśniki wypełnione musem
z białego sera i gruszek, z sosem owocowym i bitą śmietaną 2 szt
Naleśniki z belgijką czekoladą
belgijska czekolada / bita śmietana o smaku róży / puree malinowe
Brownie
owoce leśne na ciepło/ kruszonka z orzechów laskowych
Rosołek z makaronem
Zawijana pierś z kurczaka
z masłem, frytkami i groszkiem z marchewką
Fileciki z polędwiczki wieprzowej
faszerowane serem z ziemniakami i gotowanymi warzywami100/280g
Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym
serwowane z ziemniakami i brokułami 1
Magda Gessler poleca... De volaille
smażony na maśle klarowanym w zestawie z ziemniakami i marchewką z groszkiem
Magda Gessler poleca... Zawijasy z wołowiny
faszerowane wędzonką i prawdziwkami, podane z kaszą jęczmienną i buraczkami zasmażanymi ze skwarkami.
Szef kuchni poleca... Schab z kostką, serwowany z młodą kapustą
z młodymi ziemniakami
Szef kuchni poleca... Zawijany w boczek filet z pstrąga
marynowany w koprze z sosemz kiszonych ogórków i gotowanymi warzywami.