
Chaczapuri Kuchnia Gruzińska
549 recenzji
Menu
Przystawki
Pchali ze szpinakiem (2 szt.)
mielony szpinak z pastą orzechową i gruzińskimi przyprawami
Mix przystawek 3 szt.
szpinak, fasola, bakłażan
Grillowany bakłażan (2 szt.)
rolki z bakłażana z pastą orzechową.
Pasta z czerwonej fasoli (2 szt.)
pasta z czerwonej fasoli z gruzińskimi przyprawami, pastą orzechową, posypana granatem.
Śniadania
Chaczapuri z serem i boczkiem
z sosem pomidorowym
Jajecznica z 3 jaj
z frankfuterkami (2 szt.), sałatką, chlebem, masłem i sosem musztardowym lub chrzanem
Bułka z jajkiem
z prosciutto, mozzarellą, awokado, pomidorem i rukolą
Chaczapuri ze szpinakiem i serem
z sosem śmietanowy-czosnkowym
Bułka z mozzarellą
z awokado, pomidorem, bazylią, rukolą i oliwą z oliwek
3 jaja sadzone
z frankfuterkami (2 szt.), sałatką, chlebem, masłem i sosem musztardowym lub chrzanem
Imereczyńskie chaczapuri z sosem pomidorowym
Bułka z burratą
z prosciutto, pomidorem, rukolą, awokado i pesto
Dania główne
Grillowany filet z kurczaka
podawany z ryżem, sałatką i sosem śmietanowo-czosnkowym
Chaczapuri Adżarskie z Fasolą
łódka z ciasta z czerwoną fasolą, kapustą kiszoną i masłem
Chaczapuri Megrelskie
placek z mieszanką serów i mozzarellą na wierzchu.
Chaczapuri Adżarskie z boczkiem
łódka z ciasta z mieszanką serów, boczkiem, żółtkiem jajka i masłem
Kubdari
placek z mięsem wieprzowym doprawionym gruzińskimi przyprawami.
Chaczapuri Adżarskie
łódka z ciasta z mieszanką serów, żółtkiem jajka i masłem.
Chaczapuri z serem i boczkiem
placek z mieszanką serów i wędzonym boczkiem
Chaczapuri Imereczyńskie
placek nadziewany mieszanką serów.
Sałatki
Sałatka gruzińska
sałatka z pomidorami, ogórkiem, czerwoną papryką, bazylią, pietruszką, czerwoną cebulą i oliwą z oliwek.
Zupy
Charczo od Szefa
gęsta zupa pomidorowa z wołowiną, podawana z pastą orzechową, gotowanym jajkiem, kapustą kiszoną, ryżem i świeżą kolendrą
Zupa z kurczakiem
bulion piersią z kurczaka, warzywami i ryżem
Charczo
gęsta zupa pomidorowa z wołowiną i gruzińskimi przyprawami, pikantna
Pierogi
Chinkali szpinakowe (3 szt.)
Gruzińskie pierogi ze szpinakiem, fetą, mozzarellą i masłem
Chinkali z ziemniakami i pieczarkami (3 szt.)
pierogi gruzińskie z gotowanymi ziemniakami, podsmażanymi pieczarkami i masłem
Chinkali serowe (3 szt.)
Gruzińskie pierogi z mieszanką serów, mozzarellą i masłem
Pielmieni (18 szt.)
pierożki z mięsem wołowo-wieprzowym, podawane z autorskim sosem śmietanowo-czosnkowym i masłem
Chinkali z mięsem (3 szt.)
Gruzińskie pierogi z mięsem wołowo-wieprzowym, świeżą kolendrą i bulionem w środku
Makarony
Pasta z czerwonej fasoli (2 szt.)
pasta z czerwonej fasoli z gruzińskimi przyprawami, pastą orzechową, posypana granatem.
Dodatki
Porcja pieczywa
Sos pomidorowy
Porcja ryżu
Sos śmietanowo-czosnkowy
Desery
Napoleon
ciasto po francusku z kremem mlecznym
Kara Kum
biszkopt czekoladowy z kremem kajmakowym
Rame
biszkopt miodowy z dwoma kremami- kajmakowym i mlecznym
Medok
ciasto z biszkoptem miodowym i kremem kajmakowym